Синдикат: Употребата на МВР в политически разговори влияе лошо

МВР не влияе на изборния процес, убеден е Станимир Миланов
13 авг 2024 12:46, Анисия Иванова
35

Полицаи от управленията на Вътрешното министерство протестираха в София заради натиска кой да бъде служебен министър на МВР. Отделни партии изразиха позиция това да не е Калин Стоянов. Номинираната за служебен премиер Горица Кажарева още не е избрала и обявила официално на кого ще възложи поста.

"Мантрата, че МВР влияе на изборния процес, е грешна. МВР е един от основните фактори за осигуряване на честни и прозрачни избори. Употребата му в политически разговори влияе лошо на служителите", коментира Станимир Миланов от Синдикат "Огнеборец" в предаването "България сутрин".

Той сподели, че идеята за следващ вътрешен министър, която изразяват от синдиката, е, че трябва да се поддържа високо ниво на социален диалог между ръководството на МВР и синдикатите. Важно е да бъдат осигурени необходимите средства за човешки ресурс, за материална техническа обезпеченост и безопасни условия на труд.

"Не може да останем безучастни след всички упреци. За закупуване и продажба на гласове Министерството не може да носи тази отговорност, която му я вменяват. Тези задължения не са само на Министерството на вътрешните работи. Вътрешният министър има задължения за осигуряване на средства, налагане на адекватни политики, защита на населението при бедствия и пожари", каза Миланов пред Bulgaria ON AIR.

Миланов обобщи и ситуацията с пожарите в страната.

Вчера в горски масив в Община Вършец е получен сигнал за пожар. Пожарът е погасен, но има пострадали пожарникари. Противопожарен автомобил се е преобърнал. Остава бедственото положение в Община Харманли. Пожарът гори между селата Коларово и Изворово. В Община Брезово - Дондуково и село Златосел, има 11 екипа и два хеликоптера. Късно следобед беше локализиран, но 400 дка гора са изгорели. В Рила, в района на Самоков, 450 дка са изгорели. На метри от къщите в село Алино е спрян друг пожар и е локализиран. Остава драмата със Славянка на българо-гръцката граница.

"Имаме нужда да завали дъжд и да спаднат температурите. Справяме се, доколкото можем. Лошото е, че природата не е на наша страна. В Гърция положението също е критично заради метеорологичната обстановка", добави Миланов.

Очаквайте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: МВРпожариBulgaria ON AIR
Още от Общество
Средният осигурителен доход за страната за юни е 1639,40 лв.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
пенсионер преди 4 седмици
Навярно МВР Калин Стоянов получи подкрепа от деполитизирания синдикат на МВР ЗАЩОТО се страхуват от който и да е друг МВР макар и той да е служебен ще започне реформа срещу социалната несправедливост в КСО според която от в продължение на на 8 години продължава да пълни ведомството сАПЗ работещи пенсионери .тЕЗИ ХОРА СА НАД 6-7ХИЛЯДИ ДУШИ .
31
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 4 седмици
Протестиращите полицаи знаейки че не им е работата да се месят в политиката значи нещата са извън контрол
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
САМО ОПЛАКВАЧИ ТУК ЖИВОТЪТ СЕ ЖИВЕЕ ПРЕДПРИЕМАТ СЕ ДЕЙСТВИЯ
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия където са с пенсия и заплата, всички до един избирателно са за Герб. Защо мислите избраха тази вратичка в закона и вече 10 години не я затварят...
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
МВР в България е ЧАСТНА ФИРМА и действа , --- ИЗБИРАТЕЛНО !
27
0
 
11
 
! Отговори
за 27 преди 4 седмици
До АнонименЗА ДА СТАНЕ ПОЛИЦАЙ ТРЯБВА ДА ИМА ВРЪЗКИ
26
2
 
16
 
! Отговори
Този наглец преди 4 седмици
Да се скрие някъде.Вчера 7годишно дете уби полицай от "Специалните" части в работното му помещение.Закривай МВР и да се започне на чисто,без Калин.ките на ГЕРБ.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ДО НАЕТИЯТ СТАНИ И ТИ ПОЛИЦАЙ ИЛИ ВЛЕЗ В СИСТЕМАТА НЕВЕЖ СИ ПЪРВО ПРОЧЕТИ ЗА ТАЗИ СИСТЕМА И ТОГАВА ЛЪЖИ
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЗНАЧИ ЕДИН НАЕТ ИЗЛИЗА И ДРАСКА ГРУПОСТИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ КАКВО ТЕ ГРЕЕ ТЕБЕ ОСВЕН ЖАРКОТО ТИ ЗАПЛАЩАНЕ ЧЕ ДРАСКАШ ГЛУПОСТИ ЗА НЯКОЙ КОЙТО ИЗОБЩО НЕ ПОЗНАВАШ ЗА СИНДИКАТИ ЗА ПОЛИЦИЯ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен Над 7000 души само в МВР са на пенсия и заплата . Пенсионират се на 54-55г. и до 60 години са на пенсия и заплата. Това го направи ГЕРБ и ББ да е ясно за да са полицаите на техната страна в техна защита и правилно да гласуват на избори. Това тръста пансия плюс тлъста заплата месечно от 4000 - 6000 лв. и повече според длъжноста накара народа още повече да намрази МВР .
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ДО 23 ЗАЩО ЛЪЖЕШ 23 КОЙ ТИ ПЛАЩА ЗА ДА ЛЪЖЕШ 23 КЪДЕ СА ТИ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА 23 НИКЪДЕ ПРАЗНИ ОБЩИ ГЛУПОСТИ
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Мантрата, че МВР влияе на изборния процес, е грешна. МВР е един от основните фактори за осигуряване на честни и прозрачни избори." МВР си затваря очите оперативно и охранително когато изборите се купуват основно от ГЕРБ. Публична тайна с много, много факти. Това е приносът на МВР все ГЕРБ да печели.
20
3
 
17
 
! Отговори
Самото преди 4 седмици
Присъствие на Калин.ката Стоянов на " спонтанния" протест в негова защита е пошло,вредно и непрофесионално.Стана вторият след Гешев,който си прави протест в собствена защита.
19
3
 
14
 
! Отговори
Този пищман преди 4 седмици
Синдикалист не знае ли,че полицаите нямат право на политически протести по закон . Недопустимо е, институцията,съблюдаваща нарушенията на закона, сама да го нарушава.
18
3
 
12
 
! Отговори
А употребата на преди 4 седмици
Синдикатите в политически план как влияе?За всички е ясно,че полицейският синдикат е мафиотска организация на Борисов.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пенсия и заплата в мвр,глас да Герб и пади тишина, вегетирай там тихичко и ще си стоиш до 65 със 200000,300000 хилки напред
16
2
 
7
 
! Отговори
IT пенсионер преди 4 седмици
Откога цар киро стана фактор да прави политически оценки и изказвания на всеослушание?
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Герб =Мвр от 2009г
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вече 34г. , МВР е частна фирма на герб , грабим и бием , ...ПО ИЗБРАНИ ''ОБЕКТИ'' !Какво станЪ с ДЕЛОТО - Милен Цветков ? ПАК ЛИ НЯМАЛО ДОСТАТЪЧНИ ОБВИНЕНИЯ С/У СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР-то , участници в цирка ???
13
3
 
19
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
На митинга за подкрепа на Стоянов бяха тези който биеха и се гавриха с хората по улиците на София преди месеци.Мутри а не полицаи той ги пази от законе и те сега изпълняват поръчки на герб и дпс.