Кабинетът: Ние не сме като предишните!

Кръгове от интереси рушели доверието в Борисов
Обновена: 19 яну 2011 15:40 | 19 яну 2011 15:40,
391
Кабинетът: Ние не сме като предишните!
Снимка: Булфото

Основната цел на атаката от последните седмици е да дискредитира политиката на управлението на ГЕРБ и на правителството, да я представи като еднаква с тази на предишните управления и да разруши доверието в премиера.

Това се посочва в официалните мотиви на кабинета, който прие решение да предложи на НС да гласува вот на доверие на МС с премиер Бойко Борисов.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт
„Мерките, които прилагаме, за да разрушим тези кръгове от интереси, които години наред живяха и забогатяваха като източваха основни ресурси на държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика, и да трупат напрежение в обществото.

Целта е да се възстанови статуквото от последните години, да се разчисти пътят на нови формации, които с ново лице и под различно име да се върнат на власт“, се посочва още в мотивите.
 
В тях се изтъква още, че правителството е приело предизвикателството чрез непопулярни мерки и със силна воля да промени управлението на страната.

Нито едно правителство обаче през последните двадесет години не е предприело едновременно такъв широк кръг реформи в различни сфери.

Още по темата

„Проблемите, които правителството решава днес, са натрупвани години назад. Страхът или липсата на достатъчно отговорност да се поемат техните негативни последици са блокирали действията на предишните правителства за тяхното осъществяване.

Това днес ги прави по-бавни, по-трудни за осъществяване и много по-болезнени за гражданите и всички засегнати от тях“, обясняват още решението си МС.

Парламентът щял да гласува вот на доверие за цялостната политика на борба с корупцията, престъпността, за модернизиране на българската икономика и финанси, за провеждане на реформите в сферите на външната политика, отбраната, сигурността, здравеопазването, образованието, социалната политика, правосъдието, транспорта, земеделието, опазването на околната среда, културата, усвояването на средствата от европейските фондове и спорта.

„За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на българските народни представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели”, се посочва още в мотивите.

**********************

От 1989 г. до днес в България са съставени 12 правителства, от които две са служебни – на Ренета Инджова и Стефан Софиянски.

За този период са поискани и гласувани 26 вота на недоверие към правителствата и 2 вота на недоверие към министър-председател (Любен Беров).

Гласувани са и 2 вота на доверие, поискани от министър-председателите Филип Димитров и Любен Беров.

Кабинетът на Филип Димитров обаче не получава нужната подкрепа на 28 октомври 1992 година.

Премиерът Бойко Борисов внася третият вот на доверие в най-новата ни демократична история. Той обаче най-вероятно ще запази поста си, тъй като с гласовете на Атака има необходимото обикновено мнозинство или гласовете на повече от половината присъстващи депутати , за да получи доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: мотививот на доверие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно е, че не сте...Вие сте много..много по ***!!! Цяла Европа ви се смее! За съжаление, българите са по-бавни с реакциите...
368
1
 
0
 
! Отговори
Винаги верни преди 13 години
Не знам! Като слушам изказванията по медиите на видните партийни дейци /Цачева, Фидосова, и т.н./ ,думите им ми звучат страшно познато - на фразеологията отпреди 25 години - "Винаги верни на партията!"
367
1
 
1
 
! Отговори
Валери преди 13 години
Вярно, не сте. Нямате нито знанията им нито управленските им умения
366
0
 
1
 
! Отговори
до: Край преди 13 години
Прав си, но не съм съгласен само с един от аргументите ти. Кризата не е отшумяла в Европа. ЕВРОТО се люлее, та се клати тревожно. ЕЦБ ще повишава капитала си за "всеки случай". Гърция и Ирландия тежат много на Брюксел, Испания и Португалия потъват. Но, в същото време си и ПРАВ, че кризата там е "минала" в сравнение с тук от гледна точка на това, че там властите правят, струват, мислят за излизане от криза, докато тук - ГРЕДА.
365
1
 
4
 
! Отговори
Избирателно преди 13 години
Не че съм подръжник на царя, ама като го плюете поне плюйте и тиквата. Той пак невинен и друг е виновен. А кой беше гл. секретар на ушевите?
364
1
 
4
 
! Отговори
Бостанджия преди 13 години
Я, колко много тикви!
363
0
 
2
 
! Отговори
!!!! преди 13 години
Ние сме много по-зле!!!
362
0
 
3
 
! Отговори
ми преди 13 години
Защо открито не си признаят.че всичките дойдоха отвън с нечия благословия и целите си фамилии.Лесно заличават следите си изедниците на народа ни.
361
3
 
5
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
"Кабинетът: Ние не сме като предишните!"МУХАХАХХАХХАХАХА от това наистина ми стана смешно :)))))))
360
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не сте. Заграбили сте цялото пространство.
359
0
 
5
 
! Отговори
Стига партизанщина преди 13 години
Само управление от експерти, минали тест за чест, морал, произход на имуществото, ще спаси България. И ПЕРСОНАЛНИ избори - за всеки обществено значим пост - от кметски наместник в селцето и кмет на софийски р-н до полицейски началник, съдии и прокурори - ВСЕКИ ДА Е ПЕРСОНАЛНО ИЗБИРАН, преди избора да застане пред избирателите, ДА ИМ ОТГОВОРИ НА ВСЕКИ ВЪПРОС без значение, какъв е и кой го задава. ДА ЛЪСНАТ, а не като сега да им крият биографиите от сайтовете на службите! Сега се давим в мръсотия!
358
3
 
5
 
! Отговори
Европа преди 13 години
Не на празно тиквата е голям фен на чалгата. Той много добре знае че само най-долната прослойка на обществото слуша и гледа тази помия. Колкото повече прости чалгари толкова повече електорат за мизерната му партийка.
357
0
 
5
 
! Отговори
нанси преди 13 години
до Край -криза?която почти не се усети в европа .бг е от 20 г в криза кви ги говориш
356
5
 
15
 
! Отговори
Ноу Комент преди 13 години
Прави са ! Не са като предишните ! Те са по-нагли от всички били на власт до сега.
355
4
 
11
 
! Отговори
кака преди 13 години
Не сте!Такова цвеке севте цъфти и вразва по наште земи.Треба да ви впишем в Червената книга...., но не като застрашен, а като застрашаващ вид
354
3
 
6
 
! Отговори
prevrat преди 13 години
pla4em za mesec mai 1934 (BEZ PARLAMENT I PARTII)
353
2
 
8
 
! Отговори
ами преди 13 години
не са, да, то точно такива не е имало в последните стотина години, уникати са, верно е
352
12
 
12
 
! Отговори
Todoroff преди 13 години
Като гледам коментарите за пореден път се убеждавам, че българите си заслужават съдбата. Повечето винаги гледат лошото и сякаш им прави кеф да плюят. От 20 години за пръв път имаме правителство, което се мъчи да дръпне България напред и се страхувам че българската инфантилност ще се опита да го спре. Явно си заслужаваме Станишев-Доган и да се тътрим още дълго време на опашката на Европа.
351
8
 
14
 
! Отговори
Край преди 13 години
Вярно триста пъти сте по-неориентирани. Блокирахте държавата. Докарахте измислена криза от която Европа излезе ние не. да ви кажа как докарахте кризата. Като зехте властта не спряхте да ляляте - Криза, криза, Криза. И спряхте плащанията на държавата към бизнеса вместо коректно да се разплатите /даже и с пари от резерва/. Какво последва - свиване на потреблението, безработица и топката се затаркаля надолу. Иначе ви се гепи повече и от на предишните ама трябва и акъл.
350
4
 
9
 
! Отговори
перко преди 13 години
Като гледам правителството ми става ясно защо народа е измислил толкова вицове за милиционери. Кофти е че смесваме категориите. Не знаем вече кой виц е за политици и кой за милиционери.