Разпоредиха незабавна евакуация за жителите на Елин Пелин

Спряно е подаването на газ, гори и хранителен склад
Обновена: 25 юли 2024 20:36 | 25 юли 2024 20:29, Стела Стоянова
90
Разпоредиха незабавна евакуация за жителите на Елин Пелин
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жителите на с. Гара Елин Пелин незабавно да се евакуират в посока с Нови хан. Причината е възникналият пожар в склад в района между с. Гара Елин Пелин и гр. Елин Пелин.

ВНИМАНИЕ, ОПАСНОСТ!: Незабавна евакуация!

Това бе съобщено чрез системата BG-Alert. Всички пътища са блокирани, спряно е подаването на газ.

"Ситуацията е тежка, става въпрос за фирма, която се занимава с пиротехнически изделия. Има шест склада, които са пълни с такива изделия".

Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на място в Елин Пелин, където по-рано днес имаше експлозии, предаде БГНЕС.

Двама души са в тежко състояние, те са извадени от складовете от пожарникарите. Имаме информация за още двама души, които евентуално са вътре. Уточнява се един или двама, комуникацията между собствениците и работниците е сложна, и не се знае кой къде е бил.

На около 500 метра от експлозиите е паднала осколка върху склад на голяма хранителна верига, в момента и тя гори, допълни Стоянов.

Имало е хора на смяна по това време в складовете, двама са изкарани, още двама са в неизвестност, има и един охранител, който е в шок. Той е помагал до последно, каза Стоянов. В момента човекът е при нас.

Ако наистина са пълни тези складове, предполагам, че още дълго време ще гърмят. Имаше колеги, които влязоха максимално близо, за да извадят пострадалите, каза още Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хах, вчера пищяха що нямало БГ алерт във Воден? Ся има БГ алерт и всички се натискат по къщите? Ай сиктир!!!
58
0
 
10
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
При съхранение на експлозиви и боеприпаси не трябва ли да има специални пожарогасителни инсталации,складовете би следвало да не са големи и далеч един от друг.Предполагам ако гръмне единия блок на АЕЦ Козлодуй другия няма да гръмне а останалите няма да изгорят нищо,че не работят.Направо сме циркова трупа Абсурдистан.
57
1
 
4
 
! Отговори
Телевизора Каза преди 1 месец
че Всичко е Наред! така, че всичко е 6!
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
INato kavo kazva. Iskader ili dron e bilo..за Укр складове
55
11
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Като един заклет русофил много ме радва, че путлероджендърите удариха моята уж родина и убиват сънародниците ми, защото така пречат на Украйна. По това се познава истинският русофил, той се радва когато путлерофашисти избиват мирни българи, а може и някой русофил да е помогнал, все пак ние сме много и евтини на пазара.
54
4
 
8
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
Защо не пуснат хеликоптери да гасят пожара?
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Де е попа пак да се помоли или пак ще изчака за подходяща прогноза на времето
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баси фойерв..направо бомби за Укр
51
3
 
25
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Ако бяхме нормална държава сега цялата администрация на Винету барабар с Винету поемат към пандиза за един куп престъпления свързани само с разрешителните на тази фирма, на която са позволили да прави пиротехнически хъб на два километра от населено място и метри до магазини.
50
1
 
29
 
! Отговори
Безумие 1 преди 1 месец
Защо журналистите тормозят докторите на "Пирогов с глупавите си въпроси? Вместо те да си вършат работата - да помагат на пациентите - те са принудени да отговарят на безброй въпроси! Ако има говорител на болницата всички въпроси трябва да бъдат насочени към него! И най-логичното би било той да информира когато има нова информация! Гонейки сензацията журналистите излагат на риск много хора!
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега когато най им трябваха от тия фоеверки на украинците стана белята..
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честита Нова година Елин Пелин. Вече два часа я посрещате.
47
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какво ли произвеждат в тези складове за "фоерверки" та чак задължителна евакуация. как мислите?!? питайте мутрофанова, тя знае.
46
3
 
29
 
! Отговори
Безумие! преди 1 месец
Не мога да си обясня защо целият ресурс на държавата е концентриран там в момента! Главчев, Стоянов, защо са там? С какво присъствието им помага? Какво точно могат да променят в момента? Също така не разбирам защо се пращат линейки просто "да има"? Знае ли се колко души биха се нуждаели от медицинска помощ? Ами ако някой наистина има нужда от линейка, но няма свободна щото стои там и чака? И още - защо снимат как хората се евакуират, че ги и питат как се казват? Канят крадците ли?
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A вие за КОЙ гласувахте на последните избори?
44
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ден е бедствие в мутродържавата
43
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 500 метра от складовете за фоерверките има бензиностанция Виктория, Фантастико също е на 500 метра и вече се запали. Вместо да дават интервюта да обезопасят бензиностанцията.
42
4
 
19
 
! Отговори
емигрант преди 1 месец
браво бе, вместо някакъв полезен модерен завод да построят там, те ми правят фойервеки!сбъркана държава!!!
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 17, точно на третия ден вдигнаха белия байрак, започнаха преговори в Истанбул, руснаците се изтеглиха от Киев и Харков, но Джонсън им наредил ще воювате, а премиерът петков се похвали, че България ги е спасила, 70% от оръжието било наше, нищо че нинова се кълне нищо не била подписвала
40
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сгрешиха ли съвецките другари, че запалиха склад с пиратки или това е хибридно сплашване на населението!