Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия

Той се яви преди два дни, но беше върнат, казва Константин Симеонов
17 авг 2024 09:55, Нели Христова
109
Гайтански пред адвоката си: Не съм мишок, за да се крия
Снимка: БГНЕС

Гайтански се яви, за да бъдат извършени следствени действия, не се е "предал". Това заяви пред bTV адвокатът на Румен Гайтански-Вълка Константин Симеонов.

Припомняме, че вчера Симеонов, разкри, че неговият клиент е направил опит да се предаде на властите още в предишния ден, но е бил върнат. Гайтански се е свързал с разследващите инспектори от Комисията за предотвратяване на корупцията (ПК) и е уговорил среща за явяване пред комисията вчера следобед.

"Той се яви преди два дни, но беше върнат. Очевидно нямаха готовност или избираха кога да бъде мярката за неотклонение в съда, очевидно дежурните прокурори не ги устройваха."

"Аз не съм мишок, за да се крия", казал Вълка на защитника си преди да реши доброволно да се яви пред властите.

Според него, няма как Гайтански да е подбудил главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) към присвояване на средства. Константин Симеонов изрази недоумение относно обвинението и подчерта, че кредитната политика и решенията за отпускане на кредити са изцяло отговорност на банката, а не на клиента.

"Целта е ясна - политическа. Атаката е срещу Ахмед Доган, разбира се", каза адвокатът, разкривайки връзка на разследването с Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
сменете му снимката преди 1 месец
Крайно време е да му сменят снимката "Нарисувай ме като някоя от твоите френски мpъсници", с някоя по-актуална, като например "Камион ме блъсна, трактора ме гази, багер ме товари в една лека кола"
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми така е бе бате Вълк,ти си истински лъв. Не всеки може да гепи 150 милиона народна пара и да му се размине. Аз ако свия една пръчка шпеков салам в Кауфланд, дали ще ми се размине? Ти и твоя ортак бай Амет сте истински тарикати и сте превъртели играта.
34
2
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
НЕ е мишок, ама отначало се скри. Факт.
33
1
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
безумен "народ" е тва българското заклевам се !
32
1
 
10
 
! Отговори
преди 1 месец
Борисов пак е ни лук ял, ни лук мирисал.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този който гледа хората през рамото си,дебелата сви.я пеевски и още няколко субекта,се подиграват с най важните институции у нас.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този скандал наистина е потресаващ. Доган и Дебелян са завлекли българските данъкоплатци с поне половин милиард лева, но на никой това не му прави впечатление. Не ни прави впечатление как прокуратурата се задейства само и единствено срещу когото дебелака каже. Къде са протестите, къде са активните граждани срещу тази свинщина!? Явно гейпарадите са ни по-важни и за тях и срещу тях винаги се събират хора. А тук става дума за чудовищна корупция в особено големи размери и - тишина!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРИН *** СЪС МИЛИЦИОНЕРСКА ПСИХИКА
28
1
 
18
 
! Отговори
А къде е преди 1 месец
Стоян Мавродиев!Икономическият "гуру" на ГЕРБ,който им пишеше икономическите програми и Борисов толкова се гордееше с него?Нищо,че сега не го познава.
27
0
 
5
 
! Отговори
ХЕХЕ преди 1 месец
ИНТЕРЕСНОТО е че от 1990 досега се въртят едни и същи да грабят и да разсипват държавата а " народа" седи и ги гледа не разбиращо какво се случва ....е те тва е "народ " ....
26
1
 
18
 
! Отговори
А защо преди 1 месец
Борисов не е обвинен като съучастник?Нали той назначи Мавродиев и кадруване в ББР?А след изтеклия запис ,че Мавродиев искал да купува къща за подарък на Баце в Гърция,защо прокуратурата не започна разследване?
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божков една година беше в Дубай,предаде се и го оправдаха. Весо брадата , Брендо. Тия плащат на прокуратурата ,избират си удобни правителства За какво му е на Вълка да се крие . Тоя е откраднал милярди ,само яхтата и къщите в Гърция са 150 милиона
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече наистина ми се поввръща от българската действителност и от пълната безднадежност. Значи Доган е гепил 150 милиона на българския данъкоплатец, но този факт не притеснява никой, докато Дебелото момче не решава да му отмъсти. От друга страна, дебелакаа също виси с няколко стотин милиона на същата държавна банка и не си плаща кредитите, но при него всичко е точ. Много хора в тази държава просто си плачат за доброто старо убийствоо от неизвестен извършител. Просто друг шанс аз не виждам вече.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно другият е ми шока - гербавият Стоянчо Маврудиев!
22
0
 
11
 
! Отговори
Чубанов преди 1 месец
Не мога да разбера защо когато нещо е ясно в България, то трябва да се обсъжда,дискутира,анализира,повдига,връща ....разтъкава честно казано.От всяко престъпление се хранят десетки пиявици и тарикати.Великите българи и велика България
21
0
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ами то и аз нямаше да се крия, като знам какво е положението в България :))) Особено като имам толкова пари и връзки. Знае, че всичко е парламна и прах в очите, показни акции за балъците уж че нещо се върши. След няколко дни ще спре да се говори за него, той ще си е на свобода и даже няма да има повдигнати обвинения и всичко ще се забрави. Какво става с Чepeпа, бай дъ уей :))))))) Осъдиха ли го? Влезе ли в затвора? Нещо не се говори вече за него, а? Ахахахахахахаха....
20
1
 
7
 
! Отговори
Браво на държавата преди 1 месец
В съда: "Аз за какво съм задържан" - "Боядисал сте къщата си в розово! 30 години затвор! Следващият!"
19
0
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 1 месец
До Анонименсамо той ли краде от българският "народ " или още една сурия - крадци и далаверджии о ще крадат защото " народа " 34 години дреме и нищо не прави !
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цър цър, вълчо се оказа мишок.
17
0
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
До СандоРАНО или късно и това ще стане ! мн прекали ! все някой ще го поръча ....понеже у нас няма прокоратура и съд сметките се разчистват с убийства ....това го разбраха и децата вече !

Спонсорирани публикации