Половин България: Да строим "Белене"

63% не знаят обаче дали е изгодно договореното с Русия
Обновена: 14 апр 2011 18:51 | 14 апр 2011 18:51,
156
Половин България: Да строим "Белене"
Въпреки протестите срещу АЕЦ "Белене" близо 50% от българите искат да я довършим. Снимка: Булфото

Близо половината българи искат да довършим строителството на АЕЦ Белене. Това сочат данните от проучване на „Галъп“ през април.

48 на сто смятат, че строителството трябва да продължи. 15% от хората настояват проектът за втора атомна централа у нас да се замрази. 37% нямат отговор кое от двете решения е по-правилно.

Мнозинството българи обаче, или 63%, чистосърдечно признават, че не знаят какъв е отговорът на въпроса дали досегашните договорености между България и Русия са изгодни за страната ни.

25 на сто от анкетираните са на мнение, че договореностите не са изгодни за България, 12% са на обратното мнение.
 
Пикът на икономическата тревога у българите е преминал, но въпреки това негативните оценки и песимизмът остават на високи нива, коментира Първан Симеонов от "Галъп".

Още по темата
След като през март негативните оценки са достигнали върхови стойности, сега се наблюдава известно успокояване.

34% от българите очакват материалното положение на семейството им да се влоши и през следващата една година. Преходния месец те са били 41 на сто. 

63 на сто от запитаните смятат, че България върви към по-лошо.

81% очакват в близките 2-3 месеца цените на основните стоки да растат. Те са с 5% по-малко от хората с такива очаквания през март.

Очакванията, че безработицата ще расте, също намаляват – 45% през април срещу 52% миналия месец. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
6
 
! Отговори
do 86 преди 13 години
Вчера гласуваха да се затвори една френска централа от 30 години,Козлодуй не знам кога е правена ама сигурно е повече от 25 години,така че трябва да си имаме нова която ни пази и от приятели,нали знаете какво се случи на сърбите
85
0
 
8
 
! Отговори
hihihihi преди 13 години
Тук има много некомпетентни и тапи хорица.Та кой ще ти пусне една АЕЦ ако не е напълно безопасна!Нали знаете че радиацията е във въздуха а не на земята та да я закопаем в България че да не се разхоjда по света!!!
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хитрите Янки впрегнаха милярд и половина китайци да им бачкат като роби без пари без да ги домъкнат до Америка.Е т'ва е делавера.*** понеже се учат правят същото с нас.Опасна АЕЦ на чужда територия.Веднъж печелят от строителство след това от продажба за да се плати строежа.Местните *** бачкат за жълти стотинки и мрът от съпътстващи болести.Тарикатско...ААА???
83
3
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 13 години
кой те излъга че затварят Козлодуй бе пич
82
0
 
2
 
! Отговори
do 81 преди 13 години
Тия пари за майките и децата трябва да ги вземат от бюджета,ама нали четохте предишната статия,където сметната палата казва че 45 милиона са отишли за всички партийки,което е незаконно.В никоя държава партиите не се издържат от данъкоплатеца а от спонсори и членовете им,ама те живеят още в комунизма и са се объркали.Всичките са за съд.Ти например издържаш ДПС
81
0
 
5
 
! Отговори
do 82 преди 13 години
Ама тук става въпрос за АЕЦ а не за определена партия!!БСП я започна,сега е боко и следващите трябва да я довършат,какви са тия фанатически изказвания
80
1
 
5
 
! Отговори
USA преди 13 години
Обама има 120 реактора,дали е правил 120 реферандуми!Прости политици,няма ли да започнат най после да работят или знаят само да обещават
79
4
 
5
 
! Отговори
От другата 1/2 преди 13 години
Аз съм от другата половина. С това моята друга половина надделява над тъпата алчна русофилска и бокомунистическа четвърт.
78
6
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
не ми пука за костов,гоце,боко,серго и т.н. те си имат лобиски амбиции и ще се поизтрепят за власт.Белене трябва да стане защото в 2017 затварят Козлодуй и ние ще се окажем с ток на двойна цена.За тия дето си воабразяват че е руска са абсолютни *** защото участват немската Сименц която е половината френска.Никоя централа не е 100% сигурна но никoй няма да ни я пусне ако не отгаваря на изискваната.
77
2
 
3
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Повече от половината са.И изгодата ще е отвъд парите.Който трябва ще разбере.
76
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
недейте да манипулирате общественото мнение господа журналисти...много по малка част от населението ни иска тя да бъде построена.и особенно след събитията в Япония.една ядренна централа не е никак безопасна за бъдещите ни поколения
75
5
 
6
 
! Отговори
независимост преди 13 години
В момента 40% от електричеството на България се произвежда от АЕЦ Козлодуй. Ако направим още един АЕЦ - 70% от електричеството ще се произвежда от руски АЕЦ-ове. Тоест, ако руснаците поискат, могат да ни взимат безкрайно високи цени за горивото, защото ние няма да имаме избор - всичкият ток ще идва от тях. Това ако не е енергийна зависимост...
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обикновените българи само ще им се увеличи тока ,а някой ще налапа далаверата от рушвети вие луди ли сте закакво ви е белене след 10 години в българия ще са повечето *** за тях ли сега ще се лишаваме от храни и лекарства!!!Бойко не живеем по 200-300 години
73
2
 
3
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
СТРАНДЖАТА - не си прав, брато !!!! За 101 милиона и продадени 58% от акциите. Имаше и много задължения !!! *** в интернет и чети !!!!!! Но не трябваше да са Руски друзя, това е по-важно !!!!!
72
3
 
0
 
! Отговори
е преди 13 години
Ахмед Доган щеше да си даде експертното си мнение за 1 000 000 лв. - будали!
71
5
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
Ние НЯМА ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЕЛЕКТРИЧЕСТВО! Не мога да си обясня защо хората си мислят, че ще произвеждаме електричество, след като АЕЦ-ът ще е руска собственост, ще си внася горивото от Русия и централата ще е построена от Руска компания. Руснаците ще произвеждат и всичките печалби ще отиват при тях. Ние пак ще си внасяме ток, само че, ако нещо се счупи, ние ще пострадаме от аварията...
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Н а ИВАН КОСТОВ кога ще тръгне централата от 1998г.?И на каква цена,бе МАРТИНЕ?Стига си мърморил,а дай конкретно предложение!!!!!!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За Козлодуй скриха подписите на 500000 БЪЛГАРИ,а сега за нула време организираха анкета за Белене !Аз съм за,но при ясни условия!
68
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
А Костов сега раздава акъл след като хариза Нефтохима за 40 милиона евро на руснаците... - за разлика от Кремиковци - работеща рафинерия без конкуренция... - колко бързо забравяме...
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз в тази държава през последните 20 години не съм видял да са почнали да строят нещо и да го завършат, така че да "строят" каквото щат.