Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова

Четирима са пробвали да напуснат страната
15 юли 2024 13:40, Александър Попов
169
Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна съобщи, че граничар е застрелял военнослужещ, за когото се твърди, че се е опитал да напусне страната нелегално, след като е бил заловен и задържан, предаде АФП.

Киев предприе агресивна кампания за набиране на военни, което предизвика съобщения за украински мъже, които преминават в съседни държави, за да избегнат служба.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че четирима военнослужещи са били задържани, докато се приближавали пеша към молдовската граница в южната украинска област Одеса на Черно море.

„Докато се опитвали да преминат границата, граничарите ги забелязали и ги задържали“, заяви СБУ, като добави, че инцидентът е станал един ден по-рано.

„Единият от бегълците е нападнал граничаря, докато се е опитвал да избяга. В отговор той е използвал служебното си оръжие и е застрелял нападателя“, добавиха от службата, като уточниха, че е започнало и разследване.

Охранителят е използвал огнестрелното оръжие при самозащита, заяви пред украинските медии Андрий Демченко, говорител на граничната охрана.

Според граничната охрана само през тази година повече от дузина души са загинали при опит да преминат река Тиса, която минава по западната граница на страната.

През последните месеци тя е задържала и десетки хора, които са се опитали да се изнесат нелегално от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
6
 
12
 
! Отговори
До 113 преди 1 месец
Май ти си такъв и за това не си на фронта в твоята Урколандия,само дето пропускаш ,че сайта е Днес БГ,а не Днес УК.Като някой българин дойде в твоите сайтове тогава ще се обясняваш.а като си в България нямаш изобщо право на думата,защото си в чужда страна,а като си в така ,се съобразяваш с хората в не е ,а не те с теб .Нещо неясно да има
110
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой ден бъдем нападнати и вие същите дето твърдите, че Украйна трябва гордо и смело да се предаде пред невинните и добронамерени руснаци, ще сте първите които ще хукнат да бягат. И тогава ви обещавам, че с радост ще съм на мястото на този граничар. Щото вие не лъхате нито на акъл, а на страх. Страхът ви тече от ушите. Без да сте нападнати издигнахте в култ бялото знаме.
109
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нз ама да се отбраняваш от неомонголската империя 3 години при имплодирала икономика докато поставяш световни рекорди и печелиш световни титли в областта на спорта ми звучи като да са мъжки народ. Виж да си застаряващо българско пиянде със сърдечни проблемите и начален стадий на диабет, докато половината ти ежедневие минава в хвалене на Русия и Путин по всяка социална медия и новинарски сайт ми звучи доста по-жалко и незаслужаващо внимание.
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само велик укроп може да застреля някой докато той бяха и да го извъртят "самозащита". Поне ще го погребат, няма да го зарежат да гние в някой окоп докато го оглозгат червеите...
107
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинските фашисти разстрелват невинни хора, които се опитват да напуснат страната в отчаян опит да се спасят, за да не бъдат изпратени от наркоманите като пушечно месо на фронта!
106
3
 
7
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
То, това е ежедневие в 4.0.4... Народъ бега през глава, рискувайки да се удавят, да бъдат застреляни или да се взривят на мина... Що тъй, бе???
105
4
 
7
 
! Отговори
До 108 преди 1 месец
Ами ,кво ме интересува мен бе . Идвате тук и почвате да ревете и да се обяснявате все едно някой е длъжен с нещо на твоята Урколандия,ами аз нямам такива спомени с нещо да сме длъжни
104
9
 
3
 
! Отговори
Vladalv Putup преди 1 месец
До 104 Ми няма да се споменат. И в руска статия няма да видиш вече за тях. Забранени теми са. Ако си повтаряме постоянно, че няма проблем значи няма нужда и да решаваме какъвто и да е проблем. Дезертьор от Украйна е ХАХАХА ТИЯ УКРОПИТЕЦИ КОЛКО СА ЗЛЕ, но това че вова беше национализирал цялата държава и приватизирал най-способната част от армията, което доведе до най-голямата излагация на века е тема от която ще бягаме като дявол от тамян. И това е един пример само.
103
2
 
8
 
! Отговори
До 105 преди 1 месец
Ами и аз пък виждам 1000 причини да не харесвам украинските нагляри,и изобщо нито Русия ме интересува нито Урколадия
102
0
 
5
 
! Отговори
на методи брат му преди 1 месец
няма мъже за служба, но граничната служба има говорител......
101
11
 
4
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 1 месец
Познавам няколко души, които периодично пътуват до Русия дори в условията на война. Нито е скъпо, нито е трудно. Вместо да ревете там, колко е чудно и невероятно и на запад колко е зле, защо не поотидете там за месец-два да го видите от първа ръка? Трудно ли е? Хем било перфектно там, хем никой не стъпва в Русия, ама по Гърция, Италия, Англия и Испания си почупихте краката да ходите. Идете и вижти как е. Аз знам как е в Русия и има причина дори да не си помислям да живея там.
100
0
 
6
 
! Отговори
До 100 преди 1 месец
И къде в статията прочете някъде да се споменава Пригожин,Армата или СУ-57
99
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Застрелян в гръб от граничарят когото нападал..
98
1
 
5
 
! Отговори
До 99 преди 1 месец
Ами те си живеят още в соца и си мислят,че ЕС е като СССР едно време и ,че НАТО им е като Варшавския договор
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Братята хамериканци да гръмнат с по голяма точност джуджето в ухото и всичко ще си отиде на мястото
96
12
 
2
 
! Отговори
Vladalv Putup преди 1 месец
За путинолизеца, каквото и да става в Русия проблеми няма. Забравиха и за Пригожин, и за великите Т-14 армата и Су-57, и за какво ли не. Отворете някоя статия от началото на войната и вижте как предвиждахте от 3 до 30 дни максимум, че ще издържи Украйна. Забравиха как беше предадена Армения. Забравиха за ракетата Енергия. Забравихте че харковското настъпление беше "умишлено тактическо отстъпление-примамка и руснаците е сега превземат Харков". Вие ДРУГАРИ сте тотал щета.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не грамотните сайтаджии си пишат каквото им е в тяхните глави ,щуротии колкото искаш ,само да са в играта .
94
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
тия щом сами взеха да се избиват, какво ще остане да влезе в НАТО?
93
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До укчераинчетата: момчета много по-добре е да вземете един калашник и газ на запад към Молдова и Румъния. По-лесно ще се справите с няколко заптиета на Зеленски отколкото 1млн руснаци на изток. Съвет
92
3
 
15
 
! Отговори
абе преди 1 месец
най-лесното...застрелват зеленски и всичко се оправя!...ама тоя зелен плъх се крие из бункерите със 100 души охрана!