Лекари от Турция, Русия и Сърбия спасяват положението в болница у нас

На специалисти от чужбина разчита белодробната болница във Велико Търново
Обновена: 11 авг 2024 14:25 | 11 авг 2024 13:16, Елка Василева
103
Лекари от Турция, Русия и Сърбия спасяват положението в болница у нас
Кадър: bTV

С лекари от чужбина болница у нас преодолява недостига на медицински кадри. Специализираната белодробна болница във Велико Търново е с мултинационален екип, в който работят лекари от Турция, Русия и Сърбия.

Младите лекари са привлечени от шанса да специализират пулмология и от добрите възнаграждения и засега смятат да останат в България.

Въпреки трудностите за чуждестранни специалисти в здравеопазването ръководството на болницата преодолява кадровия дефицит с наемането на чужденци.

„Имаме огромни проблеми с медицинския персонал в България, но условията за легализацията за работа в медицината на чужденци са много проблемни. Болницата предлага много добри условия за работа. Първо – възнагражденията тук са доста по- високи отколкото във всички останали лечебни заведения, и второ – болницата от доста време е акредитирана като база за обучение, който започне при нас, може да започне специализация“, коментира пред bTV д-р Стела Денчева, управител на Специализирана болница по пневмо-фтизиатрични заболявания.

Младите лекари от чужбина харесват условията в лечебното заведение r се чувстват много добре сред колектива на болницата.

Освен от възможностите за обучение и добрите финансови условия чуждестранните лекари са привлечени и от модерните база и апаратура в болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от Общество
Доц. Кунчев: Ако птичият грип се промени и стане лесно предаваем, ще причини следващата пандемия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
С уважение към медиците ! А защо заплатите на българските сестри са унижение? До кога? Работихме и работим с професионализма си а не ни ценят . Само по изборите се сещат , че медицинските сестри ,че не достигат . Ами увеличете приема на студенти, направете поръчката държавна и задръжте изградените специалисти с отношение и уважение !
88
1
 
20
 
! Отговори
Тон преди 4 седмици
Зареди това окаяно положение в страната ,зареди умишленото унищожаване на страната,олигарси и политици трябва да бъдат разстреляни на място!
87
3
 
13
 
! Отговори
Нормална преди 4 седмици
До45 Всеки руснак. А ти сигурен ли си че всеки руснак е шпионин,а ти какъв си,приличаш ми на сороска ***
86
4
 
7
 
! Отговори
Нормална преди 4 седмици
До 86 Анонимен *** блатная и живота да ти спаси пак ще бъдеш неблагодарен,а в Турция и Сърбия живота е толкова лош че повече от половина българи по 1 а даже и2 пъти ходят там на почивки,но твоят малолетен мозък няма как да го разбере.
85
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
турци работят в България за 450лв на месец. В Сърби Я заплатата е 200 евро на месец в блатная не съществува такава изглежда. Ама са мнооооооооооого по добре от нас нали?:)
84
3
 
20
 
! Отговори
Ева преди 4 седмици
звучи обнадеждаващо.Най-добрият доктор ,който ме е лекувал адекватно беше руснак,Предполагам,че и турските се стараят.Да ни пази Господ от индийци и подобни!
83
1
 
24
 
! Отговори
Гинче преди 4 седмици
Значи не само чужденците печелят злато за Бг, но и чужди лекари ще спасяват живота ни
82
1
 
13
 
! Отговори
ПАЦИЕНТ преди 4 седмици
До РеалистДО РЕАЛИСТ -Изобщо не е все едно къде и какво си завършил. За това навсякъде има процедури по легализиране и признаване на дипломата, специалността , и доброто владеене на езика, писмено и говоримо.
81
12
 
13
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
Нещо не разбирам. И в Сърбия и в България се обяснява как Сърбия била по-напред от България. А изведнъж се оказва, че има сръбски гастарбайтери в България. Как става това? А за Турция и Московия е ясно. В Турция с тяхната инфлация и в Московия с риска медицинският персонал да бъде пратен на фронта.
80
2
 
11
 
! Отговори
До 76 преди 4 седмици
Знаят от това, което видях в репортажа на БТВ. Може да се види в канала им в Ютуб от днес. На снимката е д-р Полина Княжева, дошла преди около три години от Петербург. Турчинът говори доста добре, харесва му в България. Мисля, че само сърбинът не говори пред камера, но е тук отскоро.
79
2
 
40
 
! Отговори
Ванчо преди 4 седмици
Радвам се за младите доктори ! Но докторите от България ще ги научат да гледат в чантите и портмонетата за пари !Язък за докторите!
78
1
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
...е скоро и лекари няма да има, да свикваме с врачките и йогата, че май това ни чака, като нямаме и по 1500лв., това е ...
77
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изгониха нашите лекари сега търсят чужди
76
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А знаят ли български :)))
75
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анестезиолога - по принцип съм отоворен за нови неща, ама след скандалите на олимпиадата около двете боксьорки, особено алжирката, а не, братче, транс мед.сестра ми идва малко в повече, не е за мене това, не, не...
74
1
 
17
 
! Отговори
Анестезиолога преди 4 седмици
68 А ако се включи транс мед.сестра ще пееш как боли на Азис
73
4
 
47
 
! Отговори
Българското преди 4 седмици
Здравеопазване е ПОЗОР!
72
23
 
12
 
! Отговори
перверз 2 преди 4 седмици
Мен ме е лекувала 90та в бърза помощ една перверзница сръбкиня!Ей Богу,съживи ме!Пушеха в кабинета?!!Пак в Сърбия по време на войната съм попадал на рускини-перверзници са!И сега в Щатите в рехаб център с русначета има урви!Яки са мамка му!Препоръчвам
71
23
 
9
 
! Отговори
Здравната каса преди 4 седмици
Комунистка био маса
70
2
 
25
 
! Отговори
Има проблем преди 4 седмици
С системата на НЗОК и хората немогат да си вземат лекарствата!Да го ту ра ф пи 4ките на правителството държавата и бялата мафия!