В Пловдив закопчаха мъж, мамил с ваучери за култура

Възползвал се от пропуск в сигурността на онлайн платформата
11 юли 2024 13:31, Анисия Иванова
5
В Пловдив закопчаха мъж, мамил с ваучери за култура
Снимка: МВР-Пловдив

Преди около месец и половина от търговско дружество, осъществяващо покупко-продажба на билети за културни събития по електронен път, била засечена смущаваща онлайн заявка на стойност 4100 лева за посещение на музикален концерт с 82 от общо 100 ваучери, закупени в пакет за служителите на една и съща фирма, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

След като предварителната информацията е подадена в отдел „Икономическа полиция“ в града, със случая се ангажират служители, разследващи престъпления, извършени чрез компютърни мрежи и системи.

В хода на работата, координирана от наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Районна прокуратура – Пловдив, са предприети редица експертни действия и много скоро разследващите влезли в дирите на 29-годишен мъж.

От събраните доказателства е изяснено, че след като се сдобил с един от въпросните ваучери, той достигнал до кодовете на останалите от серията. В желанието си да продаде комплекта от 82 билета на черно извършителят ги разпечатал в книжарница, но намеренията му останали неосъществени след намесата на разследващите.

При задържането мъжът направил пълни самопризнания, посочвайки, че се възползвал от пропуск в сигурността на специализираната онлайн платформа. Работата по документиране на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МВРваучеризмама
Още от Крими
Близо 22 т менте прах за пране задържаха на Капитан Андреево
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Културист преди 2 седмици
Ваучер за култура...Брех,мама му стара,какво е това ??Е,как е,има ли интерес ?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ау, какви герои. Вместо да хабите ресурси да се занимавате с дребни стотинки почвайте да си вършите най-накрая работата и да закопчавате истинските престъпници. Що не чухме никъде някой осъден за източване на милиарди ДДС, търговия с наркотици, наркотици, трафик на хора - те моля ти се хванали някакъв кокошкар, който на всичко отгоре не е ощетил държавата, а най-много някоя корпорация, защото такива ваучери не се издават от бедни фирми. Излагация голяма. МВР решили да отчитат дейност.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Министерство на културата пак прави скандали... Отначало не му харесвал как е записан българския химн на палячото!
2
1
 
6
 
! Отговори
Ей затова, преди 2 седмици
купуваш ли хартиеното билетче с хартиената пара и не се занимаваш с електро-онлайн-измамници :D Плащането в брой, с хартиени пари трябва да е човешко право!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хубаво. А ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ ОТ ДВЕТЕ ДЕПЕСЕТА - КОГА??