Русия превзе ключово село до Покровск в Украйна

То се явява логистичен център
18 авг 2024 15:49, Александър Попов
141
Русия превзе ключово село до Покровск в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия заяви днес, че е превзела село на около петнадесет километра от град Покровск, важен логистичен център в Източна Украйна, към който се е насочила от няколко месеца, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„Благодарение на активните действия“ руските сили „освободиха село Свиридоновка в Донецката народна република“, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Ройтерс предаде, че за момента не може да потвърди достоверността на това съобщение за Свиридонивка (на руски Свидидоновка) от бойното поле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от За да се разбираме
Фините знаци, които показват, че мъжът ще ви остане верен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
21
 
2
 
! Отговори
Минуващ преди 4 седмици
"Ние вече се задължихме да им даваме 460 милиона лева годишно" -- малко е. Всичко необходимо трябва да даваме, за да могат украинците да спрат *** и да ги натирят обратно в блатата без да става световна война. Не никой не му се воюва в БГ, затова ще дадем колкото милиарда трябват щом е за добра кауза, а руската агентура може да псува колко иска по форуми и социални мрежи. Никой вече не ѝ се връзва на приказките -- до Берлин, до Лисабон -- болни мозъци.
71
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
После Покровск,след това Харков и после каквото остане.Вова въобще не се притеснява че в Курск има укри.Нека си седят там докато укрите губят територии в Украйна.И то не какви територии ами най богатите земи в Източна Украйна.
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Корневский район на курск вече е разчистен от тик ток войските въпреки това кмета на общината съветва хората да не бързат да се прибират
69
3
 
9
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 4 седмици
За всички медии/папагали/ в България вижте новото Евро проучване хахаНай сте зле от цяла Европа.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 67 Колко да е далече, тротинетка? 15 километра,толкова е далече.
67
7
 
10
 
! Отговори
Сергей преди 4 седмици
Селото е по-важно от Курск!
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 66Грузия. Тази държава въобще нямаше да съществува ако не бяха руснаците да я защитят от ислямизация ////Да,бе, само където когато Грузия влиза в Руската Империя през 1802год.и населението на 90% е християнско, след над 5 века в Осм. Империя.Мюселмани са само в Аджария и лазите, които населяват черноморието в Турция. Ердоган е лаз, тоест грузинец. Ердоган
65
0
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 4 седмици
Далеч, далеч колко да е далеч?
64
7
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 4 седмици
Украйна ако влезе в НАТО аз ще си сменя името и ще се казвам Бандер Бандеров. САЩ само ги баламосват тези ***. Никой не иска да в съюзник с такива будали.
63
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До автора на статията : Момче , написал си пълни глупости , това място е доста далеч от Покровск.... и за този пасквил заплата получаваш?
62
9
 
11
 
! Отговори
До 63 преди 4 седмици
*** чети историята на Грузия. Тази държава въобще нямаше да съществува ако не бяха руснаците да я защитят от ислямизация а Чечения ако е независима държава там ще е като в Афганистан. Даже си им е много добре в Русия на чеченците защото сега там има ред и пари.
61
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая Донецка област още ли не са я асвабадили?! Айде, че времето минава, коги, ще асвабаждават цела Украйна, а Берлин, Париж, Лисабон и те чакат асвабаждение от джендърско иго.
60
15
 
10
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 4 седмици
Нищо не са освободили! За да освободят нещо, значи са го изравнили със земята, и от него нищо не е останало! Те така освобождават!
59
16
 
7
 
! Отговори
Zеленски преди 4 седмици
До 58. Глу.пости. Пак ли другите са виновни, само не и вие, кремълските иzроди? А войната в Грузия - кой нахлу там, и там ли имаше глу.пав Зеленски? А Чечения - кой спря повикът за независимост? А Приднестровието? Деййба и иdиотите ви деййба, как веднъж няма да се спрете с наглостта си. Гнусна империя на злото.
58
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Наркосите се чудят как спешно да евакуират 60 000 души от Покровск щото и той отече....
57
8
 
23
 
! Отговори
Лукавия преди 4 седмици
Не е чудно че великата руска армия напредва на Запад.Въпроса е до кога ще издържат укрите.Те се надяваха след Курск руснаците да изтеглят войските си натам.Ама не стана.Руснаците бавно и методично смазват укроотбраната и в скоро време няма да има пречки да напреднат до Киев,просто няма да останат укровойски на пътя им.
56
17
 
8
 
! Отговори
смях преди 4 седмици
Tя Русия начело с безаналоговия крайцер Москва превзе и черноморското дъно .....
55
16
 
5
 
! Отговори
Украинец преди 4 седмици
До 53. И кое не е вярно бе, жалък сибирски шомпол? И стотици ще станат. А от твоя коментар лъха единствено огромна мъка и злоба, че ви направихме за смях на целия свят.
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Zеленски - Ако беше много умен съименника ти, тая война нямаше да я има. Така че, не се Аби!
53
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Глупита посолствени, превземането на села и градове не е заради хора и перални, каквито вихри ви се гонят из празните глави, а за чиста териториално преимущество и разполагане на войски на още по-предни и удобни позиции. Докато заблудените укроси ги избиха из курските блата, руснаците си карат по плана Харков - Одеса.