Слави за протеста: Миньорите и енергетиците са прави, моралът е на тяхна страна

Сегашният кабинет нагло пренасочи милиарди евро от ПВУ към собствените си фирми
1 окт 2023 18:58, Анисия Иванова
238
Слави за протеста: Миньорите и енергетиците са прави, моралът е на тяхна страна
Снимка: БГНЕС

Трети ден енергетици и миньори блокират пътищата в страната. Трети ден властта се гърчи пред тях. Трети ден управляващите се крият като мишоци. Веднага искам дебело да подчертая – миньорите и енергетиците са абсолютно прави. Истината е на тяхна страна. Правото е на тяхна страна. Моралът е на тяхна страна. Днес човекът, изпълняващ проформа функцията на министър-председател - Николай Денков, като едно мишленце изцърка с тъничко гласче – “Нека не политизираме протеста”. Напротив. Нека политизираме протеста. Защо? Защото именно некадърни политици докараха хората до безизходица. Ето ви причинно-следствените връзки, написа във фейсбук Слави Трифонов.

Първо: Асен Василев в първия кабинет на четворната коалиция, в която участвахме и ние, реши да наложи такива екологични изисквания, които неминуемо щяха да доведат до спирането на въглищните централи. Представителите на ИТН бяха против. Министерство на енергетиката беше против. Има официални документи по темата. Но Асен Василев, еднолично, не се съобрази с това и изпрати в Европа така нареченото ПВУ (План за възстановяваве и устойчивост) с ужасяващи условия за целия сектор. После лъга, че не го е направил, но сега истината лъсна.

Второ: Сегашният кабинет на ПП-ДБ най-нагло реши да пренасочи милиард и 700 милиона евро, повтарям евро от същото това ПВУ, към собствените си кръгове от фирми. Вижте за каква наглост става въпрос. Едната фирма да получи 180 милиона евро. 180 милиона евро са 360 милиона лева! Другата пък да вземе 450 милиона евро или 900 милиона лева!

Още по темата

Трето: Въпреки протестите, кабинетът Денков изпрати към партньорите ни в Европейския съюз именно този план за затваряне на въглищните централи. За какво? За пари.

Така че, въпросът е не просто политически, а ужасно, безапелационно политически. Защото 45 хиляди човека ще останат на улицата. Сега ги лъжат, че щели да им дават до 36 заплати. “До”! Тоест може и две-три. А и откъде тези пари? Няма ги в бюджета. Тепърва щели да мислят. Лъжат, няма да затварят централите. А как ще работят като трябва за няколко години да намалят емисиите от производството с 40% процента? Затварянето обрича регионите на цяла Стара Загора, Перник и Бобовдол на глад и безработица. Още ли не е политически въпросът, пита Трифонов.

1 милиард и 700 милиона евро, ако бяха насочени към очистване на производствения процес и имаше достатъчно дълъг срок, например до 2038 година, хората нямаше да бъдат заплашени от изхвърляне. Но не. Тези пари трябва да бъдат откраднати от фирмите на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. А хората… Майната им на хората…

Само че, когато човек няма какво да губи, той става безстрашен.

Затова хората, които окупират магистралите са си в правото. И имат моята и на моите колеги безапелационна подкрепа.

Оставка на този вреден и крадлив кабинет, заявява още Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Безполезник
55
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този клоун ви докара и демокрацията, нали помните какъв хъш беше и пръв борец срещу комунизъма? Този е живото доказателство как единПростак може да унищожи цяла държава и цял народ.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако чакам миньори да ми управят живота, по добре да емигрирам
53
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До45 . 100% Не си прав От чалга може да разбира . Но от енергетика Доган знае повече . Днес още протестите продължават . Но на газта цената и пада. !!!! И кой ще търси въглища , като има по евтин Газ???? На 29.09. 2023г. Запомнете в Хасково се откри фотофолтаничен парк модерен за производство на ток
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те че са прави прави са ама ние останалите стоим и гледаме.Защо ИТН, БСП и Възраждане не направят протест?
51
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Докъде го докараме след преврата? Руската метреса , с вдигнатия юмрук ,да ни говори за "сигурност", Черепът щял да оправя държавата, Копейката... "патриот", а Чалгата да ни учи на морал? В едно е прав СлаФчо,...нема такава държава!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тея 20 милиона, Славчо, от банички ли ги спести или ауто Кю то ти подсказа какво да правиш.
49
1
 
9
 
! Отговори
Бивш ИТН преди 11 месеца
Слави и ти си представител на евроатлантическа идеология , я кажи от къде тръгна прехода на зелената енергия, със сигурност не от Москва . Поправи си коментара във фейс бук и кажи истината, не забравяй , че ни излъга в началото.
48
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато е прав Слави е прав . Алчни продажници ПП и ДБ ликвидират и българската икономика . Защо никой не защитава интересите на България? И няма кой да ни позволи и Белене .....
47
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 11 месеца
Т***пия Антихрист, мое да ми дуе под опашката
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И какво значение има дали има работа? Да не би работата сама по себе си да има някаква стойност?
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дрън-дрън, злобарщина.
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Славейко,и ти да беше управляващ и ти щеше да затвориш тецовете,а виж че малките мушмороци го правят без да се съобразяват с хората заети там си прав!
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето този клоун ви докара останалите клоуни Лаурел и Харди, Кирчо и Тапирчо и Ицо Комара и Тошо Свинара и Мишо Шамара. Махнете ги всички клоуни и чалгари, за да просперира държавата.
42
5
 
22
 
! Отговори
Хахахаха преди 11 месеца
Чалгар, говори за морал
41
3
 
19
 
! Отговори
MR Buch преди 11 месеца
теб кой те пита бе плехо
40
8
 
22
 
! Отговори
Нео преди 11 месеца
И Трифонов подобно на Копейкин се превърна в постоянен, мрънкащ плювалник без идеи за бъдещето!
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато тока стане над 3 лева - тогава тp/. oл фабриките ще разберат от къде изгрява слънцето. Сега се пишат манипулативни коментари. Пак Путин им и е виновен,че България ще остане без ток. Фирмите на шарлатаните се точат за парите от ЕС.
38
16
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 11 месеца
СЛАВИ - ТИ СИ НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ ПОМОЩНИК НА МИНЬОРИТЕ !!! ДЕЙСТВАЙ - БЪЛГАРИЯ ПИЩИ ЗА ПОМОЩ !!!
37
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този npocm чалrap сега се оказа че и от енергетика "разбира". Крайно време е да си направи предаване по телевизията като онова на проф. Вучков (лека му пръст), където зрителите на 2-3 ракии да му се обаждат и да му обясняват колко т-п.