Кредитът от 150 млн. лева на Вълка е необезпечен и несъбираем

Това каза Росен Карадимов
14 авг 2024 19:37, Стела Стоянова
114
Кредитът от 150 млн. лева на Вълка е необезпечен и несъбираем
Снимка БГНЕС, архив

Кредитът от близо 150 млн. лева, даден от Българската банка за развитие (ББР) през 2019 година на "Роудуей Кънстракшън", е необезпечен и несъбираем.

Това каза служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

"През 2019 година Банката за развитие отпуснала един много голям, практически необезпечен кредит за близо 150 милиона лева на "Роудуей Кънстракшън". Когато новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие (ББР) започна работа през 2022 година, първото нещо, което направихме, беше да поискаме пълна информация за този кредит и да направим анализ за действията на предишното ръководство на банката, назначавано от Кирил Петков като служебен министър на икономиката", каза Карадимов.

Той е председател на Надзорния съвет на ББР от ноември 2022 г.

"Няколко пъти ясно заявих, че за една година не са предприети никакви действия по този кредит, въпреки публични изявления в аванс. Затова Надзорният съвет поиска подробен отчет, по дни и по часове, за действия по този кредит", подчерта министърът.

БГНЕС припомня, че преди дни Антикорупционната комисия съобщи, че разследва безстопанственост и присвояване в ББР за отпуснат кредит за над 148 млн. лв. Проверява се как част от кредита, даден от банката на фирма, свързана с Гайтански, е отишла за погасяване на банково задължение на „ТЕЦ-Варна”, съобщиха от комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: кредитРумен Гайтански
Още от Страната
Дори новите вагони не могат да изкарат БДЖ от миналото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 седмици
До Анонимен 102 Какво общо има Боко с тази далавера ? Той ли отпусна милионите. Айде бегай.
84
0
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 3 седмици
Най после и една банка да загуби. Лошото е че ние ще ги плащаме тези 150 милиона. А Вълка е на яхтата си в Гърция. Хванете го и конфискувайте и яхтата.
83
0
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 3 седмици
То на тая банка всички раздадени кредити са необезпечени. Вече и на петокласниците им е ясно че срещу тлъст процент и подходящ посредник - кредити се дават на кило
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Войната в *** продължава. Боко Тиквоня да се готви.
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мазна пехливанска борба между Прасето и Кумчо Вълчо. А дали Тиквата ще вземе участие предстои да гледаме...не гасене телевизора, драги зрители.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вълкът е близък, мнооого близък приятел на Боко.Как си представяте 150 милиона кредит на НОВА ФИРМА за да си купи тепърва или наеме машини-камиони за да чисти София БЕЗ ЗНАНИЕТО на Боко сикаджията мин. председател !? хахахаааа.Къде е Мавродиевчето - основател и на ГЕРБ-шеф на банката отпуснала кредита ?? Къде е ? В Дубай, ли ?А, Боко ? Ти всичко за всеки знаеш.А иначе, тази вила/ на вълка / ми изглежда ПО- малка от ДВОРЕЦА на ПиАрКа-та на Боко. Мафията плаща добре и на ПиАрКи-те си. Нали , БОКО?Айде, Мутро , излез и кажи :Нищо не съм знаел и не ги познавам вълка , м
79
0
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 3 седмици
Я виж ти какво пише в линка към статията? Ной-големите кредитополучатели от ББР ( Банката на Боковите Разбойници) били Шиши, Домуса, Вълка и Самуилов! Каква изненада?! А техните кредити как са обезпечени?! А Тиквата не ги познава, мдаа, хахахааа. А Кумчо Вълчо и .Меродията били извън България. Ами пратете Калинката да ги търси, ама първо да открие къде се е скрил братчеда Сашко с кредитите луксозни коли.
78
0
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 3 седмици
Един ми сир се е опитал да попита плахо, но това е разгневило Властелина на бостана и веднага на помощ е извикал хасковското корумпе да плямпа клишета
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Калканът боко сикаджийчето пак се закотви на дъното и изчаква, снишава се, моли се шиши да не върне обратно делото за шкафчетата и да вземе да преведе от испански най-после доклада на испанската полиция за къщичката в Барселона.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Естествено Толупа ни лук ял ни лук мириса, той нищо не знаел по разследването, и борец с/у Вълка се изкарва, а по чие време овладя София, по чие време държавната банка му отпусна заема, иначе той про стия Толуп нищо не знаел.
75
1
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 3 седмици
Като се погледнат фактите се вижда, че "шарлатанина" Кирчо за нула време им извади кирливите ризи и ако имаше за какво и него щяха да го погнат прокуратурата, ДАНС и т.н. ама явно няма! Докат "смелите" и "загрижените" за народа и държавата Борисов и Трифонов (и надрусания му макак) мълчат/мълчаха и се скатават/скатаваха като npъднaл заека в люцерна, за да запазят омертата на ДС мафията и задкулисната и власт в държавата.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обаче Боко Тиквата не познава Вълка, а за Мавродиев въибщенее чувал. Цели 20 години.
73
1
 
5
 
! Отговори
кико преди 3 седмици
ааа не знам , нищо не знам по въпроса
72
0
 
9
 
! Отговори
ЗАЩО преди 3 седмици
Атези които са отпуснали този НЕОБЕЗПЕЧЕН кредит , за огромна сума , защо още не са в затвора.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато едни крадат 150 млн, бедните офце се занимават с глупости и блеят както винаги. Няма друга такава държава.
70
0
 
3
 
! Отговори
ГАДОВЕТЕ преди 3 седмици
СИК СИК СИК СИК СИК
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КАКВА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ КАТО ДЕФАКТО Е БАНКА ЗА ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИНА!!!! РЕЗИЛ, БРАТЯ, РЕЗИЛ!.
68
1
 
5
 
! Отговори
СИК преди 3 седмици
" ДОГАН И ВЪЛКА ОСНОВАХА ХИДРОЛОЖКА ФИРМА" - ОТ БИВОЛ.БГ ОЩЕ ОТ 2018 ГОД. ВСИЧКО Е ОПИСАНО С ПОДРОБНОСТИ. НЕ КАТО СЕГА.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
150 милиона са отпуснати на Гйтански-Вълка,а той е ковчежникът на Доган.Догон тралябва да бъде разследван и за 400 милиона,дадени за издълбаване на езерото до теца му,да си направи пристанище.Дръжте Спиртосаното Проклятие на България.Давай Шиши,ние сме с тебе,напъни се.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Очевидно ББР затова е създадена,за да бъде ограбвана.Цацаров ли беше гл.прокурор тогава?Имаме си прокуратура с широко затворени очи за когото трябва и бухалка за останалите и неудобните.