Забраняват продажбата на храни от коли и кашони

Това предвижда законопроект
6 авг 2024 18:09, Стела Стоянова
76
Забраняват продажбата на храни от коли и кашони
Снимка БГНЕС, архив

Да се забрани продажбата на фермерски храни от моторни превозни средства, импровизирани поставки, куфари, колички, кашони, поставени на земята. Това предвиждат промени в Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, качени за обществено обсъждане.

Организаторът на пазара за търговия на дребно за фермерски и занаятчийски храни ще трябва да информира директора на областната дирекция по безопасност на храните за мястото, деня и графика на провеждането му най-малко 3 работни дни преди началото, пише pariteni.

На пазарите се забранява извършването на търговска дейност извън предоставените за ползване части от имоти и съоръжения за търговия.

Забранено ще бъде и излагането, продажбата и рекламата на храни с външен вид, опаковка и маркировка, заблуждаващи потребителите относно тяхното качество, произход и други съществени характеристики.

За първи път със законопроекта се урежда и организацията и дейността на пазарите за търговия на дребно с фермерски и занаятчийски храни. Пазарите ще бъдат три вида в зависимост от времетраенето им – постоянни, временни, или за определен ден или дни от седмицата.

Въвежда се задължение на организатора на пазара да създава и поддържа база данни за всички лица, които предлагат стоки там, за съоръженията за търговия, разположени на територията му, както и информация за сключените договори за използване на пространства и съоръжения с участниците.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
16
 
! Отговори
Другари ЕСССР преди 1 месец
е Една Истински Демократична Институция - все пак трябва да се Изключи Всякаква Възможност да може да си купите храна без бавнодействащите отрови заложени от Брюксел!
30
4
 
18
 
! Отговори
Да бе преди 1 месец
ЕС щеше да забрани шкембе чорбата и кривите краставици! Пак нешенски си измишльотина!
29
1
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Ей затова катурнаха СССР, щото на таз планета не може да има повече от една такава държава. ЕС много успешно върви по стъпките на СССР, но бъдещето му е Еврохалифат. И тогава закона ще е шериата. На никой нема му дреме за щастливи кокошки и прочее дивотии. Прасета нема се отглеждат и ще се сложи край на геноцида им най вече по Коледа.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А аз от къде да си купя иначе пресни прекрасни български плодове и зеленчуци ако не от бабетата на улицата?? Те затва стоят и пред супермаркетите щото знаят че вътре всичко е пластмаса и гмеешш и хората им изкупуват цялата стока буквално за броени часове.
27
1
 
20
 
! Отговори
Хммм преди 1 месец
Офците в България си мислиха че стандарта им на живот ще се повишава незаслужено без да има последствия и после се цупят като им се вдигат и цените и им се забраняват основни права които до вчера са били начин на живот. Свиквайте, още не е започнало всичко, скоро ще ви залеят със студена вода и много неща ще са лукс, вие наистина ли си въобразявахте че в западна европа ще ви даде нещо без да си го вземе двойно и да ви зароби след това?
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ядете скакалци като сте робски души.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ЕС искат само Боко и Пеевски, защото ги държат заради корупцията
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че си произвеждам в градинката и цяло лято ям пресни домашни зеленчуци. Тази година реколтата е добра, раздавам и на приятели. Страхотни домати, краставици и тиквички.
23
0
 
8
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Няма бъдеще. Всичко ще е Лидъл, Кауфант те такива, след като дините са по 60ст там, какво производство и пазари. Домати, всичко ще е от веригите, все пак евтиното и да си избираш сам, това се гледа. Всичко ще е от веригите, докато един ден не ни изнудват за да ни продават и останат, иначе глад..
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зозо......Зозо и теб няма да оставят. Ще ти искат червен фенер спалня и ежеседмичен преглед при инфекционист
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хитлер и Гьобелс ряпа да ядат... ЕСССР надминават постиженията им отвсякъде!!!
20
1
 
19
 
! Отговори
Супер преди 1 месец
Гърч трябва да има постоянно и навсякъде. Да се изчиства систематично територията от българското.
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забранявайте продажбата на ябълки, лук, картофи, чушки, домати, тикви в кашони после се чудите, защо бабките на село садят канабис.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е в ЕССССССС ! Бизнесче след бизнесче ще фалират. Мор за мизерниците! И Добре дошли като бачкатори на едрия бизнес :))
17
0
 
23
 
! Отговори
DAWEDA преди 1 месец
купувайте вносните дето плъховете ги лазят по контейнерите докато стигнат до тук :)
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За робите само пластмасова храна от големите вериги
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как ви харесват европейските "ценности", овце?
14
2
 
16
 
! Отговори
А преди 1 месец
Вчера една миcиp кa писа, че регулациите на ЕС били по-малко отколкото си мислим.....
13
2
 
23
 
! Отговори
Ще стане вввойна преди 1 месец
Хората какво ще ядат?....... Гущери и скакалци?
12
0
 
35
 
! Отговори
Тези преди 1 месец
наистина искат да убият земеделието и производството на истинска храна!