Месечната издръжка на човек 1453 лв., за тричленно семейство - 2615 лв.

Това сочат данните на КНСБ
17 юли 2024 10:42, Александър Попов
185
Месечната издръжка на човек 1453 лв., за тричленно семейство - 2615 лв.
Снимка: БГНЕС

Необходимият нетен месечен доход за издръжка на живота на тричленно семейство с двама работещи възрастни и дете до 14 г. е 2615 лв. към месец юни. Това сочи анализът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), представен на пресконференция днес.

За сам живеещ човек са нужни 1453 лв.

От КНСБ отбелязват, че доходът за издръжка намалява с 0,1% на тримесечна база и нараства с 3,6% на годишна база.

Искаме да имаме дефиниция на национално ниво за заплатата за издръжка и Националната статистика да я обявява на тримесечие, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му така гражданите ще придобият представа за това колко пари им трябват, за да могат да живеят сравнително добре по българските стандарти.

Необходимият доход за храна и обществено хранене е 572 лв. за един работещ. Това представлява 39,4% от общия доход, отчитат също от синдиката.

Оттам анализират и цените за основните продукти. Намаление с 0,3 % има при хранителните стоки на тримесечна база, но на годишна „все още е в положителна траектория“. По-забележим е ръстът на цените при групата „мляко и млечни продукти“ – 1,3 на сто, сочат още данните. Повишение от 3,7 на сто има при цените на месо и месни продукти. При хляба, хлебните продукти и зърнените храни има ръст от 2,9 % на годишна база. При ориза ръстът е със 7,1 %. Групата „Електроенергия, газообразни и други горива“ представлява 19,4 % от общите разходи за нехранителни стоки и услуги./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още по темата: КНСБиздръжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, които си смятат живота в пари са обречени на бедност, независимо колко пари имат.
88
0
 
11
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Иваней не се бъзикай. Като вземаш милиони, чий го дириш в тоя сайт и то под статия за заплати? Али се сещаш, че ако всички вземаме по 25 бона като вас, ти ще бъдеш първи бедняк, защото и цените ще бъдат 20 пъти отгоре. Не се излагай.
87
1
 
3
 
! Отговори
САМО преди 1 месец
НА ХАРТИЯ
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако заплатата ти стига да си покриеш разходите и не остава нищо настрани то ТИ СИ POБ!!! Като негЪрите poби дето 19ти век са бачкали по цял ден на нивата и са им давали по късчей хлебец и малко разредена чорба, колкото да не умрат от глад. Това сме ние в момента благодарение на "новите ни братя оттатък на океана"... Ние сме работници на хАмериканската плантация наречена България.... Поне визите да ни свалят, нали все пак ни казват, че сме" Лоялен партньор"....
85
1
 
0
 
! Отговори
до 86 преди 1 месец
Е, че аз кво правя?
84
2
 
8
 
! Отговори
до долния 2 преди 1 месец
Коренът на проблема е в държавата. Всяка държава, независима колко демократична и либерална е тя, започва да се бърка в икономиката. Изкушението е твърде голямо. Изчезне ли държавата, заедно с нея ще изчезнат корупцията и порочните практики. Всяка държавна политика е узаконено насилие над личността. От времето на Мойсей свободолюбивите личности винаги са били врагове на държавата.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На село може и без пари. Пасеш трева по цял ден и спиш под сенките.
82
2
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Аз съм си купил две нови коли и тогава си виках, ако вземах не 1500, а 2000 лева, нямаше да има проблем да си купя и по-скъпа. Сега вземам и отгоре, но сметката ми за нова кола не излиза. Отивам в Мото Пфое и се бъзикам с дилъра, кога ще ки продаде пак нова кола. А той ми вика, нали знаеш, твоята не се произвежда вече...а най-евтината Пума почва от 47000 лева :) Как да стане работата с тая заплата на синдиката?
81
6
 
7
 
! Отговори
Иван до 86 преди 1 месец
Храната е 800 лева на месец, от нещо не се лишаваме. Наем/ипотека не плащаме. Събрахме пари и си купихме апартамента кеш преди 8 години, тогава дадохме 320 хиляди лева. Както казах, не пием и не пушим.
80
3
 
8
 
! Отговори
до долния преди 1 месец
Глупости на търкалета. Вече никъде по света вече няма чист капитализъм и пазарна икономика. ЕС и САЩ провеждат социалистическа политика. Евросубсидиите са си същата практика като държавните дотации по времето на соца. Байдън раздаде милиарди за компенсации около ковида, от които се облажиха предимно хора като Мъск и Безос. Четете фон Мизес, Хайек, Ротбард. Всяка централизирана намеса в икономиката противоречи на принципите на свободната пазарна икономика. Затова подкрепям Хавиер Милей от Арженти
79
1
 
1
 
! Отговори
до 82 преди 1 месец
Тебе трябва някой да ти даде оценка ли? Не си ли способен сам да си сметнеш колко ти е издръжката на месец?
78
1
 
4
 
! Отговори
До Иван преди 1 месец
Вие не се храните не използвате автомобили и не плащате данъци ! Вие всъщност живеете в гората на палатка и се къпете в дерето а за вечеря ядете шишарки нали :)
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 1 Зависи. Аз давам 350 лв за храна, 200 лв за сметки и си живея скромно. Простираш се според чергата си.
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как тогава ще влезем в еврозоната с 300 евро пенсии и 450 евро заплати?Нали това,според Бойко е клуба на богатите?Ааа, той ни е казал,че не ние,а той ще влезе там.
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как така, бе "синдикалисти"определихте 1450 лв. Вие къде живеете и с какво се храните?! По лекари ходите ли? Кола карате ли? А почивките лятна и зимна....или това не е за нормалните хора. Те от това нямат нужда. Ами цената на нова кола е 70000 а на апартамент 150000. Или хората да живеят в колиби, на студено, без вода и храна и може да им стигнат...защото само за паркинг в синя зона съм платил 50 лв този месец...или да идвам с кон на работа. Минималката заплата е 1600 евро в европа,
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега тези цифри които една от дъщерните организации на ДС - КНСБ Нела да увеличи двойно цифрите които са изтипосали и ще стигнем горе долу до реалната оценка
73
8
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Нашето семейство дори живее с 2500 лева на месец. Жена ми е програмист на 18 хиляди лева заплата, аз съм ЕйЧар на 10 хиляди, имаме едно дете. Харчим 2500 лева, а 25500 лева на месец спестяваме и инвестираме. Но ние не пушим, не поръчваме храна, готвим си вкъщи и не пием алкохол и газирани напитки.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А сега кой ще ни даде париии?
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В коментарите БКП отрочетата родени със златна лъжичка отново плюят по работещите бедни - каква жа-лка българска класика
70
5
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Месечна издръжка на човек 1453 лв.за тричленно с-во 2615 ? Дори и синдикатите не ви"броят"за хора ! Значи за човек - 1453 лв.а за другите двама от семейството 1262 или по 631 лв.за същество не за човек,защото за човек е 1453 лв.? Затова и е правилно да се казва,че вие СЪЩЕСТВУВАТЕ,а не ЖИВЕЕТЕ ! Кога ще се засрамите от себе си,че сами си създавате това отношение на душманите си политици към себе си ? Пак развивайте тук"философиите"си колко сте умни пък бедни и отидете до урните да им кажете "ДА"