Висш магистрат излиза в отпуск заради "Октопода"

Веселин Пенгезов: Нямам нищо общо с престъпната група
25 мар 2010 17:42,
57
Висш магистрат излиза в отпуск заради "Октопода"
Веселин Пенгезов. Снимка: БГНЕС

Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, за когото се появиха публикации, че е свързаният с "Октопода" магистрат /след изявлението на МВР-шефа Цветан Цветанов от сряда, бел. ред./, излиза в отпуск, докато не се изясни случаят.

Това обяви самият Пенгезов на пресконференция във връзка със скандала.

"Няма срещу какво да се защитавам, излизам в отпуск, за да се изясни случаят, и искам с молба до главния прокурор да се проверят всички твърдения в медиите, че съм съпричастен със задържаните при операцията", каза магистратът.

Той заяви, че публикациите срещу него са поръчка, а след проверката на прокуратурата ще си търси правата и прикани Висшия съдебен съвет също да се заеме с казуса. Каза, че след това ще заведе дела за клевета.

"В края на краищата, на министър Цветанов му е фикс идея да арестува един съдия. Ами, нека да ме арестува". Така Пенгезов отговори на въпрос чувства ли се част от сценарий, в който трябва да бъде арестуван съдия.

Той обясни, че председателят на ДАНС Цветлин Йовчев му е казал, че в агенцията има анонимен сигнал срещу него.

Пенгезов разказа, че ден по-късно съпругата му, която е била служител на ДАНС, също е била извикана и запозната с анонимния сигнал.

Сигналът бил написан на диалект и гласял: "Генералу, взел пари и ги разделил с подчинената си Мина Топузова и след това дали на състава, за да освободят Хамстеру".

Това се случило дни преди гледането на мярката за неотклонение на Антон Петров – Хамстера, който бе арестуван при операция "Наглите".

"Някой иска да упражня натиск, явно това има връзка с мярката на Антон Петров", каза председателят на Апелативния съд.

Още по темата

"Много хора искаха много неща от мен, но не ги получиха", допълни Пенгезов.

Той посочи, че споменатата в сигнала Мина Топузова не е била в състава, гледал делото срещу Антон Петров – Хамстера, а съпругата му започнала работа в ДАНС с връзки, като връзката била Петко Сертов /бившият директор на ДАНС, чийто съветник бе Алексей Петров/.

Пенгезов се закле в децата си, че не познава Алексей Петров, никога не е разговарял с него, както и с някого от задържаните при операциите "Наглите" и "Октопод".

Председателят на Софийския апелативен съд каза, че съпругата му познавала Алексей Петров.

"Той е бил някакъв началник там", посочи Пенгезов като допълни, че Алексей Петров се е "мотал" по тяхната служба, както по незнайно какви причини се е мотал в цялата служба.

Той уточни, че жена му е напуснала ДАНС по свое желание, тъй като не можела да търпи обстановката в агенцията. Това станало дни след гледането на мярката на Алексей Петров.

Той обаче допусна, че атаката срещу него може да е организирана от Алексей Петров. Въпреки че не се познавали, Пенгезов бил помолен от бившия съветник в ДАНС чрез посредник да се откаже от надпреварата за поста председател на Военно-апелативния съд.

Веселин Пенгезов е председател на Софийския апелативен съд от средата на миналата година. Преди това той оглавяваше Военно-апелативния съд.

Изборът на Пенгезов бе атакуван пред Върховния административен съд от Даниела Атанасова и Ирина Петрова, които също кандидатстваха за поста, но съдът отхвърли жалбите им.

Срещу избора на Пенгезов тогава се обявиха и магистрати от Апелативния съд, а Съюзът на съдиите осъди решението в декларация.

Името на Веселин Пенгезов се свързва и с друг скандал – вечерта на 28 май, когато в катастрофа край Бакаджика загинаха 17 души и бе обявен национален траур, той отпразнува рождения си ден с шумно частно парти и над 50 гости в резиденция "Лозенец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Един преди 14 години
Тази стара *** Пенгеза....
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не си ли удобен на власта,ставаш ''нагъл'' и ''октопод'' .... това е болшивизъм герберчета мили
53
1
 
2
 
! Отговори
Волов преди 14 години
Ей, *** герберчета, не сте ли цъфнали все още, пролет пукна? И особено тъпанарите на "ДАНС-инга" що не ходите да проверите военните прокурори също за какво става въпрос и колко *** се крият чрез имунитета си.
52
0
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
върви подписка за лустрация на съдебната система. замислете се, дали ако ги съди германски съд това ще се случва в бг!
51
0
 
1
 
! Отговори
DUBLIN преди 14 години
Voni tazi KO4INA-zdravo voni.
50
0
 
2
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ преди 14 години
..а сега бившия полицай Станимир Христов работи за ЛЕВ ИНС и това също явно установява редица връзки с ОКТОПОДА.странно работно място.
49
0
 
3
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ преди 14 години
В РУСЕ бившия полицай Станимир Христов,бившия началник на КАТ Йордан Маринов,ДИРЕКТОРА НА ОД ПОЛИЦИЯ РУСЕ Светослав Първанов,Николай Петракиев и Николай Ненков от КАТ Русе са също в ОКТОПОД защото укриха Хростов в лъжи за ПТП от 24.02.06г. като бе отразил неистини в акта и началника после в НП и ЗАП за ПАМ и Христов и пред РОС лъга ,че нямало следи,осигурявал съм си предимство, извършвал съм изпреварване и мястото на ПТП е на съвсем друго място от реалното и въпреки схемата на ПТП и снимки и мое
48
0
 
3
 
! Отговори
НИКОЛА СТОЯНОВ преди 14 години
...ОБЯСНЕНИЕ по ПТП Русенския Окръжен Съд прие лъжите за истина въпреки безспорните доказателства,че не може да е истина казаното от полицая Христов и отразено в НП и ЗАП за ПАМ. тАКА рос е в участие с полицията и е доказано по документи.Военна Окръжна Прокуратура дори по мое настояване експерт по служебен път установи,че е лъжа отразеното в акта и ЗАП за пам ПРОКУРОРА КАЗВА,че били идентични становището и отразеното в акта.ТОВА Е ОКТОПОД който е доказан.МОЛЯ ДА СЕ УСТАНОВИ.
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако някой досега не е разбрал военните прокурори и съдии са най - корумпираното звено на съдебната система. Нека се проверят ловните им подвизи, безкрайните им пирове и банкети и връзките им с ВУЗ -овете. Нека бъдат закрити и уволнени до един!
46
0
 
7
 
! Отговори
somebody преди 14 години
Уж Пенгезов не познавал Алексей Петров и никога не бил говорил с него, а казва че Алексей Петров го бил заплашвал "чрез посредник" - който обаче той не си го спомнял - "Той допълни, че през 2005 г. задържаният в ареста и сочен като тартор на групата Октопод" бивш служител на ДАНС го е заплашвал, че може да пострада. Това станало със съобщение чрез друг човек, който Пенгезов не си спомня."Един човек би имал интерес да ме злепостави и той се казва Алексей Петров. Навремето той даваше съвети на Филчев срещу мен. Едно време казвах за Филчев, че е зъл гений и имам чувството, че много си приличат с Алексей Петров. Той е твърде умен и хитър и е способен на такова действие", каза Пенгезов. Веселин Пенгезов:"Никога не съм говорил с Алексей Петров и не се познавам с него, както и с някой от задържаните при двете посочени операции", заяви Пенгезов."Заклевам се в децата си", добави той.Жена ми познава Алексей Петров", заяви още Веселин Пенгезов. Тя работила в ДАНС в отдел Връзки с обществеността и познавала Петров, защото той, по незнайни за съдията причини, се мотаел в отдела".- И на този съдия жена му уредена на работа в ДАНС с голяма заплата, за какво говорим просто...
45
0
 
2
 
! Отговори
ти си селянин преди 14 години
до 19 - *** си - знай че никой зам. министър председател не стои по-високо от тебе дори и да е завършил Сорбоната а не ВИФ.Е на такова като тебе се казва селянин дето има респект от временно заемащи високи длъжност случайни хора.Човек трябва да има респект от Господ, от Знанието, от Красотата и.тн. а не от Цецо , Пецо или Мецо
44
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 14 години
Той обаче допусна, че атаката срещу него може да е организирана от Алексей Петров. Въпреки че не се познавали, Пенгезов бил помолен от бившия съветник в ДАНС чрез посредник да се откаже от надпреварата за поста председател на Военно-апелативния съд. Горния текст не е ли косвено доказателство че Алесей Петров е имал влияние и върху това кой да се кандидатира и кой не за даден съд??????
43
0
 
11
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 14 години
ТИЯ БУЗКИ , ГУША И ШИЯ НЕ СА ОТ СЕЛСКА ТУРШИЯ , А ОТ ЯКИ МЪНИ !
42
0
 
5
 
! Отговори
Мирко преди 14 години
Абе този Гъзоффффффф ли беше ПенГЪЗОФФФФФФ ли беше много добре си знаааааае делата!!!!!!!!!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Той уточни, че жена му е напуснала ДАНС по свое желание, тъй като не можела да търпи обстановката в агенцията. Това станало дни след гледането на мярката на Алексей Петров."Зарди такива "конкурсни" назначения сме на тоз хал...Колко ниско почнаха да падат тези магистрати...кълнат се в децата си.....някак си *** ми звучи....да си *** майката ако съм аз.......
40
1
 
8
 
! Отговори
Aussie Dude преди 14 години
100% e в играта дано следващия си рожден ден празнува с шумно частно парти взатвора дето му e мястото....
39
1
 
11
 
! Отговори
филчев преди 14 години
мустака му е афиф,кълне се ,оправдава се като ученичка ,в играта е
38
0
 
13
 
! Отговори
Виктор преди 14 години
Доста мазна и охранена физиономия има тоз съдия.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Prekaleno samnitelen e tozi chovek... dano ima prisyda
36
1
 
1
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Ще те помоля да отидеш до ....Чикаго и да поздравиш от мен консулката .... Лила.Да ми изпрати една покана;ще й отида на гости,само няколко ....месеца.