Правителствените самолети отиват на прокурор

Кабинетът "Борисов" разваля сделката за двата ербъса
5 авг 2009 14:11,
83
Правителствените самолети отиват на прокурор
Снимка: БГНЕС

 

"Ще бъде развален договорът за закупуване на двата правителствени самолета Ербъс А319", съобщи министърът на транспорта Александър Цветков.

Анализ на договора е показал, че той е неизгоден за страната и има и нарушения в процедурата за обществена поръчка, затова сделката ще бъде изпратена в прокуратурата.

Според министъра машините, които кабинетът "Станишев" реши да купи, не отговарят на техническите характеристики и са прекалено скъпи за втора употреба.

"Транспортното министерство няма пари да плати следващата вноска по лизинга, която трябва да бъде внесена в петък и е в размер на 2,8 млн. лв.", каза Цветков.

Още по темата

По думите му е необходимо е да бъде направен правен анализ по отношение на възможните санкции и неустойки, които ще трябва да плати България.

Цената на всеки от самолетите е 44,2 млн. долара, като лизинговата схема е за 5 години и включва вноски по придобиване на самолетите и такси за обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Dabe преди 15 години
Мите. И тебе добре те е хранил Сергей. Личи си.
41
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
И като я даваш тази информация за България Еър... Някой потърси ли им наказателна отговорност??? Или само изнасяне на информация и толкова. И какво като знаем всичко това??? В продължение на 20 години само ни информират и какво? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!
40
1
 
2
 
! Отговори
Mitko преди 15 години
Стига само празни приказки , започнете да действате ... това прекратили онова прекратили ... нито едно нещо от това , което са казали новите управляващи не е изпълнено до момента , но какво се учудвам ... всички са заплетени като свински черва ... комунисти !
39
1
 
2
 
! Отговори
коко преди 15 години
Трябва всички крадливи соцмошеници да се затворят в летящата чиния на Бузлуджа.Ще бъде затворът с най-добрата панорама в света.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
ми да вземат летящата чиния на доган,представям си делегация начело със бат батман как пристига в сащ с ято делтапланери ха ха ха
37
1
 
2
 
! Отговори
Бе преди 15 години
Хайде. Няма да ви мъча.Цитат от уикипедия: "Първоначалният капитал на компанията възлиза на 30 160 000 лева, разпределен в 30 160 акции с номинална стойност 1 000 лева всяка.През октомври 2006 г. правителството продава 30 159 акции за 13 милиона лева, като за 4 години компанията е загубила 57% от стойността си. Купувач е Балкан Хемус Груп ЕАД, собственост на холдинга Химимпорт, който притежава и авиокомпаниите Хемус Ер и Виаджо Ер.[1]"
36
1
 
2
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ преди 15 години
Ако се замислим в края на предната година , бяха събрани над 3-4 милиарда така наречения излишък - тоест парите които взеха от нас обикновените граждани и си ги разделиха за няма и няколко месеца. Такава наглост няма и на всичкото отгоре , направиха един куп с неизгодни поръчки за България. ДАНО ПОМНИТЕ КАКВО НАПРАВИХА ДОГАН И СТАНИШЕВ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ГИ ВЪРНЕТЕ НА ВЛАСТ.
35
1
 
2
 
! Отговори
Бе преди 15 години
А някой спомня ли си за колко лева беше подарена България Еър на сегашния собственик? Барабар с всичките и боинги.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тия *** от предишното правителство трябва на всеки един от тях по едно въже на шията и аз лично ще мина да им ритна столчетата,мамицата им *** крадлива.
33
1
 
2
 
! Отговори
дааа преди 15 години
Дори и да са дадени тези 15 милиона , като няма от къде да вземат останалите 100 много ясно ,че ще е развалят.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Незнам но дори и да не плащаме неустойки, до момента са дадени над 15 мил.
31
1
 
2
 
! Отговори
М преди 15 години
До Ту 154Приятелю,мани ги тези Илюшин, голямо дърво са!
30
1
 
2
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Ти прочети и някоя друга медия преди да се караш:Няма пари за нови самолети, така че правителството ще лети по други начини", допълни и финансовият министър Симеон Дянков.Той поясни още, че лизинговите договори могат сравнително лесно да бъдат разваляни.Няма неустойки, загубата е в платеното до прекратяването на договора, обясни финансист 1.
29
1
 
2
 
! Отговори
хахааа преди 15 години
Каквато и новина да излезе , все ще има за какво да се заядете , не е истина. Сега ако управляващите излезат дори с нереалистична новина, че правят минималната заплата 1000 лева, съм сигурен, че ще последват коментари от рода ....ЕЕЕ голяма работа , това са трохи ....знаете ли , че в Дания, Швеция .... минималната заплата е над 2000 евроо УУУУУУУУУУУУУУУ и пак ще е оплюете.
28
1
 
2
 
! Отговори
Ty154 преди 15 години
Това се казва цена! Също толкова струва 1 чисто нов ИЛ96-300/400 направо от завода (те имат лиценз за ЕС, не както Ту). И е по-модерен, голям, ама друго си е далаверка да има. А дано сега им го върнат на предното правителство за всичките далавери.
27
1
 
2
 
! Отговори
УЖАС преди 15 години
Аз лично предпочитам да не плащам нищо, което не ползвам - не ползвам нито Мерцедесите на Парламента, нито Air Force-а ни, нито ме преглеждат безплатно въпреки че си плащам здравните. Затова ти, ако искаш плащай си, аз не искам! Аз се возя в смрадливи Икаруси и плащам за това и за това ДУПЕтатите да се возят в скъпи лимузини!
26
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 15 години
Засега могат да си карат с куцото Ту и Фалкона. Все казват да си стягаме коланите, че идва криза, а те самолети тръгнали да си купуват. Бе я у лево!
25
1
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 15 години
Ти друга работа нямашли освен да следиш кои как пише , сигурно редовно се обаждаш в редакцията на днес.бг да ги корегираш в техните грешки .Другото което е толкова е бавен компа на които съм че една буква след натискането на копчето излиза след 3-4 секунди , така че изобщо не ми се занимава да поправям.
24
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Ти май не си прочел статията до края..."Транспортното министерство няма пари да плати следващата вноска по лизинга, която трябва да бъде внесена в петък и е в размер на 2,8 млн. лв.", каза Цветков. По думите му е необходимо е да бъде направен правен анализ по отношение на възможните санкции и неустойки, които ще трябва да плати България."
23
1
 
2
 
! Отговори
УЖАС преди 15 години
Те и авиокомпания Балкан искаха да я "модернизират" и да я направят по-добра и затова останахме без самолети и от водеща авиокомпания в региона, в момента чужденците я приемат за low cost.И магистрала "Тракия" тръгнаха да я правят "по-добра", ама така и не я направиха и свиха милиони, а ние си трошим колите по дупките! И бул. "Витоша" в София го ремонтираха веднъж 3 пъти за 1 година, за да го направят "по-добър", но Софиянски тогава изпра десетки милиони левчета...