Нинова: Райският газ е епидемия сред младите

Ако се приеме, че е наркотик, това ще обхване 18 закона
15 авг 2024 09:58, Стела Стоянова
51
Нинова: Райският газ е епидемия сред младите
Снимка БГНЕС

Райският газ е епидемия сред деца, подрастващи и младежи, а от БСП се изправяме срещу цяла мощна бизнес индустрия, която дори роди професията "балонеса" в клубове и дискотеки (млада жена, която идва на място при клиента и му пълни балона с райски газ).

Това заяви народният представител от „БСП за България“ и председател на БСП в оставка Корнелия Нинова по повод  предложението, направено от нея и група народни представители райският газ да бъде включен в списъка на наркотични вещества.

„Досега беше забранена продажбата на райски газ на физически лица до 18 години. Има такава действаща забрана, но има и хиляди случаи на употреба на райски газ от лица до 18 години. Сега ще въведем забрана за продажба на всички физически лица – и над 18 години. И мислите ли, че това ще ги спре? Както не спря продажбата досега, на лица до 18 години, така няма да спре и на всички физически лица“, коментира Нинова.

"Абсолютно невярно е твърдението, че решението, което предлагаме - райският газ да бъде включен в Наредбата за наркотични вещества, е по-нисък по ранг акт и няма никакво значение. Защото, в момента, в който райският газ бъде включен като наркотик в наредбата, той влиза под забрана в 18 закона. Освен това, веднага става криминализиран по всички текстове от НК за борба с търговия и разпространение с наркотици, т.е. влиза под най-строгия контрол – в България, в европейското, в международното право, без да има нужда да променяме тези закони. Защото в момента, в който кажеш – това е наркотик, веднага започва преследването по линия на всички тези закони на райския газ вече като наркотик. Така че става много по-тежко като сила и според нас – единственият изход от ситуацията, е да възложим на МС да включи райския газ в списъка с наркотици. Иначе ще наложим още една забрана, която както и досега, няма да бъде спазвана. Нека да е стъпка към борба с това ужасяващо явление сред децата ни, но няма да сработи“, посочи в изказването си лидерът на Столетницата.

По думите ѝ, ако се приеме, че е наркотик, освен тези 18 закона, под чиято забрана ще влезе, има още 24 подзаконови нормативни актове, които ще засегнат тази тема.

Социалистите цитираха научни изследвания и тези на лекари за вредата от употребата на райски газ. Тя може да доведе до неврологична дисфункция, дефицит на В12, неврони, атаксия, отслабване на имунна система, необратими увреждания върху черен дроб и още ключови органи в човешкото тяло, психоза и още много последствия.

От БСП изтъкнаха, че в много в държави от ЕС и извън него райският газ е посочен като наркотично вещество.

Райският газ, който се предлага в метални контейнери, е втората след канабиса най-употребявана дрога в Англия, сочи актуално здравно проучване на Острова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от Страната
18-годишен помориец простреля мъж с пневматичен пистолет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анатема преди 3 седмици
И Нинова има райски г.ъ.з.Отживя си, благодарение на откраднатото по времето на СДС-Чумата. Дори и за Алфонсо има, даже и за внучетата и в майка Хамеуика ще остави по нещичко от откраднатото .
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На младежта им харесва. Чустват се щастливи, родителите също, нищо че разрушава здравето. Нека се тровят! Ще спасявате некой със закон, който не ги устройва. Да се тровят!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И за какво служи?
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"До 17,Никой не ти казва, че райският газ е нещо невиждано. Искат да го ограничат. Не всеки с 10 лв в джоба да го ползва и да се качва след това да кара." - И донато запали двигателя, вепв няма ефект ... Нали съм бил и аз в гимназия. Всичките наркотици съм ги виждал как и по колко влияят.
39
1
 
3
 
! Отговори
Крадла преди 3 седмици
А Ниновщината е епидемия сред БСП- то.
38
2
 
1
 
! Отговори
Карачанаков преди 3 седмици
Е като е епидемия за младите то за Вашата партия не се отнася кво се обаждаш тогава.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да благодарят на Нова телевизия.Преди две години в 8 часа сутринта направиха яка реклама на райския газ.Бяха и довели психиатър да убеждава народа колко е готин.Оказа се,че райския газ има страничен ефект и удря в гръбначния мозък.Явно от Нова телевизия искат народа да се парализира и да вегитира пред телевизора,за да слушат изкривени новини и пропаганди в стил Оруел.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До до 36А може би е нежно да вкараш 50000 човека в затворът с наказание предвидено от законът колкото дават за изнасилване или убийство по непредпазливост? И това всичкото заради това разни индивиди мечтаещи за лагерите на Сталин и Ленин (защото 80% от електоратът на БСП са от онова време) да гласуват пак и отново за конкретни политици.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе банда, що намесвате Корнелия или който и да било друг в тази дискусия. Става въпрос за вещество което те замайва и направено по химичен път. Как може да се отклонявате от темата, като виждате каква ненормална история е по улици и тротоари. Харесва ли ви гледката на хора които дишат лепило, еми райският газ е същата простотия. Съсипва здравето и те прави *** та вдлъбнат. Въобще не трябва да има спор, забрана и толкоз.
34
0
 
0
 
! Отговори
до 36 преди 3 седмици
Езикът ви е много груб. Това не прави мнението ви продуктивно. Многото килограми означават лоша хармонизация, дисбаланс в обмяната на веществата. Човек може да приема нещо и то да не се усвоява, защото, за да се усвои са необходими група взаимосвързани еними например. Някой от тях да е с проблем, всичко се изкривява. Затова вземането на изкуствени витамини и добавки далеч не е решение в много от случаите.Натрупана маса не значи по-здрави органи.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Данните показват, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е успяла да придобие дружество с финансова наличност от над 1.8 млн. лв. и общи активи близо 3 млн. лв. срещу сумата от 70 000$. Самата Нинова дава противоречива информация относно сделката за Техноимпекс. Запитана в телевизионно предаване откъде е имала 70 000$ на през 1999 г., когато е на 28 години, тя отговаря Ама няма платени такива пари! Откъде ша взема аз теа пари да платя Техноимпекс!, макар документите да сочат друго.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
в аптеките продават витамин б12. струва 10 лева за 1 месец. дебилизъм е да се твърди че употребата на нещо си а не липсата на адекватна храна е причина за дефицит. напр в западна бг има дефицит на селен масово възрастните хора над 65 год са с огромен дефицит на калций витамин д и забележете витамин к2. Накратко казано населението е бедно болно и недохранено и да може да си 130 кила дебел и да си с огромни дефицити. Постройте една болница бе червени каскети стига трупахте отпадъци на Бузлуджа.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евроатлантиците-хотелиери правят бизнес. Привличат британските наркомани да дойдат на Слънчака да дишат райски газ, защото райският газ е забранен във Великобритания. Отнасят го нашите деца, които се лъжат лесно, но на кого му пука? Бизнесът е важен.
30
0
 
2
 
! Отговори
4 преди 3 седмици
Оказва се, че общата стойност на активите на Техноимпекс ЕАД непосредствено преди приватизацията е близо 3 милиона лева. Това сочи служебен доклад за състоянието на дружеството през 1998 г. на счетоводителят Николинка Приходанска. Според него през 1998 г. активите на дружеството възлизат на точно 2 милиарда 926 милиона и 106 лв. Сумата е отчетена преди деноминацията на българския лев в средата на 1999 г., тоест в днешни пари активите на Техноимпекс ЕАД възлизат на 2 926 106 лв.
29
0
 
3
 
! Отговори
2 преди 3 седмици
Приватизацията на Техноимпекс ЕАД се осъществява на 13 януари 1999 г. Като продавач е посочен министърът на търговията и туризма Валентин Василев, а от друга настоящият лидер на БСП и тогавашен 28-годишен начинаещ предприемач Корнелия Нинова. Платената цена е 70 000$. В приватизационния договор посочената пълна цена е 700 000$, но е записано, че 90% от сумата може да се плати чрез компенсаторни записи.
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Председателят на БСП Корнелия Нинова е придобила дружество с активи от близо 3 милиона лева срещу скромната сума от 70 000$. Сделката е част от приватизационната сага на държавното предприятие Техноимпекс, на което самата Нинова е била изпълнителен директор преди приватизацията. Това съобщава телевизия Европа в свое разследване.
27
3
 
1
 
! Отговори
27 преди 3 седмици
Да, нещата не са черно-бели. Наркотиците, както и алокохолът, са продължение на животинския начин за търсене на лекарства при болестно състояние. Хората са живели в среда, която е била пълна с всякакви природни дадености, вредни за живота и здравето. Но за разлика от животните, които са ПО- умни, хората изпадат в крайности, нямат задръжки, това е увредена психика по рождение. Дозата определя лекарството.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Излиза, че ако не искате децата ви да дишат райски газ, трябва да ги пратите да учат във Великобритания, защото там райският газ е наркотик и е забранен.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркотизирането на населението с цел деградация е вековен метод на Великобритания за завладяване на държави. За това да водени 2 опиумни войни с Китай например. Наркотизирането на населението, както и въвеждането на порнографията, бяха първите неща, задължително въведени в България след преврата 1989 г. Сега не може да имаш кабелна телевизия без порно, няма канали, няма пробрами, включително БНТ, където да не е пълно с насилие и всевъзможни разяждащи човека извращеняюини.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо винаги се споменава Великобритания? Какво хубаво има в тази държава? По улиците тичат африканци и араби с ножове. Всеки ден четем как някакъв майймун превъртял излязъл на улицата и заклал 5 човека. Всичките им важни политици са някакви не от тоя свят. Оня ден се забавлявах- слязъл Садик Хан сред бедняците и обяснява на някакъв клошар спящ на кашони на улицата колко е хубаво да завършишпрестижен университет. Оня го гледа и му казва " Аз съм бездомен защото останах без работа" Те ви Англия.