Половин България: Да строим "Белене"

63% не знаят обаче дали е изгодно договореното с Русия
Обновена: 14 апр 2011 18:51 | 14 апр 2011 18:51,
156
Половин България: Да строим "Белене"
Въпреки протестите срещу АЕЦ "Белене" близо 50% от българите искат да я довършим. Снимка: Булфото

Близо половината българи искат да довършим строителството на АЕЦ Белене. Това сочат данните от проучване на „Галъп“ през април.

48 на сто смятат, че строителството трябва да продължи. 15% от хората настояват проектът за втора атомна централа у нас да се замрази. 37% нямат отговор кое от двете решения е по-правилно.

Мнозинството българи обаче, или 63%, чистосърдечно признават, че не знаят какъв е отговорът на въпроса дали досегашните договорености между България и Русия са изгодни за страната ни.

25 на сто от анкетираните са на мнение, че договореностите не са изгодни за България, 12% са на обратното мнение.
 
Пикът на икономическата тревога у българите е преминал, но въпреки това негативните оценки и песимизмът остават на високи нива, коментира Първан Симеонов от "Галъп".

Още по темата
След като през март негативните оценки са достигнали върхови стойности, сега се наблюдава известно успокояване.

34% от българите очакват материалното положение на семейството им да се влоши и през следващата една година. Преходния месец те са били 41 на сто. 

63 на сто от запитаните смятат, че България върви към по-лошо.

81% очакват в близките 2-3 месеца цените на основните стоки да растат. Те са с 5% по-малко от хората с такива очаквания през март.

Очакванията, че безработицата ще расте, също намаляват – 45% през април срещу 52% миналия месец. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
6
 
! Отговори
хах преди 13 години
Някой пък точно на агенция "Скалъп" е повярвал..
125
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека тази половин България я изпратят на хуманитарна мисия в Япония, за да видят чудесата на мирния атом. За онези, които отказват да посетят държава от вражеския капиталистически лагер се организират екскурзии до Припят, Украйна.
124
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да "спечелим" 2 милиарда ще загубим 11 Милиарда. Народа казва на това : Кон за кокошка !
123
6
 
11
 
! Отговори
Монопол НЕМА ! преди 13 години
една тръба за газедна рафинерия за петроледин АЕЦ за токвсе рускиедин народ българи -повечето бунаци, дето си мислят,че като направят още един АЕЦ и монопола ще изчезне............***, скоро протестирахте срещу бензина, що си мислите че с тока ще е друго ?!?!
122
1
 
7
 
! Отговори
за 123 преди 13 години
Стига лъготи бе.............едината ще е японска ,другата руска ...........3 да ви *** и енергетиците ***
121
4
 
11
 
! Отговори
ЦЕНАТА НА ТОКА... преди 13 години
....СКАЧА 3-ПЪТИ, ПРИ ЗАПОЧВАНЕ НА СТРОЕЖА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!АЕЦ-КОЗЛОДУЙ , ЩЕ ГЪЛТА ПАРИ СЪЩО --ДОРИ ДА Я ЗАТВОРЯТ---ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ ОЩЕ 80-г.!КЪДЕ Е СМЕТКАТА ОТ АЕЦ-БЕЛЕНЕ ...ТОГАВА???!
120
5
 
8
 
! Отговори
КВО МУ Е ..... преди 13 години
...НА ТУРСКИЯ ТОК.....????ЗА ДУПЕ ЛИ ГО ДАВАТ...ТА СЕ ВАРДИТЕ ТОЛКОВА...??!ТРИ РУСКИ АЕЦ-ПРАВЯТ ХОРАТА!ВИЕ НА КОГО ЩЕ ПРОДАВАТЕ ПОСЛЕ ,КАТО СТЕ В ИЗЛИШЪК С ТОКА ... И СЕГА???!!
119
8
 
7
 
! Отговори
Ананас преди 13 години
Синко, Козлодуй не е вечен и ще се наложи да купуваме ток от турците. Турил си климатиче, нали? След 10-20 години половината коли ще са или на ток, или хибриди, а горивата ще са 3 пъти по-скъпи. "Ако някой успее да ми даде поне 1 смислено обяснение против строежа на Белене ще го поздравя."
118
4
 
2
 
! Отговори
cherno BIL преди 13 години
*** slugi na djavola ! navrete izlishnite si pari na maikite koito sa vi rodili vav gazovete.tam natapchete jadrenoto si gorivo
117
8
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Ако някой успее да ми даде поне 1 смислено обяснение за строежа на Белене ще го поздравя.1-во след няколко години тук ще е *** държава , няма да има никакви работещи мощности-всичко ще е нарязано на скрап.2-ро няма да има на кой да изнасяме ток защото всички около нас си имат достатъчно.За 3-то не се сещам.
116
8
 
8
 
! Отговори
Искате ли Белене? преди 13 години
Да +Не
115
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само някой да не говори за опастност от АЕЦ. Защото румънската е на Дунава, а турската ще бъде до границата при Резовска. Хайде, вървете протестирайте пред посолствата. Ама то не е като пред монитора.
114
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя на снимката сложил противогаз. Изглежда, че се намира покрай някой ТЕЦ, защото АЕЦ не изпуска вредни емисии. А плакатчето го е вдигнал защото са му дали джобни. В Свищов има 8 - 10 такива екземпляра. Капка в морето са, но вой надават колкото цял стадион. Заработват хората - нищо лошо.
113
2
 
10
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Ало политическите фанатици,тук не става въпрос за партия а за една АЕЦ Белене,която е започната от БСП,през Герб и следващия ще я завърши.Които не е доволен да ходи да спира тyрската
112
3
 
8
 
! Отговори
USA преди 13 години
Обама има 120 реактора,дали е правил 120 реферандуми!Прости политици,няма ли да започнат най после да работят или знаят само да обещават
111
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГАЛЯМО ЗЛО СТОРИХ НА НАРОДА СИ С ТОВА, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА БОРИСОВ.
110
6
 
2
 
! Отговори
ОООООООООО преди 13 години
Парафирането на двумесечен период, в който да се изчистят всички въпроси по "Белене", не обвързва страната ни с конкретна дата на подписване на договор.ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА КАКВИ ЛЪЖЦИ СА ТРАЙКОВ И АТОМСТРОЙ.СЛЕЗ 3 МЕСЕЦА ВЛИЗАТ В СИЛА НОВИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ОТ ЕС И СЕ БЪРЗА ДА ПОДПИШАТ НЕЩО ПРЕДИ ТЯХ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ИМ ПРОПАДНЕ ПРОЕКТЧЕТО.ОТ РУСИЯ СА ГО НАТИСНАЛИ БОРИСОВ И ПЪРВО НАТОПИХА ШЕФА НА НЕК КАТО НЕ СТАНА БОРИСОВ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТРАЙКОВ.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изглежда, че 90% от пишещите тук са някакви параноици. *** същества, които повтарят едно и също, а доводи - нула. "Изяде ни, съсипа ни" и т.н. И като по правило всички от тая тайфа пишат "милярди". Ама до един. Пише се "милиарди", приятели. Един казва: "Иска да строи, но лев не дава от бюджета, изяде ни", другият му приглася: "Кой ще ги плаща тия пари, изяде ни". Че двата поста взаимно се изключват не е важно, важното е да се плюе. Колкото повече - по-добре.
108
5
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ=ЛЪЖА преди 13 години
Вместо ДА УВОЛНИ лъжеца Трайков и Атомстрой дето казаха, че е до 1 юли което се окозо лъжа.СЕГА СА УВОЛНИЛИ ПЪРВАНОВ НА НЕК ДЕТО КАЗА ИСТИНАТА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГИ ХВАЛИТЕ ТЕ ВИ ЛЪЖАТ В ОЧИТИ ВИЕ ВИКАТЕ ОЩЕ ОЩЕ И УРА УРА
107
5
 
8
 
! Отговори
ВВЕР-1000 преди 13 години
Не искат да направят референдум просто защото тогава народа ще каже с много по-голямо от обявеното мнозинство ЗА! и тогава платените драскачи няма да имат полезен ход. Но засега са активни. С огромен шум навсякъде се опитват да замътят главите на хората и да попречат на проекта. И ще стане така, че турците ще имат АЕЦ, румънците ще имат АЕЦ, ние няма да си построим нов а ще трябва да си затворим стария. И познайте тогава откъде ще взимаме ток, на какви цени и от кого ще бъдем зависими енергийно!