БСП вика министри в НС заради Паметника на Съветската армия

Демонтажът на паметника бил вандалски акт
76
БСП вика министри в НС заради Паметника на Съветската армия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради демонтажа на Паметника на Съветската армия БСП поиска изслушване на министъра на културата, министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и директора на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Социалистите настояват това да стане утре.

Георги Свиленски обясни, че вчера на среща между левицата и премиера Николай Денков е поел ангажимент да даде цялата документация на социалистите, но досега те не са я полуичили.

„Това, което се извършва в центъра на София, е един варварски акт, без документи, без указания, без планове, без нищо, което да се доближава до закона“, скочи Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Начи, една стотинка не дали за поддръжка, но готови да дърпат уши... Наглост комунистическа...
33
1
 
13
 
! Отговори
пак дедо ви преди 8 месеца
бсп се крие зад бкп а се хвали че е на 130г. същевременно завяват че са скъсали с бкп а се обръщат един към друг с ДРУГАРЮ и ДРУГАРКО и защитават всичко свързано с комунистическата идеология . тва ся парадокс ли е , лицемерие , тотално изтрещяване , цинизъм или перверзия някаква ???
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другарката Нинова можеше да прави номера при предишното правителство на Кирил Петков ама сега вече не пее в хора и ако не и харесва нещо да прави вятър на супата.
31
2
 
5
 
! Отговори
До до до 19 анонимен преди 8 месеца
И какво стана с подписките ви? Когато зоопаркът беше в съседство с паметника миризмата не ви ли дразнеше?
30
5
 
10
 
! Отговори
До До до Аз преди 8 месеца
Ами то всяка година има подписки за премахването му. Да питат живущите тук. Ако някой у Харманли иска паметник на Съветската Армия да си сложи у Харманли не 37м, а 3700м ако ще, на землище 5000 декара. Все ми е тая. Всеки път като има подписка за премахването живущите тук са за бутане. Някакви хора от Каспичан са все против. Местен референдум в район Сердика, Средец и Оборище трябва за тия грозотии. Ако някой у Младост или Люлин толкова си го иска да им го забодат след околовръстното.
29
10
 
5
 
! Отговори
дообрее преди 8 месеца
отидете бутнете свинска, фараона е избил много нации и евреите тормозил. Бая каманак ще изкарате, зо.мбита.
28
6
 
11
 
! Отговори
До До 19 анонимен преди 8 месеца
Абе да ти кажа от 30г всяка година има подписка пред СУ да се махне тая гняз! Живея на 4 мин пеш от тоя фалос и всяка година от 1990-та насам се подписвам да го махнат. Всички дето живеем около него му се дразним, защото заема 2 декара от и без друго малката княжеска градина за някаква грозотия. Да го махнат, на негово място да сложат нещо нормално по размер като Цар Освободител, ако ще да е на СССР, ако ще да е на Ченгиз Хан, не ми дреме ама да озеленят градинката за какво са тия глупости?
27
0
 
6
 
! Отговори
До до Аз преди 8 месеца
А когато хората събират подписка за референдум защо никой не ги чува???!
26
13
 
3
 
! Отговори
дообрее преди 8 месеца
на БАЯЗИТ могилата кога ще я бутаме и на американските агресори паметника? Питам само, или дразните народа, защото искате украински майдан. Американците са под.ли и на.гли. Но православието и Русия ще ги има. За България вече не съм оптимист. Но ние сами си го искаме сегашното, нали? Русия помни когато си я обиждал. Заприличахме на ония изку.кали макета и укри.
25
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
И БСП И ВЪЗРАЖДАНЕ МОЖЕХА ДА ЗАПОЧНАТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПАМЕТНИКА ОЩЕ МЕСЕЦ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, НО НИЩО НЕ НАПРАВИХА ! СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО!////////////////////// ПУСКАТ ЗАЛЪГАЛКИ КЪМ ЕЛЕКТОРАТИТЕ СИ , ЧЕ СА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ!
24
7
 
11
 
! Отговори
факт преди 8 месеца
против премахването на тоя съветски маркер протестират бкп контингента , разни баби и дядовци дето чакат да се върне * онова време* и разни платени активисти , нормалните не протестират !
23
5
 
7
 
! Отговори
До Аз преди 8 месеца
Абе ***, научи се да четеш бе! Написал ти е човека - хората не го искат. Глас народен, глас божи! Също си и пише, че никой не е казал да няма мемориал за същото нещо, но не да е 37 метра бетон дето да загрозява града. Кой говори за Рейган. И да си има паметник на СССР там няма лошо ама не този конкретен ракообразен издатък на пъпа на София. Не разбирате ли ***, че хората не искат в ГРАДИНКИ И ПАРКОВЕ да има по 2 декара бетон заради някаква грозотия! Искат трева и пейки!
22
7
 
5
 
! Отговори
До 19 анонимен преди 8 месеца
В София хората не забелязваха съществуването на паметника,преди да го превърнат в политическа дъвка за трупане на активи и пасиви за лицата в парламента.Това са фактите.
21
1
 
10
 
! Отговори
Радев съм преди 8 месеца
Абе баджанак,ай стига с тоз паметник бе!Ела да видиш бившата ти ква туршия е напрайла а аз ква ракия съм сгрял у джезвето.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Навремето СОЦ Бруталистичната архитектура е налагала да са огромни бетонни и стоманени конструкции, дето да се извисяват на десетки метри и всички да ги виждат. Никой не се е интересувал дали се вписва във визията на града, дали не го загрозява итн. Сега можем спокойно да кажем, че тези паметници из цялата страна са меко казано депресиращи и откровено грозни! Махаме ги и отиват в някой музей, на тяхно място, ако хората искат се слагат паметници почитащи същите хора/събития но естетични!
19
1
 
6
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 8 месеца
Могат да се молят и на грузинския светия йосиф зашнурцвили, и на нетленния светия в мавзалея лайнин ако щат, а може и водкосвет да направят на гроба на тарабата. Опции много, кучетата (от мурзилдрано 20) си лаят, никой не ги слуша...
18
3
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
До Анонимен19 - Сигурно подкрепяш паметника на Рейгън???
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Правилно! А когато отрежат с флекса и главите, от БСП ще изпратят официална жалба до представител по религиозните въпроси от Република Армения.
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В София мнозинството от хората искат да се премахнат тия грозотии от града. Искаме да го няма ***, да го няма "Братска Могила", оня дето го махнаха "1300г България" пред НДК дето приличаше на фалос, и да махнат оная грозотия Камбаните. Никой не казва да няма на тяхно място мемориална плоча или друг естетчиски приятен за окото паметник. Просто тия огромни бетонни грозотии с калашници, облепени с гнусни кафяво-сиви плочи, и с ръждясваща арматура стърчаща от тях трябва да изчезнат!
15
0
 
8
 
! Отговори
До 13 анонимен преди 8 месеца
И като замениха една буква в абревиатурата и днес са в парламента и гласуват закони.Това не ви ли смущава?