Половин България: Да строим "Белене"

63% не знаят обаче дали е изгодно договореното с Русия
Обновена: 14 апр 2011 18:51 | 14 апр 2011 18:51,
156
Половин България: Да строим "Белене"
Въпреки протестите срещу АЕЦ "Белене" близо 50% от българите искат да я довършим. Снимка: Булфото

Близо половината българи искат да довършим строителството на АЕЦ Белене. Това сочат данните от проучване на „Галъп“ през април.

48 на сто смятат, че строителството трябва да продължи. 15% от хората настояват проектът за втора атомна централа у нас да се замрази. 37% нямат отговор кое от двете решения е по-правилно.

Мнозинството българи обаче, или 63%, чистосърдечно признават, че не знаят какъв е отговорът на въпроса дали досегашните договорености между България и Русия са изгодни за страната ни.

25 на сто от анкетираните са на мнение, че договореностите не са изгодни за България, 12% са на обратното мнение.
 
Пикът на икономическата тревога у българите е преминал, но въпреки това негативните оценки и песимизмът остават на високи нива, коментира Първан Симеонов от "Галъп".

Още по темата
След като през март негативните оценки са достигнали върхови стойности, сега се наблюдава известно успокояване.

34% от българите очакват материалното положение на семейството им да се влоши и през следващата една година. Преходния месец те са били 41 на сто. 

63 на сто от запитаните смятат, че България върви към по-лошо.

81% очакват в близките 2-3 месеца цените на основните стоки да растат. Те са с 5% по-малко от хората с такива очаквания през март.

Очакванията, че безработицата ще расте, също намаляват – 45% през април срещу 52% миналия месец. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
8
 
3
 
! Отговори
ПУСТИ КОМИСЬОННИ преди 13 години
БОРИСОВ ПЪРВО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СЕГА ЩЕ НИ ДОВЪРШИ С БЕЛЕНЕ.ПФУ ТЕЯ КОМУНИСТИ ИЗЕДОХА БЪЛГАРИЯ.
105
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
07.06.2010 г. Бюджетна измама за над 1 млрд. лв. на Бойко Борисов и Дянков Симеон Дянков обяви сензационно, че правителството е открило скрити задължения на предишното правителство за 2,15 млрд. лв. за 2009 г.Премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков са хванати в голяма лъжа и манипулиране на данните за държавния бюджет, представяни пред обществото с цел двамата да прикрият своя провал и да прехвърлят вината на предходното правителство. Дянков и Борисов е трябвало да избират между лъжата и признаването на пълния си провал. И са избрали лъжата.Бюджетът за 2009 г. завърши с кешов дефицит от 530 млн. лв. Официално записаният в Евростат дефицит на България за 2009 г. беше с близо 400 млн. лв. повече В началото на юни 2010-та правителството внесе в парламента актуализация на бюджета за 2010 г. То залага касов дефицит от 3.3 млрд.лв. Там обаче има само 660 млн. лв. за покриване на стари задължения към бизнеса. Въпросът е какво става с останалите обявени задължения известните 400 млн. лв. плюс "откритите" преди два месеца 1,5 млрд. лв. Губят се поне 1,2 млрд. лв. Единственият логичен отговор е, че никога не е имало такива задължения. И ако има някакви задължения, те са други (например към болници, невърнато ДДС и др.), а не "откритите" през април 2010-та. Тоест това са задължения на сегашното, а не на предишното правителство.
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩО НЕ СЕ НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ?ЗАЩОТО БОРИСОВ ГО Е СТРАХ, ЧЕ ИСТИНАТА Е ДРУГА!И АЗ МОГА ДА РЪГНА 1000 ЛЕВА НА ГАЛЪП ДА МИ ПИШЕ 60%, ЧЕ ГО ИСКАТ.УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ НЯМА ЗАКОН ПО КОЙТО ГАЛЪП МОЖЕ ДА СЕ ОСЪДИ ДОРИ ДА СЕ ДОКАЖЕ ПУБЛИЧНО ЧЕ СА ЛЪЖЦИ1
103
2
 
12
 
! Отговори
ВВЕР-100 преди 13 години
Най-глупавото е, че държавата не иска да участва с пари от бюджета. Милиарди се харчат за социални помощи на ***, раздават се допълнителни възнаграждения на чиновническата ***, но за този изключително важен за бъдещето на България проект не искат да дават пари. Това не е случайно! Те имат отвъдокеански инструкции да бавят, да мотаят и да пречат на проекта само защото е руски. И нека не забравяме, че американски компании вече са се настанили в Марица-изток, но за обгазяванията не говорят!
102
2
 
8
 
! Отговори
Maistor преди 13 години
DA STROIM DA STROIM
101
11
 
9
 
! Отговори
Др.Кимбъл преди 13 години
Да строим Белене е все едно,да запалим 100 декара гора ,за да си сварим едно яйце за закуска !
100
3
 
9
 
! Отговори
Сад съм преди 13 години
Тия 50 % , просто не знаят колко време трябва да работят , за да изплатят после тези "6 млрд " . Сигурно докато я построят , този АЕЦ вече ще струва 10 млрд. .. Тъпо правителсвто. Съжелявам , че гласувах за тях
99
4
 
6
 
! Отговори
ОТ ЛОШО ТА НА ЗЛЕ преди 13 години
БЪЛГАРИЯ ИЗГУБИ МИЛЯРДИ ЛЕВОВЕ ЗАРАДИ БОРИСОВ И УПРАВЛЕНИЕТО МУ.САМО НАП Е СЪБРАЛ С 1 МИЛЯРД ПО-МАЛКО ПРИХОДИ ЗА 2010-ТА СПРЯМО 2009-ТА.ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ДА НАМАЛИ ЧИСЛАТА ЗА ДА ЗАБЛУДЯТ НАРОДА, ЧЕ НАП СИ Е СЪБРАЛ ПАРИТЕ НА 100%-ТА.Фискален резерв - 1,7млрд надолуВъншна задлъжнялост - 800 млн нагореЗАГУБИТЕ КОИТО НАРОДА ПЛАЩА ЗА ДА ГО ОХРАНЯВА БОРИСОВ СА ОГРОМНИ А ПОЛЗИТЕ СА ТВЪРДЕ ДРЕБНИ.
98
2
 
8
 
! Отговори
КОМИСЬОНЧО преди 13 години
ДА ДОЙДАТ В КАБИНЕТА МИ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА ЦЕНАТА КАЗА БОРИСОВ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.ЯСЕН СИ НИ БОРИСОВ ЯСЕН СИ НИ.БОРИСОВ ЩЕ НИ НАБУТА С ВЪЗМОЖНО НАЙ-НЕИЗГОДНИЯ ДОГОВОР ЗА БЕЛЕНЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТОВА НИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ.
97
4
 
6
 
! Отговори
ИЗЕДЕ НИ преди 13 години
СЪСИПА НИ ТОЯ ЧОВЕК СЪСИПА НИ.ЕКСПЕРТИТЕ КАЗАХА, ЧЕ Е НАПЪЛНО НЕНУЖНА БЕЛЕНЕ НА БЪЛГАРИЯ.ИНВЕСТИРАНИТЕ ПАРИ 1.5 МИЛЯРДА В ОСНОВИ НЕ СЕ ГУБЯТ. ДОГОВОРА НЕ Е ОБВЪРЗВАЩ ДО 1 ЮЛИ И МОЖЕ ДОСТА ДА СЕ ОТЛОЖАТ НЕЩАТА.В БЪДЕЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОМИСЛИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НО НЕ И СЕГА.
96
11
 
11
 
! Отговори
По умен от вас преди 13 години
Половината народ иска ядрен самовар , другата по-умна половина -НЕ искаме нито руски, нито френски ярдени изцепки..........с 10 милиарда евро може да санираме жилищата,подобрим преносната система и направим безчет фото паркове, перки и мини Вецове
95
3
 
4
 
! Отговори
истински преди 13 години
показна манипулация на някаква поръчана анкета с предварително зададени резултати, а народа ВеРВА
94
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ СЪМ ЗА НОВ АЕЦ !
93
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЕГА БОРИСОВ ЩЕ СЕ ИЗТЪПАНЧИ И ЩЕ ЗАЯВИ, ЧЕ НАРОДА Я ИСКА БЕЛЕНЕ И ЩЕ НИ Я НАБУТА.СЪСИПА НИ ТОЯ ЧОВЕК СЪСИПА НИ.
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
63 процента-не искат белене
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Галъп" Е ЕДНА ИЗМИСЛИЦА.И НА МЕН ДА МИ ШАРЯТ 1000 ЛЕВА И АЗ ЩЕ КАЖА, ЧЕ БОРИСОВ ПЕЧЕЛИ С 60%
90
2
 
1
 
! Отговори
независим преди 13 години
искам да попитам някои знае ли колко е комисионната. Това едно на ръка, а може ли да сметнем с тези милярди колко слънчеви паркове могат да се направят и вятърни централи. Ако тези пари се инвестират в направата на независими сгради със собствено захранване какво ще се получи. А сега ако някои каже, че няма монопол и целта е да ни доят докато си мълчим........да вървят по дяволите всички управляващи, а тъпия народ пак да гласува за тях, и т този ред на мисли истината е, че няма алтернатива
89
2
 
5
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 13 години
Другари, до сега ние бяхме изправени пред ръба на една страшна пропаст, но ето че най-накрая с БОРИСОВ направихме решителна крачка напред!"
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ И ТИЯ ПЛАТЕНИ ПРОУЧВАНИЯОХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ ТОЯ БОРИСОВ ЩЕ НИ ДОВЪРШИ.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Принципно съм "ЗА" АЕЦ, дали ще е Белене, или ще се разширява Козлодуй е въпрос на друг спор. Дали обаче в този вариант ще е изгодна - само времето ще покаже! На въпроса колко са 8 милиарда лева - ами в добрите години 2004-2008ма се оказа че трупахме по близо милиард резерв за година, тоест за не повче от 10 години икономиката е в състояние да откупи АЕЦa и след това тока да се продава на минимална печалба.. Но идва ред на Бай *** - към този момент руснаците най вероятно са изхарчили сериозни суми за подкупи на наши политици, още по вероятно е да се наложи да похарчат още малко. Боко и *** покрай него се усещат че скоро ще са на дузпата и гледат по най-бързия начин да си напълнят гушата и те.. А *** от къде ще избият парите после - естествено че от нас.