Ресторантьори и хотелиери затварят пътя Бургас-Варна

Бизнесът е в протестна готовност
19 авг 2024 14:12, Гергана Попова
97
Ресторантьори и хотелиери затварят пътя Бургас-Варна
Снимка: БГНЕС

Бизнесът е в протестна готовност, тъй като трябва да почака за компенсации заради скъпия ток, въпреки че депутатите и МС одобриха помощта. Причината – процедурата трябва да бъде одобрена от Европейската комисия. Темата казаха за Нова телевизия зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов и енергийният експерт Антон Иванов.

По думите на Налбантов, това, което се случва, убива бизнеса и цялата индустрия страда.

„Необяснимо е защо трябва да чакаме одобрение от ЕК. Бизнесът не може да издържи. Получаваме плащанията с един месец закъснения. Това ни обрича на фалит“, каза Налбатнов. И заяви, че на 27 август ще затворят пътя Бургас – Варна. „Това ще се отрази на всички, но нямаме избор."

Налбатнов обясни, че са разговаряли с министъра на енергетиката, както и с депутати от всички политически партии с изключение на БСП.

Иванов каза, че пред ЕК трябва да се докаже, че всички са засегнати от ценовия скок. Той посочи, че това изисква време и разговори. Експертът поясни, че скокът в цената на тока се дължи основно на високите температури. Той допълни, че когато вечерните часове не работят фотоволтаичните централи, се налага да се пускат скъпите енергийни източници – въглища и газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Бизнес
Милошев се самопохвали: Този сезон в туризма е най-добрият въобще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И защо е всичко това, къде по света взимаш кредит за няколко милиона, и след 5 -6 години го връщаш? Айде, да се огледат и приравнят към съседните страни, в противен случай българите ще продължават да ходят на почивка извън БГ.
63
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Алоу, бутилка малка минерална вода за 14 лева.
62
0
 
37
 
! Отговори
Някой преди 4 седмици
Господа хотилиери с S класите, живеем в капитализъм, щом не можете да се оправяте с бизнеса си фалирате и толкоз така е при капитализма. А между другото откъде взехте тези милиони за да настроите тези хотели там !!!!!!?
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кво е облекал тоя тигър ? :D
60
0
 
36
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 седмици
Изглежда таратор от 18лв не е достатъчен за да покрият разходите за ток, може би го сложете 28 лв таратора, дет се вика аз ако трябва ще го взема на лизинг този таратор, важното е вие да сте добре.
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А ние ората кога ще ги пребием тия наглеци дето ни продават пържени картофи по 8 лв и цаца по 9, па и пари за ток искат???
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гадни айдуци и наглеци докогаааа ????
57
1
 
7
 
! Отговори
да готвят на огън преди 4 седмици
барбекюта . не на ток . хотел или ресторант с ток може да тури 190 бойлера, климатици, 25 големи печки и 40 фурни . сега е лято . родната мида, риба и рапан да сервират на туристите евтино . сега са объркани нещата . готвача краде , сервитьорите крадат , катуни ток не плащат - малцинства, кемпери , катуни . общата картинка е ясна . забогателите искат да лапат щото са близки до властта . чалга, строежи корупции
56
0
 
5
 
! Отговори
е това са варна преди 4 седмици
и бургас . 1 голям и 1 малък град . колко ток харчат . все бизнес ток . да питат енергото . щом са против въглищари и газ да стакуват . перки и волтаици наслагаха . в софия, пловдив, никой не стачкува . схемата е на енергото същата . да изгонят от там лошите . без газ и въглища . вносен ток по-добре . на мазут и въглерод . вън лукойл, вец, тец . ами идва зима . рибка 1 лв ама в ресторант 5 звезди 40 лв същата безбожници
55
0
 
23
 
! Отговори
Не, мерси преди 4 седмици
То трябва да си мазохис за да ядеш притоплените от фризера полуфабрикати по българското черноморие и не само. Да пиеш бира от царевичен грис и да ядеш сладолед от субстанция заместваща млякото и сметаната. И всичко това за да се порадваш на море с бактерии и плаж, служещ за тоалетна на домашни любимци с тук-таме подаващи се кофички и бъркалки от сезон 2019. За сметка на това пък шофирането до почивката е по-опасно от колкото шофиране в бразилска фавела през нощта..
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Румъния и то на бензиностанция пих американо кафе - в чаша като бирена, за 3.60лв, КОЖОДЕРИ! смешен плач!
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ТОКА ИМ СКЪП, ВНАСЯМЕ РОМИ ОТ НЕ ЗНАМ КЪДЕ, ЧЕ И ХОРАТА ИМ СКЪПИ, РЪЦЕТЕ ИМ ПРЕЧАТ... ИЗОБЩО МЪКА!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е углавно престъпление точка. Но те меанджиите кога са се съобразявали със закона?
51
0
 
33
 
! Отговори
баста. преди 4 седмици
Частникът като не може да се самоиздържа и да си плаща данъците -ФАЛИРА.Какъв е този рев и просия от данъците на всички останали да искат компенсация за това или онова.В такъв случай ако им се даде такова нещо излиза,че данъците който те са платили на държавата си ги прибират обратно.Т.е винаго са на печалба на гърба на другите.
50
0
 
31
 
! Отговори
Мдааа преди 4 седмици
Значи е време ДДС-то да стане 20% като за всички останали фирми / бизнеси. Стига с тези превилегии за кожодерите по морето !
49
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 43 Поръчваш си кафе в момента в Атина в обикновено заведение за 2 евро и задължително ти носят бутилка минерална вода 500 мл студена безплатно. Това е и навсякъде в Гърция.
48
1
 
39
 
! Отговори
аман преди 4 седмици
Бем ви и бизнеса, дето и тока не можете да си платите. За заплати на служителите няма и да питам. Фалирайте щом не ставате, нишата ще я заеме някой друг, по-способен. А ако имате забележки към ЕК - нахлузвайте официалните шушляци и бегом към Брюксел. Тюфлеци.
47
0
 
16
 
! Отговори
Пак преди 4 седмици
ли тоя наглец...? Аман! Погледнете ревютата на дупката му!
46
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Видиш ли някъде наш хотелиер, наш ресторантьор или наш таксиметров шофьор, му удари една права лопата в наглата безскрупулна тиква. Винаги ще има защо! Вярвайте ми! Няма такива изчадияяяя, бате. Една мaйкa ги е раждала сякаш.
45
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тея пак крякат, все се не на яли. Кой какво те протестират за още пари, аман от тия. Ако затварят да затварят и да се приключва с тия пишман бизнесмени, щом постоянно чакат на нашите данъци чрез държавата