Забраняват продажбата на храни от коли и кашони

Това предвижда законопроект
6 авг 2024 18:09, Стела Стоянова
76
Забраняват продажбата на храни от коли и кашони
Снимка БГНЕС, архив

Да се забрани продажбата на фермерски храни от моторни превозни средства, импровизирани поставки, куфари, колички, кашони, поставени на земята. Това предвиждат промени в Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, качени за обществено обсъждане.

Организаторът на пазара за търговия на дребно за фермерски и занаятчийски храни ще трябва да информира директора на областната дирекция по безопасност на храните за мястото, деня и графика на провеждането му най-малко 3 работни дни преди началото, пише pariteni.

На пазарите се забранява извършването на търговска дейност извън предоставените за ползване части от имоти и съоръжения за търговия.

Забранено ще бъде и излагането, продажбата и рекламата на храни с външен вид, опаковка и маркировка, заблуждаващи потребителите относно тяхното качество, произход и други съществени характеристики.

За първи път със законопроекта се урежда и организацията и дейността на пазарите за търговия на дребно с фермерски и занаятчийски храни. Пазарите ще бъдат три вида в зависимост от времетраенето им – постоянни, временни, или за определен ден или дни от седмицата.

Въвежда се задължение на организатора на пазара да създава и поддържа база данни за всички лица, които предлагат стоки там, за съоръженията за търговия, разположени на територията му, както и информация за сключените договори за използване на пространства и съоръжения с участниците.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
25
 
! Отговори
Криско преди 1 месец
След някоя друга година ще забранят и да си гледаме храната. Само угояване от фермите. Смотан ЕС.
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Събужда ли се вече стадото?
49
3
 
24
 
! Отговори
Свободен българин преди 1 месец
Демек няма да си купувате истински и вкусни плодове и зеленчуци от кашон,а ще ядете безвкусни боклучета от веригите в лъскави опаковки на двойни цени.Ей с такива *** решения тия в Брюксел наистина правят така, че хората да стават скептични спрямо ЕС и дава храна на ония путлерите да злорадстват.
48
3
 
23
 
! Отговори
Сифилиско преди 1 месец
Демек това ще удари битаците, които са последните бастиони на ниските цени и що годе качествени стоки.
47
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче пласмасови домати от Египет в голямата търговска верига може.....Някой ден ще направят криминално отглеждането на зеленчуци в собствения ти двор.
46
4
 
28
 
! Отговори
Булекзит преди 1 месец
След всеки изминал ден и всяка подобна новина не ви ли светва лампичката , че трябва да напуснем ЕС незабавно и че изборите се фалшифицират. Всички са инсталирани от дълбоката държава , за да ни ликвидират.
45
2
 
33
 
! Отговори
11 преди 1 месец
Демек - забранява се всичко истинско. Домати си купувам точно от такава сергия и знам в кое село са брани. Тия домати по веригите могат спокойно да ги наричат ябълки. А колко кайсиеви и прасковени градини има и всички продават край пътя в кашони. Виждаш градината и плодовете пред теб - и това искат да забранят, явно защото е истинско.
44
4
 
13
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
От къде ще си купя скакалци и ***?Тия в магазина са гмо
43
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Удариха и бабите от селата.
42
32
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
крайно време е селските хитреци дето продават мляко и сирене от колата си на паркингите на хипермаркетите да започнат да плащат данъци. Одобрявам!
41
2
 
11
 
! Отговори
Забранете преди 1 месец
ГМО и отровите, които се отглеждат в рани течности!
40
2
 
12
 
! Отговори
гЕйС преди 1 месец
Откакто свят светува (до появата на прищевките на брюкселските иуроди) така се е продавало!!Плодовете се мият, но отровите от тях не се махат
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дето са с влезли в парламента с рекордно ниска избирателна активност, немогат да направят правителство за пореден път. Никой ги не ще. Те не се разбират даже в собствените си криминални "партии" и имат наглостта да продължават да предлагат закони, с които да режат от правата на хората. Убиват дохода на всякакъв дребен бизнес, вдигат данъци и такси и само бази с данни са им в главите. Коя партя го предлага това или вече всички са ЕДНО ?
38
2
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
Хигиената се отнася и до отровата в ХС, не само до бактерии.Но там няма контрол.
37
10
 
4
 
! Отговори
Идеално преди 1 месец
И най-вече онези бабички по пазарите,дето продават вносни *** и мед бъркан в гаража,да бъдат изритани и глобени.Възползват се от наивноста на хората с миловидния си вид,а никога и една лраставица не са насяли.
36
4
 
22
 
! Отговори
Очаквайте Скоро преди 1 месец
Отрядите на Брюксел да ви Влизат в Двора да ви Изкореняват Доматите и Чушките, да ви Убиват Кокошките и Прасетатат и така! това ще е Законът, щото трябва да Ядете Бургер от Гъсеници Удобрен като Зелен от Брюксел!!
35
2
 
12
 
! Отговори
Моля, моля! преди 1 месец
Хитлeр и Гьoбелс ще ядат ряпа само ако не е купена от някой кашон!
34
20
 
6
 
! Отговори
Идеално преди 1 месец
Няма нищо лошо да се въведе малко хигиена.Хубаво е да има и строг контрол на произхода,за да спрат селските тарикати да ни заливат с *** от чужбина,представени като "произведено на село"
33
2
 
28
 
! Отговори
Само преди 1 месец
пластмасовите отрови- отгледани в лаборатории- може?
32
2
 
24
 
! Отговори
Долно заяждане преди 1 месец
е това! Бабите не са конкуренция на големия бизнес, защото и да искат не могат да предложа много стока. Долно заяждане!