Забраняват продажбата на храни от коли и кашони

Това предвижда законопроект
6 авг 2024 18:09, Стела Стоянова
76
Забраняват продажбата на храни от коли и кашони
Снимка БГНЕС, архив

Да се забрани продажбата на фермерски храни от моторни превозни средства, импровизирани поставки, куфари, колички, кашони, поставени на земята. Това предвиждат промени в Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, качени за обществено обсъждане.

Организаторът на пазара за търговия на дребно за фермерски и занаятчийски храни ще трябва да информира директора на областната дирекция по безопасност на храните за мястото, деня и графика на провеждането му най-малко 3 работни дни преди началото, пише pariteni.

На пазарите се забранява извършването на търговска дейност извън предоставените за ползване части от имоти и съоръжения за търговия.

Забранено ще бъде и излагането, продажбата и рекламата на храни с външен вид, опаковка и маркировка, заблуждаващи потребителите относно тяхното качество, произход и други съществени характеристики.

За първи път със законопроекта се урежда и организацията и дейността на пазарите за търговия на дребно с фермерски и занаятчийски храни. Пазарите ще бъдат три вида в зависимост от времетраенето им – постоянни, временни, или за определен ден или дни от седмицата.

Въвежда се задължение на организатора на пазара да създава и поддържа база данни за всички лица, които предлагат стоки там, за съоръженията за търговия, разположени на територията му, както и информация за сключените договори за използване на пространства и съоръжения с участниците.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
А бай мнгay с буса как ще обикаля ся по селата със сергията, а?
10
0
 
26
 
! Отговори
Е, да не преди 1 месец
би в Лидъл да не са в кашони. А мънгитата по плажовете с варената царевица и нарязаната диня ще ги забраните ли. Щото и там е една хигиена.
9
0
 
26
 
! Отговори
Ани преди 1 месец
Аз да питам за един приятел. Щом бабите ви пречат и не могат да продават това което са произвели в градината си, изисквате ли документи за производители и те истински ли са? На пръсти се броят истинските прозводители на Четвътък пазар в Пловдив,а другите са прекупвачи от борсата и лъжат ,че са производители. Тях какво ще ги правите и как ще ги санкционирате или те могат да си платят да не ги проверяват? Защо постоянно не се правят проерки по борсите и тържищата? Защо не се проверява на митницата
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С такива глупости ЕС само си навлича омразата на хората
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Т-маркет също зеленчуците и плодовете са в кашони.
6
1
 
29
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
Само първото изречение ми бе достатъчно за да ви запсувам и вас и сатанисткия и човеконенавистен ЕС !!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ше зареждате само у омв ! ше гласувате само за ГЕРБ-ДПС !
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ше пазарите само у кауфланд и лидл !
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това беше най-важното нещо за българите! Евала!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В кашони се продават и в много от магазините в Пловдив. Наредени са пред магазина дини, пъпеши и домати. Някои са на рафтове, но повечето са на тротоара. В Кършияка около Новотела има поне 7 такива обекта. Виждал съм и в Кичука около Тромпета също така да излижени- в кашони. Не са само по пазарите.
1
0
 
18
 
! Отговори
Кашонджиев преди 1 месец
УжасТ!