Тристранката се събра и отново не реши проблема с болничните

Предложение: първите 3 дни да се плащат върху 50% от заплатата
22 апр 2010 13:50,
30
Тристранката се събра и отново не реши проблема с болничните
Желязко Христов в спор с Божидар Нанев. Снимка: БГНЕС

Правителството, синдикатите и работодателите и днес не се разбраха в рамките на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) по въпросите с използване на стария платен отпуск и заплащането на болничните.

Обмисля се удължаване на срока за използване на стар платен отпуск до края на 2011 г.

Още по темата

Обсъдено е и предложението за изплащане на първите три дни от болничните от работодателя, но само 50% от възнаграждението на работниците.

Синдикатите обаче са твърдо против този вариант.

В петък комисия към НСТС ще продължи с обсъждането на двата проблема.

В началото на седмицата министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов каза, че решение по тези въпроси Министерският съвет трябва да вземе на заседанието си на 28 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
предложение преди 14 години
ЗАЩО ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА ИЗМРЕМ ЕДНО 40-50 % ОТ НАРОДА 4Е ДА НЯМА КАКВО ДА СЕ ПЛАЩА? ТОИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОЯ ДЕТО ДУХА ОТИДЕШ НА ЛЕКАР И ТИ СМЪКВАТ КОЖАТА ОТ ГЪРБА......
28
0
 
1
 
! Отговори
ужас преди 14 години
ОНИЯ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАХА ДОСЕГА ДА ПЛАЩАТ ЗАЩО ОТ РАБОТНИКА НА ТИЯ НИСКИ ЗАПЛАТИ В ПРОВИНЦИЯТА ,КАТО СИ ПРИ ЧАСНИК НА РАБОТА КАКВА ОТПУСКА СТОИШ И ТЪРПИШ ЧЕ БЕЗРАБОТНИ МНОГО ПАК КАМОЛИ ДА СИ БОЛЕН,СЕГА КАТО ПЛЪЗНАТ ЕДНИ ЗАРАЗИ.....
27
0
 
1
 
! Отговори
RRR преди 14 години
Нека веднъж поне синдикатите удържат докрай и защитят правата на работниците.
26
0
 
1
 
! Отговори
Балин преди 14 години
Знам, че герболетките, ще ме налетят като пеперудки да защитят Вожда слънце, но ще го кажа! Защо Борисов е толкова антисоциален, неговото правителство само пиар си прав и нищо повече, обаче и показните акции вече не вършат работа! Днес чета във стандарт, намаляват парите, на всички министерства и агенции освен това на Цецо ***, защо? И без това само виси по телевизиите да му плащат те, сигурен съм, че така ще влязат много ппари в бюджета!
25
0
 
1
 
! Отговори
Gen преди 14 години
Вземи тоя грип, 'щото пътуваш в мизерията в градския транспорт и нямаш пари да си пуснеш парното. Сега вземи тоя антибиотик от 50 лв. и за наказение няма да ти плащаме първите 3 дни докато нямаш сила да станеш от леглото. Майната й на територията.
24
1
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 14 години
Според Хер Флик (Дянков) вече излизаме от кризата. Април пак сме с балансиран бюджет. Тогава защо разглеждат антикризисни мерки, като не сме в криза. И то да ударят работещите. Преди два дни излезе ново изследване: в Европа по доходи след нас са само Албанците. Борисов ужким щеше да оправя доходите, пък ги реже. А и вече не сме в криза. Тотален шаш от шменти-капели
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ БОЛНИЧНИТЕ НА 100 % ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ ЛЕКАРСТВАТА СА ПО-СКЪПИ ОТ ДРУГИТЕ СТРАНИ.СИНДИКАТИТЕ ДА НЕ ОТСТЪПВАТ ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ ОСТАНАТ И БЕЗ ТИЯ МАЛКО ЧЛЕНОВЕ,КОИТО ИМАТ.ДЪРЖАВАТА ДА СИ СЪБЕРЕ ДЪЛЖЕМИТЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ,ДА СПРЕ КРАДЕНЕТО И ТОГАВА ПАРИ ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКО.
22
0
 
4
 
! Отговори
sanata преди 14 години
Господа синдикални лидери защитете работника на 100% За толкова години изгубехме почти всички превилегий и сега ако загубим и тази не виждам никаква полза от вас просто ми се явявате като допълнителен разход Въртите сучите работника го прецаквате всякак Въведете ред където трябва тоест където издават болничните там са хората допускащи нарушения ПИСНА МИ ЯКО ИЩЕ ВЗЕМА ДЪРВОТО
21
0
 
1
 
! Отговори
napoleon преди 14 години
VSEKI DEN OT BOLNI4NITE DA SE ZAPLA6TA NA100% EDNAKVO OT RABOTODATEL I NOI.
20
0
 
4
 
! Отговори
groznoto преди 14 години
След непрекъснатите съкращения за да оцелеем се взимат болнични -така макър и по малко разчиташ на някакви пари;От всякаде те дърпат банки кредитни карти лизинги а на политиците не им дреме... че цялата криза е на наш гръб!!! Питам аз като няма произвотство и всички пречат на малкия и среден бизнес тая държава с какво ще си плаща пенсийте детските и как ще пъни хазната?????????????
19
0
 
3
 
! Отговори
Cool преди 14 години
Как така ще се плаща на 50%?Къде са синдикатите ни,кой защитава интересите ни? Това малоумие никъде го няма по света.Всяка нормална държава се ГРИЖИ за поданисите си,а не ги "изтисква" до последното левче.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЧУДЕСНО!БОЛНИ И БЕЗ ПАРИ.ТОЛКОВА ЛИ МАЛКО ОЗНАЧАВАМЕ?НЕ СЕ ЛИ ЗАМИСЛЯТЕ.ЧЕ ОСТАВАМЕ ВСЕ ПО-МАЛКО И ЧЕ СКОРО ЩЕ НАЕМАТЕ ХОРА ОТВЪН,СТИГА ДА ИМ ПЛАЩАТЕ,ЗАЩОТО БАЛАМИТЕ ЩЕ СИ ОТИДАТ С НАС;
17
0
 
0
 
! Отговори
до комисия преди 14 години
пич, Николай се шегуваше с един стар лозунг, но ти май не схвана, а :))))) ааа да добавя - "не мога" се пише разделно, за разлика от "неграмотен" ;)
16
0
 
6
 
! Отговори
chovek ot naroda преди 14 години
Zacnto togava na vsichki rabotecnti se odarjat tolkova mnogo pari ot zaplatite pod formata na osigorovki a v edin moment kogato chovek se razbolee my vzemat polagacntotomyse kato obecntitenie ot bolnichnite.Dostoianie na vsichki xora e che po goliamata chast ot naselenieto e nabytano sas zaemi ot bankite,i v edin moment kakvo stava na kraia na meseca chovek ostava bez zaplata zatova che e bil bolen a ot dryga strana bankite zapochvat da go pretiskat,a za lekarstva da si kypi dyma da ne stava....
15
0
 
3
 
! Отговори
комисия преди 14 години
как може така,който е болен какво да прави,я вижте кучето Мима къде го изпращат на лечение,аа,в Германия,а децата които имат нужда от лечение в чужбина НЕМОГАТ ДА БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ,МОЖЕ ЛИ ТАКОВА БЕЗОБРАЗИЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.Дано новата министърка се заеме сериозно с трансплантациите
14
0
 
1
 
! Отговори
комисия преди 14 години
абе хора,решавайте по бързо проблема с трансплантациите,чакаме ги с нетърпение
13
3
 
3
 
! Отговори
Donika преди 14 години
Броят на болничните ще нараства-работещите са болни,но управляващите не смеят да го признаят.Държавата трябва да изплаща болничните-затова са осигуровките. Не би трябвало детските осигуровки да се поемат от държавата-т.е.от работещите.Родителите са длъжни да осигуряват децата си.А и нали има безработица- болнични ползват само работещите, а те спрямо цялото население са по-малко от 1/3,а и жените раждат по 1 дете-и там болничните са малко.пак ни лъжат и настройват частен бизнес срещу чиновници.
12
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Какво са захапали болничните, като това е капка в морето? Да захванат големите течове, като измамите с ДДС - въпреки повдигнатите обвинения на _някакви_ хора, които го източват - те далеч не са от най-големите а бройката е твърде далеч от истинската.
11
0
 
21
 
! Отговори
Куцо преди 14 години
да още малко и някой лев да им даваме като се разболеем а ?! ... голяма здравна система имаме няма що ...
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може и да е ДЖАБА но ми изглежда че владее силата виж как му светят очите на снимката ;)))