Глобяват мъж въпреки лекарско разрешение да шофира без колан

Съдът е постановил, че той има право да кара без него
9 юли 2024 20:22, Стела Стоянова
26
Глобяват мъж въпреки лекарско разрешение да шофира без колан
Снимка БГНЕС, архив

Мъж е глобяван редовно от полицията в Кнежа, въпреки документ, който му разрешава му да шофира без колан заради сложен стент, високо кръвно налягане и диабет.

Разрешението получил от тричленна лекарска комисия още преди две години, но въпреки него многократно го глобяват с фишове заради шофиране без колан. От полицията са категорични, че са спазили буквата на закона, глобявайки Минков с фишове от 50 лева.

Лекарската комисия в Кнежа му издава документ, който му позволява да шофира без колан - той е легитимен, с подписи и с печати, но въпреки това от полицията му препоръчват да посети ТОЛЕК /Транспортна областна лекарска експертна комисия/. Минков се свързва с комисията в София, която обяснява, че мъжът не може да притежава подобно разрешение.

Мъжът оспорва актовете в Районния съд в Кнежа. На 19 юни, съдията уважил документа и отменил двете наказателни постановления, съставени на Минков за това, че е шофирал без колан.

Минков обясни, че когато сложи колан, започва да се задушава. Съдът е приел, че той има право да шофира без него.

ОДМВР-Плевен ще обжалва решението на съда, съобщава NOVA.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Общество
Бивш военен стреля по съседи заради силна музика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Ушеф преди 2 седмици
23 Изгубил си е крака щото е бил на гадна херца
24
2
 
1
 
! Отговори
Ушевите се гаврят преди 2 седмици
С болни хора и инвалиди които пушат трева защото им помага не да я продават а я копуват за лични цели и те ги тормозят а тия къде водят кила с тирове не ги закачат.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По велик...по можещ ...по знаещ..по..по най - от наш милиционер или бюрократ НЕМАААРеално тия в една нормална държава и за селски пъдари не моат са кандидатират...не стават ЗА НИЩООСамо маат *** ,къде какво завлачат и на село
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В ранната си младост, когато все още пътувах с трамвай, станах свидетел на скандална случка. Заядлива контрольорка настояваше един от пътниците да й покаже документ, че е инвалид, а човекът беше с изкуствен крак. Тя беше много нагла и се държеше грубо. И изведнъж като скочи онзи мъж и като ревна "Аз съм бивш служител на МВР, загубил съм крака си при изпълнение на служебния дълг!" И като я подгони, онази писна и хукна. Трамваят точно тогава спря при телевизионната кула и контрольорката слезе.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Между Горубляне и младост 4 има незаконна автоморга,пръсната в полето около един Тир паркинг. Когато поради някаква причина се появят униформени ченгета,да дирят далавера,така спазват буквата на закона,че после месеци наред се влачат ден и нощ цивилни,да влачат боклучави чарколяци за дръгливите си морги, обикновено тройка дизел. Та толкова за буквите им от закона.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България е пълна с фалшиви телкаджии. Сега, ако разрешат на селски тарикат като този да кара без колан, щото има кръвно и диабет, нали се сещате как всеки мним болен ще се нареди и на тази опашка, за фалшива бележка да си кара без колан. Ще се създаде много опасен прецедент и още една схема за подкупи на лекарите.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В случая проблемът е изцяло в МВР.и по-точно в КАТ. Първо КАТ лошо са си написали закона, който после парламента е приел. Второ, КАТ не знаят как да изпълнят закона, който сами са написали. Трето, КАТ си присвояват права да решават, каквито закона не им дава. Решението е КАТ да се закрие.
18
3
 
1
 
! Отговори
мхм преди 2 седмици
Аз имам лекарско разрешение да шофирам с нос и още не са ме глобили.
17
0
 
9
 
! Отговори
Законът преди 2 седмици
Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват обезопасителните колани....(2) Могат да не използват обезопасителни колани:1. бременните жени;2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан;+++Остава да пояснят кой решава за неизползването на предпазен колан. Бременната жена трябва ли да ходи на ТОЛЕК или ТОЛЕК и за тях не може да реши.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не е проблемът в полицаите,а е в съдиите. Всеки хванат убиец по пътя има поне по 10-15 акта,глоби или престъпления. Значи ги хващат. После обаче някой съдия ги пуска. А конкретно този с колана се изкарва ролкова зле,че едва ли не всеки момент може да припадне зад волана. Значи е опасен за деугите шофьори. Трябва да мине на медицински преглед дали е способен да шофира безопасно
15
3
 
20
 
! Отговори
хюго капет преди 2 седмици
ОДМВР-Плевен ще обжалва решението на съда...Вместо да тормозят доказан инвалид и да обжалват, що не свършат някаква полезна работа, като да регулират кръстовища.например. Животни...
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо изобщо има право да шофира??!! Като се има ппредвид състоянието, този може да предизвика всеки момент катастрофа! След като колан го задушава, представете си на какво дередже е, вкл. откъм килограми! Би трябвало да му е напълно забранено да шофира!
13
3
 
27
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 2 седмици
....поредното доказателство с какви глупости се занимава родната пътна полиция - докато по пътищата безнаказано вилнеят истински убийци, тия шапкаджии заработват заплатите си като "спазват буквата на закона", издавайки наказателни фишове на беззащитни болни хора...Срам, истински срам за професионалистите в занаята!
12
5
 
10
 
! Отговори
Наркодилър преди 2 седмици
От как почнах да си плащам абонамент на МВР не са ме глобявали за шофиране без колан.
11
8
 
9
 
! Отговори
Дядо Ванчо преди 2 седмици
И аз не обичам презерватив ,ама пази
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тъ-пи ку-ки. Точка.
9
3
 
15
 
! Отговори
Ушев няма право преди 2 седмици
Да нарушава личното ти пространство дали си с колан и с предарватив това е личен избор!!!!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия Господ ще ги глоби!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А кой е шеф на полицията в Плевен? Не може ли да стегне малко сектор пътна полиция?
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този ми прилича на някакъв селски тарикатт. Нали се сещате, ако ченгетата му се вържат, какъв прецедент се създава и колко още хитри *** като този ще се втурнат да подкупват лекари, за да им издадат извинителни бележки.

Спонсорирани публикации