Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия

Той се яви преди два дни, но беше върнат, казва Константин Симеонов
17 авг 2024 09:55, Нели Христова
109
Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия
Снимка: БГНЕС

Гайтански се яви, за да бъдат извършени следствени действия, не се е "предал". Това заяви пред bTV адвокатът на Румен Гайтански-Вълка Константин Симеонов.

Припомняме, че вчера Симеонов, разкри, че неговият клиент е направил опит да се предаде на властите още в предишния ден, но е бил върнат. Гайтански се е свързал с разследващите инспектори от Комисията за предотвратяване на корупцията (ПК) и е уговорил среща за явяване пред комисията вчера следобед.

"Той се яви преди два дни, но беше върнат. Очевидно нямаха готовност или избираха кога да бъде мярката за неотклонение в съда, очевидно дежурните прокурори не ги устройваха."

"Аз не съм мишок, за да се крия", казал Вълка на защитника си преди да реши доброволно да се яви пред властите.

Според него, няма как Гайтански да е подбудил главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) към присвояване на средства. Константин Симеонов изрази недоумение относно обвинението и подчерта, че кредитната политика и решенията за отпускане на кредити са изцяло отговорност на банката, а не на клиента.

"Целта е ясна - политическа. Атаката е срещу Ахмед Доган, разбира се", каза адвокатът, разкривайки връзка на разследването с Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не моа го пипнат, тоа краднал с Бойко
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
2021г дед Дамаджан разправяше по медиите, че неграмотен ром изтеглил 60 000 000 от банка в чували- взех няколко чувала и цъфнат в Уникредит да тегля поне 10милиона- охраната ме изхвърли, сега се чудя като гледах в какъв дворец живее Вълчо- уж неграмотен шафиьор- пък глей кви коли има- та сега си викам дали да опитам да тегля едни 150 милиона- кво *** кажите?!
54
0
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 1 месец
Ха Дано, ама Надали!?? Гайтански в Затвора?!? Илюзиите на един честен човек. Жив и здрав да си!
53
3
 
0
 
! Отговори
адвокат преди 1 месец
Колега,ако обвинението е по чл.282 и сл НК,да има резон в думите ти.Но обвинението е за присвояване-том се обвиняват всички,които ФАКТИЧЕСКИ СА УЧАСТВАЛИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО ДЕЯНИЕ.Да си организираш получаване на 150 млн лв. от бюджета,и да си с АКТИВНО МАНЕФЕСТИРАНЕ ДА НЕ ГИ ВРЪЩАШ,какво е колега?Пеналист съм,и ще те посъветвам-"гъделичкащо" е да те интервюират,да те дават по кабеларките,но все пак трябва да си правим сметка и за професионалния авторитет.
52
4
 
1
 
! Отговори
Ха така преди 1 месец
А ТАКА, МЕДИИ, ПОЧНЕТЕ ДА ГО ВЪЗВЕЛИЧАВАТЕ КРАДЕЦА!!! АМА НЕ БИЛ ТОЙ КРАДЕЦА, ДЕТО ВЗЕЛ И НЕ ВЪРНАЛ 150 МИЛИОНА, АМИ ТОЗИ, КОЙТО МУ ГИ Е ОТПУСНАЛ?!? РЕШЕНИЕТО ДА НЕ ВРЪЩАШ КРЕДИТ Е ЛИЧНО НА ПОЛУЧАТЕЛЯ, А НЕ НА БАНКАТА!!! ЗА ИДДДЕОТИ НИ ВЗЕМАТЕ! И НЕ ЧЕ МАВРУДИЕВ НЕ Е И ТОЙ В КЮПА.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До днес изплащал 150 000 000 кредит честну ли, ако не е изплащал защо не са му прибрали всичко и в затвора....аман от велики овна!
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е адвоката на олигасиите и уубийците по пътищата. Адвокат е на бенкера Цветан Василев, на майката на убиеца на Милен Цветков, на въълка и т.н.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е мишок и изплащал 150 000 000 кредит- нали, или какво не изплащал кредита- дал 30 000 000 на Доан- той върнал 70% на на бившия мин на икономиката дето адреса му беше в панелка в Чайка,и сега Доан чист и изпран няма да връща, а вълка да сподели как от шафьорче стана крупен милионер като Черепа- аман от про руски БГ олигарси рожби на Кремъл- обраха народа, и продължават да го обират!
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия! Не виждаш лиПишлеме адвокатско, че пуша обикновенна цигара а не елетронни цигари?
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи, откраднал си 150 милиона от държавата и викаш - аз не съм мишок. Излиза, че се има за готин и печен крадец. Нещо като крадецът-джентълмен. Човек с достойнство. Почтен човек.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия! Не виждаш ли *** адвокатско, че пуша обикновенна цигара а не елетронни цигари?
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ знам да са осъдили някой защото е мишок, но има много хора, които им гният ръкавите в затвора защото са извършвали финансови измами. Господин гайтански да пази мутренските си прилагателни за яхтите, в правосърдната система работят с различни термини, в затвора има всякакви - мишоци плъхове, лъвове, хипопотами, жирафи. Нека да си избере като каква животинка да влезе зад решетките. Ако иска и пола да смени пак ще лежи.
44
2
 
1
 
! Отговори
честен бизнесмен преди 1 месец
Комбинативни -Бизнесмени - посредници обгрижвани от политици .
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като си платиш на "когото трябва", вече се чувстваш "невинен". Още 100 години няма да влезем в Шенген с таз корумпирана съдебна система.
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно се е предал, за да свидетелства срещу Борисов.
41
1
 
5
 
! Отговори
аааа 2 преди 1 месец
не може по цял ден да си разхождаш кучетата и да не ти пука от нищо ! или да се наливаш по градинките и нищо да не те интересува ! това ако е народ аз съм трамвай ...
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Борисов сигурно му е гадно, че е по-богат от Руми Вълка, но не може да го покаже. Това е същото като да си беден.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е мафията в България да си направи собствена държавна банка и да си краде на воля от всички българи. Просто гениална схема. После нека масата българи да са убедени, че държавата е добър стопанин. Нали се сещате как точно частна банка ще допусне на първо място да ти даде.необезпечен кредит за 150 милиона, а после и да не успее да си го събере. И да те остави да викаш по телевизора, че не си мишок.
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ивайла Бакалова е играла с този дебелия дъртак на джобен тенис. Жените си обичат парите и това е.
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно адвоката не е чел договора за кредит, защото там много ясно пише, че той трябва да се върне. Отговорност на банката е да провери клиента, отговорност на клиента е да върне сумата. Адвоката нали не си мисли, че в един договор само едната страна има задължения? Почвам да се питам какво право учат в Климент Охридски? Да е завършил НБУ или американския всички ще го разберем.

Спонсорирани публикации