В Германия отново разполагат оръжия, които могат да достигат територията на Русия

Това ще стане за първи път след Студената война
12 юли 2024 07:03, Елка Василева
86
В Германия отново разполагат оръжия, които могат да достигат територията на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО иска да засили капацитета си за сплашване в Европа. За пръв път от Студената война в Германия пак ще бъдат разположени оръжия, които могат да достигат територията на Русия, пише Дойче веле.

За възпиране на Русия САЩ ще засилят мерките за защита на европейските си партньори в НАТО. Поради това в Германия от 2026 г. първоначално временно ще бъдат разположени крилати ракети "Томахоук" и други далекобойни оръжия, се казва в съвместно изявление на САЩ и Германия, публикувано на десети юни. В документа се споменават зенитни ракети SM-6 и нови образци хиперзвуково оръжие, които имат много по-голям обсег, отколкото сегашните системи за наземно базиране в Европа.

Агенция ДПА подчертава, че в Германия за първи път от Студената война насам отново ще бъдат разположени оръжейни системи, които могат да достигат територията на Русия.

Крилатите ракети "Томахоук"

Крилатите ракети "Томахоук", както и германските "Таурус", могат на малка височина да проникнат дълбоко в територията на противника и да унищожат важни цели като командни центрове, бункери и радари. "Томахоук" се изстрелват от кораби и подводници, а "Таурус" - от самолети.

Президентът на САЩ Джо Байдън още от началото на руското нахлуване в Украйна разшири американското военно присъствие в Германия и другите европейски страни за по-ефективна защита на територията на НАТО. Байдън постоянно подчертава, че САЩ твърдо се придържат към задължението да помагат на партньорите от НАТО и възнамеряват да защитават "всеки метър" от територията на Алианса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от Бизнес
Pepco подкрепя инициативата Better Cotton
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Сащ са заплаха за човечеството затова трябва да бъдат заличени хитлеристка Германия явно нисие научила урока и трябва даисе припомни
56
0
 
0
 
! Отговори
0008 преди 2 седмици
ГЕРМАНИЯ С НИЩО НЕ РАЗПОЛАГА,ЗАЩОТО САМО ЕДИН УДАР С 1 БР. НА РУСКИЯ "АВАНГАРД" Е ДОСТАТЪЧЕН ДА ЗАЛИЧИ БРИТАНИЯ ЗА 4 МИНУТИ !!! ЗА ГЕРМАНИЯ Е СЪЩОТО НО МИНУТИТЕ СА 2 !
55
2
 
3
 
! Отговори
Коко Джамбо преди 3 седмици
Да разполагат каквото си искат Миродиите Американи но по Далеч от Русия и Украйна и Балканите. Създават повече напрежение проблеми откокото ползи.Русия никой не заплашва и не демонстрира сила но Баровците я принуждават и Украйна ако продължават така тия Американци и наивни Украинци ще стане страшно
54
1
 
3
 
! Отговори
Треньор по бокс преди 3 седмици
От "ОТАН" : "404" НАМАЛО ДА БЪДЕ ЧЛЕН НА ОТАН........ А ЩЕ БЪДЕ ЧЛЕНКА... КОЯТО ЩЕ ПОЕМЕ ЧЛЕНА..!!! ПРОЕКТА "404" СЕ ЗАКРИВА...!!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.....
53
2
 
2
 
! Отговори
Криви сметки преди 3 седмици
По план Китай трябваше или да е неутрален или на страната на алианса - НО НЕ СЕ ПОЛУЧИ. натОвците обаче нали са разписали ходовете - карат безмозъчно.
52
0
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 3 седмици
Защо "отново"? - това е по план! То затова има война в Украйна! Предишните стъпки бяха установките в Румъния и военните бази в страниците като нас!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАТО е историческият и идеологически наследник на Третия райхСлед края на Втората световна война САЩ и техните съюзници изоставиха нацистките престъпници и нацистката идеология в Европа, за да ги използват като инструмент срещу СССР.Бивши нацисти и германски военнопрестъпници са служили във висшите чинове на НАТО от десетилетия:Военнопрестъпникът Адолф Хойзингер беше председател на Военния комитет на НАТО във Вашингтон.
50
1
 
3
 
! Отговори
НАТО- нацизма расте преди 3 седмици
Имайки в предвид че основателите вклюват нацистике разработки... Генерал Адолф Хойзингер( Автор на план Барбароса, който в последстве става основа на военните планове на НАТО против СCCР) е бил командващ на вермахта и дясната ръка на Хитлер, а в последствие председател на НАТО от 1961 до 1964 г.
49
2
 
4
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 седмици
Зеля е пак разочарован. НАТО пак не го иска. Пак няма покана. Тоя евреин унищожи Украйна, само и само да забогатее. Но НАТО се страхува от русите.
48
2
 
2
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 3 седмици
САЩ засилват търсенето на потенциален заместник на украинския лидер Владимир Зеленски. Това стана известно от шифровано съобщение, публикувано от сп.
47
1
 
0
 
! Отговори
б преди 3 седмици
До Аз през цялото времеБратчет, нещо ти хлопа дъската ...
46
1
 
5
 
! Отговори
Бай-Бай-Байдън преди 3 седмици
Путин ще победи...каза Байдън...оппааа, грешка на процесора. Дименсията си казва своето. И какво се перят с тези "Томахок" по добре да им изпратят томахавки, които взеха преди 200 години от индианците. Голям майтап, само правят Китайците велики, но Дънов е казал бъдещето е на СЛАВЯНИТЕ. Англосаксите да яхнат дъгата която взеха от децата. Вашта мама до кога?????
45
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До r3v0lv3r Говориш без да си погледнал картата нали? Калининградска Област са намира на цели 120км западно от западната граница на Белорус. Ракетите които така и така са разположени в Калининградска област практически поразяват всички Европейски столици. Разполагането на ЯО в Белорус е политически акт/карта която беше изиграна преди година - година и половина. Разполагането на ракети в Германия е ескалация по отношение на РФ и едновременно е шамар по Немската политика и политици
44
6
 
3
 
! Отговори
... преди 3 седмици
еми путин и продажната путинфилия всеки ден ревът как щели да заличат Англия за 30 секунди със атомни оръжия, как щели да изпепелят САЩ Ама сега путинофлията ревът кат не.клатени, че разбираш ли що така! Еми .... ай да ви!
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нато, Нато ще ни вкара в следващото блато!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И после пак ще пищят. Туйкаквото сам си направиш...
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато някой сам си търси белята, намира си я!
40
3
 
14
 
! Отговори
ЛОРА СТАМАТИС преди 3 седмици
КОГА САЩ ЩЕ ПОМОГНАТ НА КИПАР ??..ЗАЩО САЩ МЪЛЧАТТ 50 ГОДИНИ..ЗА НАС ГЪРЦИТЕ--РОССИЯ Е ВЕЛИК ПРИЯТЕЛ...НАШИЯТ ВРАГ СА ТАТАРО-ТУРЦИТЕ---ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЧАТ И ДА БЪДАТ УНИЩОЖАВАНИ , А НЕ РУСНАЦИТЕ .
39
3
 
9
 
! Отговори
a преди 3 седмици
Шубето е голям страх!
38
17
 
13
 
! Отговори
Аз през цялото време преди 3 седмици
-- слушам Путин и Медведев и разни др. като плашат Запада със атом как така щели да ударят какво можели да направят какАнглия щяла да изчезне --само такива ! Играт го някакви със два три живота или пък някакви който живота не ги интересува ако няма те да са на власт ,щом има опасност за властта им те казват че народа е заплашен отъжествяват се и казват че умират но удрят Запада ! И унищожиха цяла държава камък върху камък не оставят ама били добри ? Това са едни болни убиици , убиици на деца !

Спонсорирани публикации