Памперси и хигиенни продукти може да поскъпнат, защо?

Веригите за доставка на целулоза са твърде разпръснати
11 юли 2024 23:45, Анисия Иванова
25
Памперси и хигиенни продукти може да поскъпнат, защо?
Снимка: Pixabay

Нов закон, който задължава производителите на хартия да проследяват произхода на дървения материал, рискува да наруши търговията на стойност 3,5 млрд. долара и да повиши цените на бебешките памперси, дамските превръзки и други хигиенни продукти. За това предупреждават американски компании във връзка с регламента на ЕС за обезлесяването.

Аргументът им е, че веригите за доставка на целулоза са твърде разпръснати, за да се проследят всички дървета, а между момента на отсичането им и превръщането им във влакна често има двегодишен период, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Американската промишленост е основен износител на "пухкава целулоза" - абсорбиращ материал, използван от компании като Procter & Gamble Co. и Kimberly-Clark Corp. за производство на продукти за лична употреба. Американските доставчици задоволяват около 60% от нуждите на ЕС, така че всяко прекъсване би се отразило на целия блок от 27 държави.

От бранша искат прилагането на закона, насрочено за края на годината, да бъде отложено, докато настоява секторът да бъде категоризиран като нискорисков за глобалното обезлесяване. Това би освободило производителите от изискването за проследяване.

ЕС има за цел да намали 10% от глобалното обезлесяване и свързаната с него загуба на биоразнообразие, свързани с потреблението на стоки като дървен материал, говеждо месо, кафе и какао. Предстоящият закон изисква всеки дървен материал, крава и зърно, влизащи в региона, да бъдат проследени до техния произход, в противен случай блокът ще наложи големи санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ЕСпамперсиBloomberg TV Bulgaria
Още от ЕС
Части от Сицилия остават без вода, принудени са да връщат туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 2 седмици
Бай_Дъно е глобалния фактор при тази стока..търсенето расте главоломно..
21
1
 
2
 
! Отговори
ЗАЩОТО НАТО преди 2 седмици
се прави на отворено на Русия и трупа стратегически резерв - за всеки случай! :)
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има памперси за възрастни с високо ниво на абсорбация и хората ще пазаруват такива при едно поскъпване на памперсите.Хората вместо да пазаруват дамски или мъжки превръзки за инконтиненция ще пазаруват памперси с лепенки.
19
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
защото сме застаряващо население с болестите си и затова се налага носенето напамперси тука идва другият проблем с водата изсичането на горите ни обрича набезводие в следващите години сега язовирите от къде ще се пълнят а трябва вода и занапояване процесът набира скорост никои не обръща внимание занимават се самос краж-би и далавери и изпускат катастрофалното бъдеще
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами край на зелените идейки, само негативи от тях.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз имам тоалетна хартия за четири идни поколения. Закупих я при ковид измамата,но понеже доктор Путин -лечителят ни избави от това, хартията ми хартиса.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Липсите на стоки са характерни за соца.:))
15
2
 
9
 
! Отговори
Глад преди 2 седмици
Близко е до акъла, че се опитват да ни накарат да ядем по-малко. Един вид -По-малко ще ядете и по-малко ще сссе рете. Така няма да харчите пари за хартия. Смятай до кви долнопробни трикове и манипулации са стигнали тези от САЩ и Брюксел. Не стига, че мислят с г ъзовете си, ами сега почнаха и за нашите да мислят. Тотална деградация.
14
3
 
12
 
! Отговори
Е как защо преди 2 седмици
Защото този консуматив е от първа необходимост за САЩ след започването на войната с Русия. Само Байдън изразходва дневно 1/2 от производството за САЩ. Мхм, накъдето и да се завъртите, всичките им улици на американците са в кафеви дири.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Точно мислех да напиша, защото сме в ЕС, и то наистина, хартиените плъхове измислиха още едно проектче за спасяване на човечеството, и сега и за тоалетна хартия ще плащаме 15лв. Супер качество на живота
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какви са тия рекламни клечки за запушване на уши?
11
3
 
10
 
! Отговори
Bormann преди 2 седмици
Ми Бай Дрън изчерпа ресурсите....
10
2
 
7
 
! Отговори
Кознайтевий преди 2 седмици
Вашите баби и дядовци да не би с тоалетна йартия да са се бърсали . Много ви се изнежиха нещо цевките. Вестник . Работническо дело ли ше е . Септемврийче ли . После демокрация ама от него ти ставаше адника син.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия ЕС едно дръвче не са засяли, ама са много зелени и само акъл дават без никой да им го иска.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защото Байдън и държавите от НАТО предизвикаха дефицит! Затова.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно как ще накарат мошеници ит Максуда да записват от къде са краднали и секли незаконно?
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Аргументът им е, че веригите за доставка на целулоза са твърде разпръснати, за да се проследят всички дървета, а между момента на отсичането им и превръщането им във влакна често има двегодишен период, съобщава" Ама тия са много зелени бе.
5
10
 
3
 
! Отговори
Рашистъ преди 2 седмици
Няма, я! Всички памперси и дамски атрибути беха изкупени от пyтuнягuтe. Само така ще "фалират" САЩ и останалите капиталистически держави. А и Пyтaнгeнca е на пoпикливoдриcливa възраст.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цитат:(Нов закон, който задължава производителите на хартия да проследяват произхода на дървения материал, рискува да наруши търговията на стойност 3,5 млрд. долара и да повиши цените на бебешките памперси, дамските превръзки и други хигиенни продукти. За това предупреждават АМЕРИКАНСКИ компании във връзка с регламента на ЕС за обезлесяването.) ЕС с тия зелени са върха на всичко най добро, то не бяха храни, кафе, какао и..., сега и хигиенните продукти, дори памперсите, красиво е.:))
3
2
 
6
 
! Отговори
Аз съм z преди 2 седмици
Обадете са на Бойко и ковачки , те ще оправят работата .