Ресторантьори и хотелиери затварят пътя Бургас-Варна

Бизнесът е в протестна готовност
19 авг 2024 14:12, Гергана Попова
97
Ресторантьори и хотелиери затварят пътя Бургас-Варна
Снимка: БГНЕС

Бизнесът е в протестна готовност, тъй като трябва да почака за компенсации заради скъпия ток, въпреки че депутатите и МС одобриха помощта. Причината – процедурата трябва да бъде одобрена от Европейската комисия. Темата казаха за Нова телевизия зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов и енергийният експерт Антон Иванов.

По думите на Налбантов, това, което се случва, убива бизнеса и цялата индустрия страда.

„Необяснимо е защо трябва да чакаме одобрение от ЕК. Бизнесът не може да издържи. Получаваме плащанията с един месец закъснения. Това ни обрича на фалит“, каза Налбатнов. И заяви, че на 27 август ще затворят пътя Бургас – Варна. „Това ще се отрази на всички, но нямаме избор."

Налбатнов обясни, че са разговаряли с министъра на енергетиката, както и с депутати от всички политически партии с изключение на БСП.

Иванов каза, че пред ЕК трябва да се докаже, че всички са засегнати от ценовия скок. Той посочи, че това изисква време и разговори. Експертът поясни, че скокът в цената на тока се дължи основно на високите температури. Той допълни, че когато вечерните часове не работят фотоволтаичните централи, се налага да се пускат скъпите енергийни източници – въглища и газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Бизнес
Милошев се самопохвали: Този сезон в туризма е най-добрият въобще
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
33
 
! Отговори
АЗ преди 4 седмици
Тоя , като го гледам , явно в неговия хотел работят климатиците яко..!!
23
0
 
30
 
! Отговори
АЗ преди 4 седмици
Няма ли жандармерия , къде е Калинчо Очето ??! Да ги подпукват тия , че ни писна от претенции и квичене...!!
22
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да почват да протестират веднага и един човек да не пуснат в скaпaните си хотели. И аз искам да стачкувам. Климатиците не работят. Храната е като от кофите ако се доредиш до такава. Плащат да деца в сезона под масата и укриват яко от данъци и усиговорки. Мизерия яко и накрая даже на плажа пред хотеле те суровакат за пари за шезлонг и чадър. Алоооо. Де**а и хиените мършaви......
21
4
 
17
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 седмици
Кво се правят на интересни тия османци и руснаци плажни? Що не затворят пътя Делхи-Масква?
20
1
 
22
 
! Отговори
Роберт Алигегов преди 4 седмици
Гръцките колеги изключително много харесват нашите методи на работа и ни подкрепят безусловно!
19
1
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Сестра ми беше с внучка си в петзвезден! хотел ( на Милен Велчев ) . Три пъти подава оплакване да оправят климатика и нищо , храната вечер детето не е искало да яде ! Ходели на ресторанти , ама , вика - не е като в Гърция...!!!
18
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да вземем да им събираме капачки.
17
0
 
60
 
! Отговори
Парижанин преди 4 седмици
Не сте никакъв "бизнес", а картел! Печалбите ви са грамадни с тези цени на порции храна и нощувки. Черно море стана по-скъпо от Ривиерата! Имам база за сравнение, имам и познати, били в Италианската Ница! ДДС отдавна трябваше да е 20%! Какво още искате Алибеговци?
16
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако един месец забавяне на плащане те фалират, значи не знаеш как се ръководи бизнес и няма да липсваш на никого. Като човек, загубил 10 години в този бранш - няма такива отвратителни хиени. Скатават от всичко, укриват приходи, плащат под масата, не плащат осигуровки и какво ли още не. И не знам кой и защо плашат, ще кажеш, че кръчмите движат напред държавата или няма да дойде друг на негово място. Ай...
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
нал вчера писахте че тоя сезпн е най добрия въобще, а аз кат писах че още утре ше почнат да реват че фалират ми нацвкъкахте минуси
14
0
 
59
 
! Отговори
Антон преди 4 седмици
Тоя пък какво плаща като в хотела му в Слънчев бряг половината стаи нямат климатици, храната е зеле, боб и полуфабриканти ама от най-гадните и персонала лично ми се оплака, че седят само защото имат да вземат за 2 месеца заплати. За хотел Колизеум става въпрос
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нямахте ли снимка по бански на този, все пак е лято?
12
1
 
64
 
! Отговори
Летовник преди 4 седмици
Скъъъп ток ли ве, скаааапаняци? Как ще ми предлагаш 200 грама калмари за 30 лева, като изчистените калмари в магазините са по 18 лева килограма? Ква е тази надценка ве, скааапаняци? Заслужавате 10 пъти по-скъп ток, мършиииии...
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На тези търтеи и атмосферното налягане им е криво. Какъв е тоя експерт според който цената на тока била висока щото било топло. Да не е сбъркал, искал е да каже че е тъмно нощно време и спира далаверата с фотоволтаиците?
10
0
 
39
 
! Отговори
Закривай и сабаряй! преди 4 седмици
За да има успешен туризъм с висока добавена стойност и качествено обслужване 50% от хотелите и ресторантите трябва да се закрият и съборят. И без това никаква полза от тях, нямат канал изливат фекала в морето, не наемат местни, а вкарват индийци, не плащат данъци щото са все на загуба и само грознят пейзажа!
9
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
от 4 години тия рестораньори само лапонтят държавни и народни пари - грандове,субсидии, отстъпки - михлиииузи
8
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
стига с тия ресторантьори и хотелиери когато прибираха огромните печалби кеш, перяха пари,на персонала плащаха жълти стотинки, печалбите бяха огромни никой не казваше нищо, само те са с ддс 9%, който не смогва да фалира това е.
7
1
 
42
 
! Отговори
Нали си докарахте преди 4 седмици
бхаратци и киргизи да ви работят за без пари?! От там ще покриете разликата в тока :D
6
0
 
28
 
! Отговори
Илюминат преди 4 седмици
Тоз ако август месец е облечен така и се оплаква ,че не може да се сгрее що'т няма ток. Зимата ... Как ли ще е облечен?
5
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
къв е тоя бизнес дето е на командно дишане и държавата му плаща тока бе? нали е капитализън и свободен пазар и конкуренция??!?!? кат не можеш...фалираш и тва е....