Трайчо Трайков: Ръст от 3,5% за 2011 не е невъзможен

Вече има положителни сигнали за икономиката ни, смята министърът
4 сеп 2010 13:48,
74
Трайчо Трайков: Ръст от 3,5% за 2011 не е невъзможен
Трайчо Трайков. Снимка: БГНЕС

Икономически растеж от 3,5% през 2011 г. не е невъзможен. Това каза днес във Варна министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

По думите му вече се наблюдават положителни сигнали за българската икономика.

"Минаваме през един от най-трудните си периоди, който за щастие вече е към края си. Нямаме основание да очакваме някакво влошаване или обръщане на тенденцията”, коментира министърът.

Според него е необходимо да се развиват активни политики и затова икономическото ведомство е поискало повече пари за насърчаване на инвестициите.

"Дефицитът според мен не е притеснение, по-важен е растежът, а не да сме отличници по отношение на дефицита", каза Трайков.

Все още не са излезли официалните статистически данни за летния туристически сезон, но неофициалните потвърждават предварителната прогноза за ръст от около 5 на сто на нощувките, допълни той.

По думите му обаче ръстът в приходите ще е по-малък заради спада на цените на услугите.

"Брандингът е това, което ще ни отвори повече врати и ще привлече повече туристи", коментира икономическият министър, според когото тази година масовият туризъм се е справил добре.

Трайчо Трайков не уточни какъв ще е новият бранд на България с аргумента, че тази дейност трябва да се свърши от професионалисти.

Икономическият министър съобщи още, че китайски инвеститор е проявил интерес към изграждане на завод в Добруджа, като инвестицията е за 120 милиона евро.

По думите му вниманието на страната ни трябва да е насочено към Далечния изток и конкретно Китай, заради целенасочената политика на страната да инвестира в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: икономически ръстМИЕТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
E, аз сега кво да обядвам? Бранд, положителен сигнал или проявен интерес от китайски инвеститор?
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Русия също искаше да налее 4 милиарда евро инвестиция в АЕЦ Белене, но Иван Костов и Бойко Борисов се направиха на тарикати и отказаха
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Вече има положителни сигнали за икономиката ни, смята министърът"Му-ха-ха."Положителните сигнали" са САМО в празните герберски глави.КОРАБА ПОТЪВА необратимо.
10
1
 
13
 
! Отговори
До Истината преди 14 години
Тук се радваме на Трайчо,остави ни на мира!Тичай в темите за ЦЦ,ТАМ СЕ ВОДЯТ "ЕПИЧНИТЕ"БИТКИ ЗА ЧЕСТТА НА СЕМЕЙСТВО ГЕРБ!!!!Тра,днес много сладко си излязъл на тази снимка,даже не си вчесан на път,коте!Ще те изпапкам Фитипалди,мой!!!
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако Бойко Борисов му е останала поне малко доблест досега да си е подал оставката, но как да очакваш човек, който се влияе повече от мнението на Вашингтон и Брюксел пред това на собствения си народ да има поне малко доблест.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много е просто,бе промит мозък,Западните държави от 2 години са в криза и едва сега започват да отбелязват плах растеж,ние още не сме влезли като тях в кризата и вече излизаме.
7
20
 
5
 
! Отговори
Истината преди 14 години
Платените червени драскачи тук се нахвърлиха и върху този материал и ще взема да ви питам, защо сте против този ръст ? Не искате българина да живее добре ли ??? Не искате България да се оправи ли, че наскачахте думите на министъра на икономиката ??? Мали това комунистите сте много просто племе.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
за народа пак ще има само ръст на цените
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
икономика не е ли това,дето означава да се произвежда нещо? в туризма си печелят хотелиерите,да не казвам мутри и богаташи,че е по-грубичко. жално ми е за този министър на икономиката,в държава без икономика.прасковите и доматите-от гърция и турция...месото и изрезките...от де що е изостанало от ЕС...дрешките-от китай...ИКОНОМИЯТА - от българите.
4
3
 
15
 
! Отговори
Parcuc преди 14 години
От търговците с 300-400% надценка, които данъчните не контролират ли ще дойде този ръст ?
3
3
 
13
 
! Отговори
Трай преди 14 години
Трайчо ще направи най-добре да не се изказва по никакви въпроси поради глупост и некомпетентност. Само се разбира, но това вече го знаем, че трябва да си преименоват партията: Граждани и селяни и тикви за Китайското развитие на България, или за арабско-шейховското развитие на България. Мааалей, ако Тиквата реши че и тя е шейх!
2
2
 
25
 
! Отговори
Ф1 преди 14 години
Трайчо,занимавай се с темите,от които разбираш-като Формула 1,не се бъркай и във финансиите,че не знаем сега пък с кого ще ни скараш!!!
1
5
 
19
 
! Отговори
Отрицателен-да преди 14 години
Да, ако е отрицателен е напълно възможен. Така ще е.