Тийнейджър почина от инфаркт, подозират употреба на "друсан чай"

Новата дрога е достъпна, но изключително опасна
Обновена: 21 май 2024 13:08 | 21 май 2024 12:35, Инна Ангелова
157
Тийнейджър почина от инфаркт, подозират употреба на "друсан чай"
Снимка: Ekaterina от Pixabay

17-годишно момче от Бургас внезапно почина от инфаркт. Близки на момчето казали пред полицията, че младежът често пушил "друсан чай". Това е новата популярна дрога след подрастващите, като билката, смесена със синтетични вещества, е особено опасна.

Полицията в Бугас стартира акция срещу производството и разпространението на така наречения "друсан чай". При акцията в бургаския кв. "Победа" преди ден полицията попада на мобилна лаборатория за друсан чай в една от къщите.

"Общо 4 адреса бяха проверени. Бяха задържани 5 лица на адресите, като на един от адресите в момент на приготвяне на т.нар „друсан чай“ бяха задържани две от лицата", казва Стамат Христов, началник на Участък "Победа" към Първо РУ-Бургас.

По информация на БНТ друсаният чай играе роля на заместител на марихуаната, но е в пъти по-опасен от нея, особено за млад организъм, какъвто е и случаят с починалото момче. Синтетичните вещества, които се впръскват в билките, засягат мозъка и увреждат нервната система.

"Много от тях не са включени в забранителния списък и това е като легенда, че те няма да бъдат хванати и няма да бъдат наказани. Но неравномерното разпръскване върху самата листна маса на тази течност, на тази синтетика, всъщност води, както в този случай с това момче, за което още не знаем дали е от това, но много вероятно от него да е, дори до смъртни случаи", изтъква Росица Димова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Бургас.

Наркотикът е популярен сред тийнейджърите, защото е евтин и достъпен. Според различните разфасовки може да се намери и за пет лева.

От Първо РУ-Бургас допълват, че наркотикът е лесен за производтво.

Според статистиката във всеки един квартал на градовете у нас вече има дилъри, които произвеждат друсан чай. За това и акциите на полицията продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
7
 
! Отговори
Алчни ченгета преди 3 месеца
Стоят зад това
23
6
 
10
 
! Отговори
ДОКТОР преди 3 месеца
Ковид ваксините напомнят за себе си...въпреки че много светила в медицинската наука предупреждаваха за дългосрочните последствия от тези съмнителни и неизпитани ваксини, много народ бе облъчен добре и се набоде....сега тепърва ще има такива внезапни случаи на смърт....по цял свят е така, но официално се крие тази статистика.
22
0
 
8
 
! Отговори
Бургазлия преди 3 месеца
Лятото си давам два апартамента под наем в Бургас и на всички наематели им обяснявам, че ако пушат или шMЪркат то да си носят стоката отвън, щото бургаската лаборатория, бургаските НефтоХИМИЦИ не прощават!!!! Там само бирата и водката са с лиценз!!!!
21
0
 
11
 
! Отговори
Нарко политиката преди 3 месеца
На България е провал като всичко останало всъщност.важното е че мафията и държавата в лицето на неитите представители правят добри пари тровейки бъдещето на България.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 10-15 години тествах подобно нещо в Германия. Само 2 или 3 пъти си купувах и наистина е доста гадно. Няма да се учудя това да е причината, но и да не забравяме еликсирите против Ковид. Ако е бил ваксиниран патрулките да ходят да гонят Урсула и компания. Иначе пуши ли ви се - марихуана. Никой не е умрял от марихуана за разлика от легалните алкохол и цигари. Даже ако имате близки с рак пишете в гугъл "медицинска марихуана рак" и започвайте да четете!
19
2
 
8
 
! Отговори
има начин един преди 3 месеца
Затова в Китай има Трудови лагери. От там излизат превъзпитани. Има и смъртни присъди. А тук ще остане ужас без край.......
18
0
 
15
 
! Отговори
Е да ама поне преди 3 месеца
Тревата е незаконна нищо че се друсат всякакви други хиляди пъти по опасни и вредни химии и синтетики.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 6 Наркотиците са 100 пъти по-забавни от мандръсането. Второто е прехвалено,скъпо, мирише и носи болести.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А от "опасната" естествена марихуана няма смъртен случай или предозиране. Най-много да огладнеете. Вече е легална и в Германия, но тук се печели чудесно от нея и най-добре да е незаконна.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дмитрий Руснака нали се взриви докато бъркаше бидоните с друсан чай вкъщи. Тази дрога е наистина много опасна.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
'безобидните' факсини не прощават :)))
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това нямаше да се случи, ако тревата беше легална
12
1
 
15
 
! Отговори
морски преди 3 месеца
Свободата подарена от Горбачов я обърнаха на слободия. Вместо демокрация имаме див и уродлив капитализъм и анархия по места.
11
5
 
7
 
! Отговори
401 преди 3 месеца
Естествен подбор ...
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
""""друсан чай"""" ---------- Век живей, век се учи!!!!! И туй не бях чувал, и туй чух!!!!!
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са младите днес няма да, се събират да, се пукат от чукане а да, се друсат с наркотици
8
1
 
7
 
! Отговори
надпис в щатски бар преди 3 месеца
Не стреляйте по пианиста. Той толкова си може.
7
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евроатлантически ценности,сър!
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз не мога да разбера природата ти е дала толкова, хубаво нещо като мандръсането и то такова, разнообразие пробвай с мъж пробвай с, жена, ама да, се друсаш с наркотици това, е тъпо
5
8
 
19
 
! Отговори
банани и WC хартия преди 3 месеца
Наскачахте ли се?! Ще плащате за скачането до гроб.