След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", посочи Калин Стоянов
13 авг 2024 14:45, Красимир Ангелов
125
След трагедията в Пловдив: Отстраниха началника на специализираните полицейски сили
Снимка: БГНЕС

Началникът на специализираните полицейски сили в Пловдив е отстранен от длъжност, обяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите в Пловдив.

Още по темата
Той е в града по повод инцидента, при който дете уби по погрешка баща си, който е полицай.

"Това е крайно тежък и нелеп инцидент", каза Стоянов.

"След като сутринта са имали задача, колегите са имали планирано обучение. По-късно полицаят взел детето си, което е на 7 години, и го завел в сградата на МВР. Детето е било в помещението, в което полицаите се преобличат. Там, вероятно в шкафче, е бил пистолетът. Детето и полицаят са били сами в помещението, не е имало други хора", каза Стоянов и посочи, че останалите полицаи само са чули изстрел, а когато отишли в съблекалнята, заварили детето с пистолет в ръцете, а мъжът бил прострелян.

"Има много въпроси - как дете на седем години се намира в едно от специализираните звена и как в ръцете му е имало пистолет. Въпрос на установяване е дали се е случвало и друг път", каза Стоянов.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
4
 
16
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Помните ли как пращахте на разстрел Божанков за случая в Арбанаси! Когато баджанака му оставил същия тип пистолет на хлапетата и се запилял между сватбарите!? Хубаво злорадствахте тогава, нали, герберюги! Старите хора казваха да не дърпате дявола за куйрука! Но, прекалено критични сте! Който е нарушил правила се е наказал достатъчно сам! Ако началника всеки ден им прави забележки, ще го нападнете и изкарате - ***, службогонец, тадняр! Всички са връзкари, ,,началника" е най долен чин - бушон!
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По тв току що казаха, че е завел и двете си деца на работата му. Добре, че дребният не е гръмнал другото дете. то не че, е добре, дето бащата е застрелян, но нека децата са живи.
68
0
 
15
 
! Отговори
Габи преди 1 месец
Както в Елин Пелин и тук най-големитетрагедии свързани с служебните агажименти се случват с много големи специалисти, отговорни и добри служители. Какво да очакваме от тези за които не се казват толкова много суперлативи.
67
0
 
19
 
! Отговори
До 67 преди 1 месец
Никой не е изхвърчал.Ще ги преместят на друга сладка службичка.А този на "Специалните части е отстранен временно, докато трае разследването.
66
0
 
7
 
! Отговори
до 66 преди 1 месец
Самите те ви казват да си пазите квитанцията от банката където сте платили, че ,,понякога системата прави грешки"! Вие показахте ли им документчето, че сте платили глобката, или го зхвърлихте, щом го получихте! В районното ли платихте или на друго място! Поставете го при застраховката и талона и го изхвърлете след 10 години!
65
2
 
10
 
! Отговори
Началникът на преди 1 месец
"Специализираните полицейски служби " Иван Елшишки беше от уличените за полицейско насилие при протестите през лятото на 2020г.Няма отърваване от Калин.ките на ГЕРБ.И сега пак е отстранен временно,докато трае разследването.Със сигурност няма да го уволнят.Който бие протестиращи срещу ГЕРБ е недосегаем.
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега казаха двете деца е завел Филипов. Защо казват само едно дете?
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече 4 човека изхвърчаха.
62
0
 
17
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
МВР България е Паравоенна Организация - изгнила при това .Ще ви дам моя пример - имах глоба от КАТ , с извършено нарушение на Магистрала Струма - карах с 80 при ограничение 60 ( на Магистрала ???) . Платих глобата в Срок следвайки Инструкция - Фонд за Безопасност на Движението , преди 5 месеца . Преди два дни получих Съобщение от НАП че трябва да платя същата глоба със заплаха че съм даден на Изпълнител .Вчера навъртях 14 километра пеша за да доказвам че съм я платил - НИЩО - платих я Втори ПЪТ
61
3
 
14
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
,,След като сутринта са имали задача, колегите са имали планирано обучение."!??---------------------------Айде, де! Задача!!? Имаха протест, в Твоя чест! Вместо да се съсредоточат в задълженията си, те се разхайтили, разпищолиха с ясното съзнание, че министъра е техен и ще си я карат както си искат! И спрете с този пополизъм като Борисов, да уволнява начаса ,,виновните" и да се хареса на електората! По закон си има ред - комисия, проверка, обяснения, предложения, дисципл. наказания - съд......
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Началниците са виновни. Те не са предотвратили повторно влизане на деца в сградата. Това дете не е за първи път в сградата. Има си правилник за безопасни условия на труд. Щом началниците не са писали предупреждения за нарушения или наказания за вкарването на деца в сградата и в помещенията с бойно оръжие, оставката им е малко. Трябва да се разследват и да ги осъди държавата. Рибата се вмирисва от главата. Щом контрола е слаб, налице са нелепи ситуации и факт убит полицай.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая Калинка ли е новия Боко, че го въртят нон стоп?
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно безотговорно поведение и тотална престъпна небрежност. По закон първият патрон е задължително халостен. Също по закон оръжието се съхранява в метална каса. И какво стана? Детето е отключило касата ли? Свалило е предпазителя, заредило е пистолета, гръмнало е халостния патрон и после чак е гръмнало и баща си? Нещо някой по стара милиционерска традиция доста лъже. И уволниха шефа на полицията?!?! Все едно той е гърмял по човека?!? Направо той е дал зареден пистолет на кeлeшчетo?
57
0
 
32
 
! Отговори
Гост преди 1 месец
Поредната трагедия, при която безотговорен родител въвлича детето си в опасна ситуация. Има толкова много примери, че няма смисъл и да ги изброявам. В наши дни всеки си мисли, че правилата важат за всички останали, но не и за него. Толкова нещастия моат да бъдат избегнати, ако просто спазваме елементарните правила за безопасност.
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не вярвам че детето е стреляло ! Според мен е бил убит да не разкаже нещо голямо. Набедиха детето .Така се изпра и един бандит със синът на Явор Божанков . уж че синът му стрелял в механа .
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представям си как министъра като бивш шеф на БОП е правил същите простотии. И вкъщи сигурно ги прави и сега, но за пред камерите е друго.
54
0
 
10
 
! Отговори
до 50 преди 1 месец
Не само глог са без предпазител, има още доста без! Например някои модели на sig sauer, Валтер. Но какво значение вече има, станалото е налице.
53
0
 
23
 
! Отговори
до 40 преди 1 месец
Началникът с нищо не е виновен, че убитият е дал оръжие в ръцете на дете! В крайна сметка този човек е бил инструктор, човек, който обучава други хора. Е как ги обучава, като не спазва минимални правила за безопасност?! За какво точно е виновен началника, полицаите преди да постъпят на работа се обучават с години, за толкова години дали не е разбрал, че оръжие на дете не се дава?! Жалко за човека, лека му пръст!
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно :След дъжд , и ---качулка !Всичко в Бг е така , не само тук !
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Некадърник до некадърника, само с вдигане на заплатите в държавния сектор не става, същото е и образованието, но то няма вече и желаещи за производствения сектор, та се сещате накъде отива тази държава