#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста

Блокираха министри и депутати в НС
Обновена: 23 юли 2013 23:25 | 23 юли 2013 19:35, Веселина Йорданова
351
#ДАНСwithme 40: Сблъсъци на протеста
Протестите не стихват 40-ти ден. Снимка: архив, БулФото

В 40-ия пореден ден от протестите срещу кабинета „Орешарски“ недоволните блокираха трима министри, депутати и журналисти в НС, присъствали на заседанието на три парламентарни комисии по актуализацията на Бюджет 2013.

Още по темата

Напрежението ескалира. Сблъсъци между жандармерия и протестиращи имаше зад сградата на Народното събрание. Жандармерията си проправя път сред протестиращите хора, за да извози депутатите от парламента с автобус.

109 са общо блокираните - депутати, министри, журналисти и служители на НС, а в автобуса има около 30 души, сред тях и социалния министър Хасан Адемов, който са обградени от полицейски щикове.

Протестиращите замерят автобуса с камъни, шишета, яйца. Едно от стъклата му се счупи. Хората скандират "Оставка" и "Червени боклуци".

Придвижването на автобуса става много бавно, тъй като цялото пространство до храм-паметника „Александър Невски” е изпълнено с протестиращи. Недоволните продължават да скандират "Мафия!"

Повече от час официалните лица не можеха да напуснат сградата на Народното събрание. Депутатите от ПГ на ГЕРБ отказват да напуснат парламента, съобщи „Фокус”. Депутатите от ГЕРБ са категорични, че не са част от тройната коалиция. По тази причина те няма да напуснат парламента заедно с останалите и остават вътре, за да не дразнят хората.

Сутринта отново протестиращи се събраха пред парламента за сутрешното си кафе, напомняйки на управляващите, че трябва да чуят исканията им за смяна на политическата система у нас. Недоволните организираха символичен 40-дневен помен на кабинета "Орешарски".

Поредна вечер се състоя контрапротест в подкрепа на кабинета пред НДК. За пореден път призивът на хората бе да се даде шанс на кабинета и парламента да работят, за да направят решителни промени за по-нататъшното управление на страната. С литературно четене те отбелязаха 71 години от разстрела на Никола Вапцаров.
 

Информацията е актуализирана към 22.27 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
1
 
0
 
! Отговори
batman преди 10 години
Още ходете да им подарявате вода на куките...Ше излезнем и точните хора скоро и ше им се е*е майката.
238
3
 
4
 
! Отговори
22?? преди 10 години
бой,бой,бой-як бой и завиране на полицейските палки в гъзовете на протестиращите! а сега уважаеми модератори изтрийте коментара ми,за да не могат останалите българи да чуват,че има и други мнения по създадената обстановка от отрочетата на "демократите". научете се да приемате по-различни виждания по проблемите в държавата ни ,защото София не е цялата ни държава.това е град от хора събрани от кол и въже.
237
2
 
3
 
! Отговори
vigor.elementrue преди 10 години
Явно е че в редовете на полицията има брутални зверове-престъпници, които са абсолютен позор за МВР и антипод на реда и закона. Интересното е че всички БИЯЧИ в униформа са симпатизанти на ГЕРБ и членуват във второразрядните им масонски ложи! Това е сценарий на ЦвЦв и ИФ ,за да може новото-служебно правителство на олигарха Плевнелиев да им покрие 4-годишната биография -"ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ЛЕГАЛНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ"!
236
0
 
0
 
! Отговори
Nicolas_1 преди 10 години
До Muntcho DemokrataОглеждаш се в парите на журналистите, а на теб кой ти плаща, подлого?
235
2
 
5
 
! Отговори
Петко Киряков преди 10 години
нежна-революция ли си не те знам. но щом защитаваш милиционерите които пребиха над 20 човека и още десетки бяха ранени значи сигурно си жена на някои от тези буклуци с униформи. А най-големия *** Йовчев най-нагло излъга по тв в 23:30 че полицията не е употребила сила и не е наранила никой. Винаги ще ни лъжат докато не ги изгоним.
234
1
 
7
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Комунизмът няма повече място в България!А на баба ми Пена от долния етаж мога само да кажа, че тия жалки 2 стинки, дето ще й намалят тока, няма да й оправят животеца, защото паричките за пенсиите отдавна са в на Моника и Серьожата джобчето!
233
10
 
7
 
! Отговори
даси преди 10 години
Протестът окончателно се лумпенизира. Сценаристите на хадасиоса доволно потриват мръсните си ръчички.
232
11
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Хора,спомнете си Жан Виденовото време,когато комунистите изнесоха държавния резерв от пщеница,закупена от производителите на ниски цени,след което я върнаха с кораби на космически цени.Спестяванията на хората се нулираха.Последва глад,мизерия,мутри.Ако останат комунистите на власт това ли искате.Та те вече вкараха мутри в парламента и като областни управители от СИК и ВИС.Мафията с кръв взе властта на 9.09.44 година и ни трови живота 67 години.Вижте ни икономиката-по зле от Африканска.ОСТАВКА
231
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кадрите се виждат лица които нямат 18 г., те дори не могат да гласуват, а и в 23 ч. нямат работа по улиците.
230
8
 
13
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Аз знам какво искам, но си го постигам сам и нито политиците могат да ми помогнат, нито да ми попречат. За сведения не съм от София. И няма как някой да ме убеди, че по нощите хора, които цял ден са работили и утре са на работа ще се шлаят с павета по нощите
229
7
 
24
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
Интересно - от къде мирните протестиращи намериха камъни на жълтите павета?
228
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
200 човека пред парламента се опитват да тормозят зцялата страна, само защото услужливи медии, спонсорирани щедро от *** им пригласят и се опитват да им дадат легитимност!
227
3
 
15
 
! Отговори
Спрете преди 10 години
да звъните по Скайп на битиви-ту, че бухалът им репортер не знае какво да прави.
226
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП ПОБЕДА
225
4
 
19
 
! Отговори
Питам преди 10 години
Миролюба Лайнатова защо е толкова пристрастна?
224
6
 
12
 
! Отговори
ББ е пидал! преди 10 години
И ЦвЦв е ***!
223
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всичко това, което се случва е в резултат на управлението на Бойко Борисов - *** !!!
222
3
 
2
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
До DDD 67ха ха ха, точно с теб ли ще се занимавам ***? Много си вярваш жалкарче.
221
4
 
9
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До МенеТи си смешен бе....Пийси биричката там и си троши главата ...Тук има и нормални хора които знаят какво искат а ти знаеш ли бе....седите там и незнаете какво искате.Няма къде да се разхождаш и ходиш да протестираш ама вместо да си пиеш биричката на село дошъл в София да променяш света .
220
11
 
16
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Протестиращите явно не ходят на работа, че в 11 часа вечерта протестират..