Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия

Това е реално нахлуване с дългосрочни последици, пише Forbes
18 авг 2024 07:01, Петър Бойчев
311
Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия
Снимка БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използват малкото си британски танкове Challenger 2 за операцията в Курска област и един от тях вече е загубен. Освен това в това направление са включени и американски бойни машини на пехотата Stryker, пише Forbes.

Полската батарея за противовъздушна отбрана S-125, която защитаваше украинските сили в района на Суми, и една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала. Според Forbes това показва, че украинската операция в руския граничен район не е рейд, а реално нахлуване с дългосрочни последици.

Отбелязва се, че украинските генерали вероятно планират да превземат и задържат значителна част от Курск.

"Наблюдавайки изявленията на украинските официални лица и последните им ходове, все повече изглежда, че Украйна се стреми да създаде буферна зона, която би могла да послужи и като лост за потенциални преговори", е коментирал финландският анализатор Йони Аскола.

Съществуват обаче строги ограничения за размера на такава зона. По-специално, съществува вероятност Кремъл да организира мащабна контраофанзива и да спре украинското настъпление. Друго ограничение е и украинската логистика. Колкото по-надълбоко напредват 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и други бойци, толкова по-трудно е за тиловите им зони да ги снабдяват с храна, гориво и боеприпаси, предава Фокус.

"Украйна трябва да избягва прекомерното разрастване", е предупредил Аскола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от Русия
Земетресение с магнитуд 7 в Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
10
 
19
 
! Отговори
А в Донбас напредват преди 4 седмици
Мощен пробив на руската армия при Угледар: Прекъснат е основният път за снабдяване на украинските въоръжени сили - пътя за Константиновка. Така град Угледар е блокиран от североизток.
160
11
 
8
 
! Отговори
АА, ДОБРЕ ПЛАЩА ЖУЖЕ преди 4 седмици
КОПАЕШ С 24 ЧАСА РАБОТНО ВРЕМЕ И ДРОНОВЕ ТИ ПУСКАТ БОМБИ ЗА ДА ТЕ УЛЕСНЯТ?
159
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия има едно голямо предимство - нейните милион и половина наборници, да те наистина не стават за бой, но са перфектни в ударното копаене на окопи, тунели и логистиката, нещо което украйна не може да си позволи просто защото си е изхабила даже и наборниците в боевете
158
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
тояги набори на перестройката са "мощни оръжия" сравнено с безаналоговите ...
157
5
 
11
 
! Отговори
Ковачев преди 4 седмици
Друзя , вчера минах покрай чешма мемориал в Беласица посветена на 6та бдинска дивизия която прави поход от Дунава до Беласица и участва във военните действия по време на ПСВ. И познайте какво, всичко около нея беше оцвъкано с какъв ли не ***. Посъбрах *** поне около чешмата, към половин чувал кенчета, пластамасови бутилки и дори стар памперс. Слизам в селото да го изхвърля, и една жена ми казва - един човек да видя да си събере ***. И това е положението в цяла България. Руския мир е тук
156
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Братко путин, пращай още руски nyткapлък по нашто красиво Черноморие! Благодаръ!
155
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Както първите дни по заповед от Москва наборните войничите на по 18-19 се предаваха масово. Сега дойде ред на цели зводове, добре обучени елитни украйнски войници да търсят на кой да се предадат. Вчера 50 човека!!! Щом укрите са бутнали 7 моста само вчера, сещайте се кой напредва.
154
0
 
9
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 седмици
До ПЛЪХОВЕ.: Върви и ти. 4000 долара за копане не е зле. Алкохолно или без, това са добри пари.
153
15
 
5
 
! Отговори
ПЛЪХОВЕ. преди 4 седмици
А ПУТИН ПЛАЩА ПО 4000 ДОЛАРА ЗАПЛАТА ДА КОПАЯТ ОКОПИ, ЗЕМЛЯНКИ И БУНКЕРИ? МОГУЧАЯ СТАНА АЛГОХОЛНАЯ.
152
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А те все още ли напредват. или май срещнаха стената? Руснаците ще ги изчакат да свършат джепането и мамбото, и ще ги подкарат. В същото време при Покровск и Торецк украинкста отбрана е пред разпад. А отприщи ли се там, идва ред на целта на руснаците от самото начало на войната. Не Киев, а отбранителната линия Краматорск-Славянск. Харков и Одеса са въпрос на време.
151
3
 
24
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 седмици
Там ще намерят вечен покой. Който успее да се измъкне жив, да се счита за късметлия.
150
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Поредната западна пропаганда. Кажете за 2000 убити, 100 пленени за седмица и стотици унищожена техника. Или за тези неща не казваме.
149
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лъжеха ни да им даваме оръжие, за да защитавали територията си. Вместо това обаче те нахлуха в Русия, на територия където има цивилни, с натовските оръжия. Колкото и пропагандата да раздухва това, тя не може да скрие истината- това е чист тероризъм и инвазия, точно както руската през 2022 г., само че няма санкции, няма и разни сълзливи истории за Буча, театри и т.н., а този тероризъм даже се възхвалява.
148
5
 
24
 
! Отговори
А на излизане? преди 4 седмици
Влязоха, да видим колко ще успеят да излязат.
147
9
 
12
 
! Отговори
Копейкин преди 4 седмици
Какво се хвали, бе Зеленски?! Знаеш ли какво ще стане ако късокракия отпусне на руснаците по бутилка водка дневна дажба? Ако пък им каже "търчете....... там са пералните". Ще ви пометат за 17 години.
146
2
 
1
 
! Отговори
БЛАГО-КАМПАНИЯ преди 4 седмици
ПОРАДИ ОГРАНИЧЕНИЯТ РЕСУРС РАЗЧИТАХ ДА СЪОБРАЗИТЕ,ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА "БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ",НО ЯВНО АНОНИМЕН "Благо кампания, тебе те знаем с лудите коментари за Блажев! Ти си срам за копейките!" НЕ Е ОТ СЪОБРАЗИТЕЛНТЕ ТА МЕ ЗАНИМАВА С НЯКАКЪВ СИ НЕЗНАЧИТЕЛЕН "Блажев"...
145
3
 
20
 
! Отговори
Мда преди 4 седмици
Не искам да коментирам пълните тъпотии на писачите от Форбс, морбс и т.н. Само искам да посоча причината - това са абсолютни лаици по темата, за която са им поръчали да пишат."Най-модерното" оръжие С-125 / нищо, че от много знание нашите преписвачи са го писали S125/ всъщност е архаичната съветска противовъздушна система Нева, въведена в експлоатация преди 64-5 години! Не знам укрите от кой музей са я измъкнали..Накратко за уникалното нахлуване "завинаги" са остъргали нощвите, буквално
144
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Завзели са територия където е нямоло военни.Това може да го направят и някой фрешмени във военното училище.
143
7
 
17
 
! Отговори
Тарас Мъколаевич преди 4 седмици
Немците ведниж пили студената водица под Курск в 20ти век, а сега нео-немците и в 21ви век ще ядат яко дърво, също е под Курск.
142
19
 
6
 
! Отговори
До ОГНЕНИЯТ КОТЕЛ преди 4 седмици
Тввариш, 24 укри се били предали, хе-хе, в Теткино има минимум няколко стотин путераста, които имат избора или да се предадат или "геройски" да сдохнат за путину. А пък срочниците за които путев обеща че няма да участеа в есвео, в момента ги жулят с пачките. Балгодарение на гения путев, срочниците не отидоха при есвеото, но есвеото отиде при тях. Сега мамашките им вирят краката за нови попълнения за бъдещата путерастка армия, *** бащите им май ше са черни.