Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова

Четирима са пробвали да напуснат страната
15 юли 2024 13:40, Александър Попов
169
Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна съобщи, че граничар е застрелял военнослужещ, за когото се твърди, че се е опитал да напусне страната нелегално, след като е бил заловен и задържан, предаде АФП.

Киев предприе агресивна кампания за набиране на военни, което предизвика съобщения за украински мъже, които преминават в съседни държави, за да избегнат служба.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че четирима военнослужещи са били задържани, докато се приближавали пеша към молдовската граница в южната украинска област Одеса на Черно море.

„Докато се опитвали да преминат границата, граничарите ги забелязали и ги задържали“, заяви СБУ, като добави, че инцидентът е станал един ден по-рано.

„Единият от бегълците е нападнал граничаря, докато се е опитвал да избяга. В отговор той е използвал служебното си оръжие и е застрелял нападателя“, добавиха от службата, като уточниха, че е започнало и разследване.

Охранителят е използвал огнестрелното оръжие при самозащита, заяви пред украинските медии Андрий Демченко, говорител на граничната охрана.

Според граничната охрана само през тази година повече от дузина души са загинали при опит да преминат река Тиса, която минава по западната граница на страната.

През последните месеци тя е задържала и десетки хора, които са се опитали да се изнесат нелегално от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Боби - Те, ако успеят от зелника да се отърват, ще могат и от други такива. Или поне да не ги допускат до властта. Иначе, ясно е, че предателите край нямат, раждат се тия гадове, пък и като има кой да им плаща, не ги интересува народа им.
130
5
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 месец
До Боби131 . По същата логика,кой ще иде да се бие и умира на предна линия ?. Всеки ще се пише хомо,религиозен,и пацифист.
129
2
 
28
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 130 ЗЕЛЕнски за съжаление е МАРИОНЕТКА/АКТьОР. И да го гръмнат все тая ще се намери поредния кървав пастор като Турчинов който да продължи делото му - Да се воюва до полседния нормален Украинец...
128
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 125 - Прави каквото правиш, но гледай да оцелееш. Никой не заслужава да умира, освен тези, дето евентуално биха ни го причинили в България. Да се надяваме, все пак че, ако не разум, поне малко страх имат.
127
1
 
15
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До SS Нали сме ГЛОБАЛИСТИ, ДЕМОКРАТИ и т.н. Трябва да има метод за да се откажеш от гражданство или да се обяви че по религиозни или други подбуди не искаш да носиш оръжие - тоест да те пратят в тила да ремонтираш техника ако можеш или да копаеш окопи ако за друго не ставаш но поне е много вероятно да останеш жив.
126
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не им стига, дето руснаците ги избиват, ами и сами се избиват. Вместо няколко да гръмнат оная зелка и да миряса светът.
125
2
 
39
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Нещо което не показват по нашите медии... Разбира се защо... През ноща се палят коли на военкоматите в Украйна! Хора се движат на тумби и ако видят служители на военкоматите налитат на бой. И това става пред очите на полицията която неохотно се опитва да поддържа военните. Поне една сграда на военкомат в Одеса е била подпалена.
124
12
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Така е. Който бяга от военна служба ? И какво се учудвате? Ако тук стане нещо ,мислите ли ,че ще е по различно?
123
5
 
28
 
! Отговори
Кауня от Аскию преди 1 месец
Свободна и демократична Украйна за 2г. е на път да задмине комунистическа България, която за 45г. спря 176 нарушителя на границата с куршум в гърба.Уникално!
122
2
 
5
 
! Отговори
До 124 преди 1 месец
А украинци ли дойдоха като си се молил ,че нещо не те разбирам
121
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако НАТистите доведат тази зверщина и в България, че ще загина-ще загина, но няма да бъда убит от техен ***. Така и така ще се убива и ще се мре, но няма НАтист да ми сочи кого да убивам! Ще вдигна във въздуха няколко НАТиски къщи и ще се самоубия! Поне да умра свободен, а и да накажа тези, които ме осъдиха на смърт.
120
4
 
16
 
! Отговори
до122 преди 1 месец
Аз пък вчера се молех, българи доброволци да ни помогнат с гасенето на пожарите. Никви ви нямаше обаче.
119
2
 
16
 
! Отговори
Пишете преди 1 месец
Все едно това е новина. А това е ежедневие от две години насам.
118
6
 
18
 
! Отговори
До 120 преди 1 месец
Ами ти си ми дошъл в страната да ми ревеш и просиш тук бе ,а не аз в Украйна и като не те искат хората,кво още се буташ престоя тук не е задължителен
117
3
 
10
 
! Отговори
До 118 преди 1 месец
Ама това твоето АКО цапа и морише бе и България не е Украйна и изобщо не може да правиш такива сравнения.Те като си имат проблеми с Русия,а и да били в в СССР да си се оправят това не са проблеми на целия свят,още повече,че и те самите са си създали проблемите
116
16
 
6
 
! Отговори
Путиносмук преди 1 месец
До 119 Ми като не те интересуват украинците защо 3 години не се наревахте, че не се предавали? Ходи си гледай живота. За теб отражение няма. А руснаците, какво те интересуват? Най-тъжното е, че сигурно не ви и плащат да го лигавите на путин по цял ден.
115
4
 
17
 
! Отговори
До 117 преди 1 месец
И, какво да го интересува нормалния българин наглите украинци.Видяхме ги що за стока са по морето,айде няма нужда да заминат всички с тяхната простотия
114
18
 
6
 
! Отговори
113 преди 1 месец
До 115. Да днес.БГ е. Не е спутник или ТАС. Аз работа в Украйна нямам. Ако някой нападне България ще реагирам точно като украинците обаче, а няма като вас да рева от първата секунда, че трябвало да се предавам. 3 години да скимтя, че тоя дето се ОТБРАНЯВА бил военнолюбец и искал война щом не се предава. Така че може би ти нямаш място в България пъзльо? Трябва на бог да благодариш за това НАТО, защото заради него няма да ти се налага да стоиш в един окоп с мен.
113
0
 
7
 
! Отговори
до113 преди 1 месец
В категория България има достатъчно новини касаещи всеки един от нас. Те обаче не са популярни, събират най много до 50 коментара. Долуописаният от Вас типаж е естествено, много компетентен по въпроси свързани с външната политика. Какво става в непосредствена близост до него самият , не го интересува и му липсват идеи поне един коментар да напише. Патриоти .
112
3
 
4
 
! Отговори
До 114 преди 1 месец
Това твоето АКО , само цапа и мирише