Лекари от Турция, Русия и Сърбия спасяват положението в болница у нас

На специалисти от чужбина разчита белодробната болница във Велико Търново
Обновена: 11 авг 2024 14:25 | 11 авг 2024 13:16, Елка Василева
103
Лекари от Турция, Русия и Сърбия спасяват положението в болница у нас
Кадър: bTV

С лекари от чужбина болница у нас преодолява недостига на медицински кадри. Специализираната белодробна болница във Велико Търново е с мултинационален екип, в който работят лекари от Турция, Русия и Сърбия.

Младите лекари са привлечени от шанса да специализират пулмология и от добрите възнаграждения и засега смятат да останат в България.

Въпреки трудностите за чуждестранни специалисти в здравеопазването ръководството на болницата преодолява кадровия дефицит с наемането на чужденци.

„Имаме огромни проблеми с медицинския персонал в България, но условията за легализацията за работа в медицината на чужденци са много проблемни. Болницата предлага много добри условия за работа. Първо – възнагражденията тук са доста по- високи отколкото във всички останали лечебни заведения, и второ – болницата от доста време е акредитирана като база за обучение, който започне при нас, може да започне специализация“, коментира пред bTV д-р Стела Денчева, управител на Специализирана болница по пневмо-фтизиатрични заболявания.

Младите лекари от чужбина харесват условията в лечебното заведение r се чувстват много добре сред колектива на болницата.

Освен от възможностите за обучение и добрите финансови условия чуждестранните лекари са привлечени и от модерните база и апаратура в болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
42
 
! Отговори
Ганев преди 1 месец
Минимум 100 частни болници търгуващи с човешкото здраве да се изхвърлят от системата. Това е една мафиотска структура. Над 70 проц. вършат елементарни неща. В тази прогнила система добре че има техника. Манията за величие е уникална. Най лесната професия се оказва медицината .Тези хора са далеч от т. нар. високи технологии. Тези технологии не се правят с консултации, избор на доктор, хапчета и т. н. Тотална преоценка на пътеките с техниката. Мачкайте тази прогнила система.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До перверз - пак съм аз. Исках само да добавя - пък ако се включи и мед.сестрата... ще има , братче, "You shook me all night long"!
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До перверз - златни ти уста! Това е един от най-мъдрите постове, които съм чел в живота си!
66
24
 
15
 
! Отговори
перверз преди 1 месец
Рускинче с очилца и бяла престилка без бельо отдолу ....Лелеле,това труп съживява батьовото!Всичко лекува!Две водки на екс и после кекс,майкооо отивам на лекар всяка седмица профилактично!
65
6
 
49
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Няма нищо лошо в това,чужди лекари да практикуват освен езиковата бариера.Лекар си е лекар та ако ще от Бангладеш да е!Предвид глобализацията е съвсем нормално,дори полезно.Човешкото тяло е едно,лечението стандартно.Лошото е че нацията оглупява,това е показателно че чалгата и райския газ,голия *** и джуки опростачват българина и стандарта пада главоломно!Това е тъжната констатация за съжаление.Самите наши лекари си свалиха реномето на професията от алчност и лакомия-справка Варна преди дни
64
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали уж щяха да задръстят България с лекари и инженери?! За какво хвърлихме 2 млрд да ги издържаме.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИзТреПерКел - дълго ще се говори за Вашата политика, фрау ИзТреПерКел, много дълго... Уви... Не се намери кой да я спре тази луда жена и нейните приятели, които ни натресоха тези "специалисти" с т.нар. им "култура"...
62
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакайте малко сега, това са все вражески нам държави. Питахте ли първо жълто-паветната общност от анти-путинисти (със сталински корени) в София, може ли не може ли ??
61
2
 
12
 
! Отговори
ИзТреПерКел преди 1 месец
никой не може да бие - Инженерите, Архитектите, Лекарите, Учените, Каймакът, който аз Доведох в Европа!
60
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите некадърници и за 4е п не стават.. Само искат, без да са го заработили.
59
4
 
26
 
! Отговори
Емигриращ преди 1 месец
С този манталитет, култура и възпитание, отношение към лекари и учители толкоз. Все повече се убеждавам в правилния си избор на фона на абсурдни закони, свободия, саморазправи и посегателства, съчетани с омраза и неадекватно заплащане на труда. Търсете си лекари и сестри откъдето искате. И в другите професии тепърва ще е така!
58
11
 
12
 
! Отговори
0809 преди 1 месец
Нашите са добре приети и реализирани в Ю Кей. И високоплатени, не като в любимата ти Раша
57
5
 
12
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
А нашите нека да са гледачки и сменят *** в Ю Кей.
56
3
 
16
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
Ами въпрос на държавна политика... Например, в Бг е пълно с държавни и частни колежи и университети по Икономика (която ние нямаме), Юриспруденция (адвокати, нотариуси), Мениджмънт (меринджеи), но все по-малко в практическите сфери - инжинери в машиностроенето (е, и това вече нямаме) Мед. унвери има, но качесвото на обучение яко куца.... Следва ниското заплащане при високо натоварване на мед. персонала, мнозина избират да работят на Запад, който обаче се сблъсква със същите проблеми... -)))
55
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки руснак-шпионин, а всеки американец-извънземен и феноменален!!!
54
5
 
7
 
! Отговори
до shark преди 1 месец
Псевдодемократите са агентите на ДС и техните господари от КГБ. Които властват у нас.
53
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До всеки руснак-искаш да кажеш, че ако *** умира и доктора в болницата е руснак, няма да му позволиш да я лекува? Земи се гръмни, пич!
52
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди около месец слушах по радиото д-р М. Найденов, който коментираше нещо за здравната с-***. На въпрос-ако станеш министър какво ще направиш най-напред?-Отговор-ще закрия веднаха 350 частни болници!Там се източва здравната каса! Там потъва здравеопазването на българите. Разни велможи са окупирали здравнатабсистема и не пускат никой в нея. Искат я само за себе си. Затова тези млади хора напускат страната ни. И пак опираме до частната държава. Всеки ден да избираме,като са едни и същи това ще е.
51
11
 
5
 
! Отговори
0809 преди 1 месец
Do Русия. Ами що не си в Русия.
50
7
 
29
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Няма да ревете и да плюете по чуждите лекари, които идват у нас. Вината за това ще търсите от "демократите", който 35 г дерибействат в тази страна и изгониха нашите млади лекари. И не само лекарите. Положението е такова във всички сектори. Подиграваха се с труда на хората, сега защо няма специалисти. Няма да има! Млад лекар без връзки не може да започне специализация. Докато си ги избирате тези нехранимайковци, дето ви лъжат че са демократи, положението ще е това!!!