Какво показва целулитът за вашето здраве?

Тялото ви се нуждае от повече движение
11 авг 2024 18:17, Михаела Лазарова
5
Какво показва целулитът за вашето здраве?
Снимка: Istock

Вие със сигурност не харесвате как изглежда целулитът! Макар и този слой мазнини да е необходим за нашето тяло, когато той изглежда като бучки (както в случая с целулита), това може да подсказва за редица потенциално сериозни здравословни проблеми, които се крият отдолу. Нека да разгледаме основните причини за целулита, за да можем да върнем красотата и здравето си, отвътре навън. Какво казва целулитът за вашето здраве?

Вие натрупвате токсични отпадъчни продукти

Проблемът не е просто в наднорменото тегло или лошите гени.

Според диетолога Дженифър Райли, „Дори слабите жени и мъже могат да имат целулит. Целулитът се образува от задържане на течности и натрупване на отпадъчни продукти и токсини в тялото.“

Токсините се съхраняват в мастните тъкани, за да ги държат далеч от жизненоважни органи, където могат да причинят увреждане. Можем да насърчим тези токсини да се „изнесат“ от тялото чрез увеличаване на кръвообращението и детоксикация.

Д-р Сандра Кабот, медицински и изпълнителен директор на Австралийската консултантска служба за здравето на жените, обяснява: „Ограничаването на кръвообращението към малките капиляри, снабдяващо мастните клетки, намалява доставката на кислород към мастните клетки, като по този начин намалява и техния метаболизъм. Слоевете на съединителната тъкан стават по-твърди и по-малко еластични, улавяйки течности и отпадъчни продукти между тях. В крайна сметка при добре развит целулит виждаме стагнация и втвърдяване на всички структури в мастните слоеве, така че тъканта придобива безжизнени качества.

Използването на техники като сухо четкане и масаж с масажни ръкавици може да помогне за подобряване на микроциркулацията – движението на кръвта в най-малките ви съдове. Това спомага за насищането на тъканите с кислород и събирането на отпадъчни продукти, за да ги изпрати тялото навън. Основната задача на черния дроб е да филтрира и обработва нашата кръв и след това да създава жлъчка, която да пренася отпадъците до жлъчния мехур, който ги изпраща до дебелото черво. Подобряването на кръвообращението стартира този процес.

Източник: 3 неща, които целулитът ви казва за вашето здраве 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кожацелулиттоксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Т преди 4 седмици
За това аз съм на лозето а не на плажа, да не гледам бегемоти и елефанти.
4
2
 
9
 
! Отговори
Бaй Kypтu преди 4 седмици
Ббaaa, gяgo xagжuя нe e мaxнagжuя...
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая година плажната мода е - татуси и целулит.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е, и какво като имат целулит?! Дори е секси да виждате жени с трапчинки по краката.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В момента съм на плажа и наблюдението ми е, че над 95% от жените са с целолит. Дори и млади момичета на видима възраст около и под 20г. Преди години гледката беше по хубава.