10 знака, че не пиете достатъчно вода

Страдате от храносмилателни проблеми
29 юли 2024 18:14, Михаела Лазарова
6
10 знака, че не пиете достатъчно вода
Снимка: Istock

Какво количество вода пиете на ден? Въпрос, на който рядко можем да отговорим точно, а някои хора дори биха се затруднили да го дадат, тъй като те не консумират като цяло достатъчно вода, тъй като не харесват вкуса ѝ.

Човешкото тяло се състои от над 60% вода, което е от съществено значение за оптималната телесна функция и метаболизъм. Постоянно губим вода чрез пот, уриниране и дори дишане, което прави редовната хидратация от решаващо значение. Дехидратацията може да се прояви по различни начини, от постоянно главоболие и умора...

Вижте 10 знака, че не пиете достатъчно вода.

1. Постоянна жажда – това е признак че тялото ви от известно време е лишено от достатъчно вода и трябва да утолите тази жажда възможно най-скоро.

2. Постоянен лош дъх – Правилната хидратация помага на слюнчените си жлези да произвеждат повече слюнка, което на свой ред помага да елиминираме бактериите от устата си. Когато се дехидратираме, производството на слюнка е ограничено, което помага на бактериите да растат, което води до лош дъх.

3. Намалено уриниране/тъмен цвят на урината – Това е още един знак, че не пиете достатъчно вода. Бъбреци се нуждаят от вода, за да функционират правилно и да изхвърлят токсините. Без достатъчен прием на вода, тези органи ще задържат повече вода, което ще доведе до намалено уриниране. Тъмният цвят на урината и неприятната ѝ миризма също може да са признак на намалено количество вода.

Източник:  10 знака, че не пиете достатъчно вода 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Ако човек е на 39 а има старчески кафяви петна и сива коса тъй че минава за 49 това от липса на вода ли е? Пиу по 3 литра човека, на лозето по 7.
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента след работа съм на студено бяло вино с варени миди поръсени с копър. Мммммм...Наздраве!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ти пие вода бе братче само Бира :)))
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тт
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
К'ва вода бе, братче! Д-р Радева ми е забранила да пия всякаква вода и съм само на бира. Ден и нощ. Бира, мезе, бира - това е.
1
1
 
3
 
! Отговори
Спортувам и пия вода преди 1 месец
Нищо от написаното не е вярвано.Само като прочетете 1.Имате нужда от вода когато сте жадни.Не,имам нужда от Кокаин Боевски когато съм жаден