ГЕРБ подражава на Живков, отчетоха сините

Мартин Димитров иска нова антикризисна програма
Обновена: 31 авг 2011 11:36 | 31 авг 2011 11:35,
113
ГЕРБ подражава на Живков, отчетоха сините
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов иска да подражава на управлението на Тодор Живков. Това заяви при откриването на есенната сесия на 41-вото НС съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

„Областният управител на София-област е в инициативния комитет за честване на 100-годишнината на Тодор Живков. Това е прекият представител на премиера Бойко Борисов и щом се включва в този комитет, явно означава, че управлението, на което ГЕРБ подражава, е управлението на Тодор Живков“, аргументира се синият лидер и добави, че това е тежко падение за партия, която се определя като демократична.

Мартин Димитров призова ГЕРБ да спрат с манипулирането на местните избори на редица места в страната. Като примери лидерът на СДС даде регистрирането на две Сини коалиции във Варна и на Коалиция за Зеленогорски в Плевен без съгласието на кмета Найден Зеленогорски.

Сините се заканиха да направят експеримент и за следващите парламентарни избори – без знанието на Бойко Борисов да се опитат да регистрират коалиция "За Бойко Борисов".

„Всеки, който е тръгнал да търси служебна победа на избори е получил точно обратното – служебна загуба, отсече Мартин Димитров.

Синята коалиция предложи парламентът спешно да изработи нова антикризисна програма с акцент подпомагането на малкия и средния бизнес.

В момента има верижни фалити и държавата се превръща в причина за тях заради неплащане към бизнеса, ако това не се промени, безработицата ще става все по-голяма, предупреди лидерът на СДС.

Още по темата
Приоритет за Синята коалиция през този сезон ще е и изработването на бюджета за следващата година. Той трябва да е балансиран, за да гарантира на българските граждани стабилност и възможност да се развиват.

Димитров посочи, че не трябва да се допуска актуализация на тазгодишния бюджет, защото това ще означава провал на бюджетната политика, раздути разходи около изборите и бюджет извън контрол.

Сините се ангажираха и с разработването на антимонополно законодателство, което да постави на мястото им фирмите с господстващо положение в България.

Справянето с битовата престъпност също трябва да е акцент на политиката на всички партии в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
7
 
! Отговори
еретик преди 13 години
До 69Какво значи да бойкотираме изборите??? -- избирателната система е такава, че дори и да не гласуваш, твоят глас се разпределя между победителите. Единственият начин (наказателен вот) е да гласуваш с бяла бюлетина, а не да ходиш за гъби в изборния ден
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те ако подържаваха щяхме да сме сто пъти по-добре, но герберите и затова не стават!
61
6
 
3
 
! Отговори
Мамантос преди 13 години
Бойкотирайте изборите поне веднъж; покажете, че сте народ, а не *** и злобни индивиди! Наборът от кандидати, които политическият ви "елит" ви предлага предполага само това като д о с т о й н о поведение.И не говорете после за разочарование: на умния отнапред му е ясно каква стока ву се предлага.
60
2
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 13 години
Абе на думи братче, то си е ясно, че Костов е назначил най-много десари за дипломати, но сега като нищо не зависи от него - ще ги маха, но на думи. От комсомолци все пак стават прилични антикомунисти също както от еничарите най-свирепи отцеубийци в Османската империя.
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунизма си отиде и за най-левите избиратели безвъзвратно, но за Мартин не си е отишъл. Това му е изтъркания политически шлагер около който сплотява шепата си избиратели, които продължават с носталгия да слушат и да се възхищават на тоя шлагер. Това за СДС и неговите политически десни разсейки е нещо като химна. Те нямат идеи как да се стабилизира страната, те имат само празно антидърдорене.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 60 Какъв пещерен антикомунизъм изповядва СДС/ДС/ДСБ? Питам щото се сещам за последния вот на недоверие
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе дали са спрели кранчето на сини и червени не знам, но май го спряха на обикновените хора. Време е да го пускат, ако не им се изчезва като десните партии НДСВ и сие
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нова антикризисна програма да но тя дефинитивно не може да е дясна защото десните правителства от ЕНП взеха властта в Европа и докараха кризата при власт на Партията на европейските социалисти Европа цъфтеше. Ние пак можем да сме съюз със щатите но настоятелно да ги помолим да ни позволят най-накрая да имаме икономика. Толкова е просто. Но няма политиц с дупе които да поискат нещо от САЩ и Европа, което заслужаваме за 22 години вярност, не случайно русите ни клатят с газа и нефта, от яд...
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако БСП искаха да спечелят изборите, щяха да ни излъжат нещо и да ги спечелят. Но те не искат да управляват в криза, защото е непопулярно. Затова електората, наречен още лош матрял ще се управлява от поредното творение на БКП. Всяка партия с времето си и според обстановката.Това е истината, а какво мисли народа от мазохисти е без значение.
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А според мен областният управител нищо лошо не е направил, че се е включил в някакъв инициативен комитет. Той като областен управител е такъв на всички българи - и леви и десни. Трагедията е друга - СДС/ДС/ДСБ продължава 22 години след промените да изповядва само и единствено пещерен антикомунизъм и корупция - само тия им идеи са последователни. Егати аргументите срещу ГЕРБ - та те не могат да предложат нищо по-градивно и вадят костите на комунизма като плашило.
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия и майка си ще продадат за да влезат в парламента. А най-голямата ми мечта е да видя след две години БСП(БКП), като извънпарламентарна опозиция
52
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубавото на цялата работа е, че ГЕРБ с пътници! Останалото не ме интересува!
51
4
 
14
 
! Отговори
Х преди 13 години
НЕ МАРТИНЧО, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПОДРАЖАВА НА ТАТО. ТОГАВА ИМАШЕ ИКОНОМИКА, КОЯТО ВИЕ ОТ СДС ЗАГРОБИХТЕ. ВИЕ ЯХНАХТЕ ЕДИН СЪЮЗ, ОСНОВАН ОТ ДВЕ ГОЛЕМИ ПАРТИИ И ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ.ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА ДО СЕГА НЕ МОГАТ ДА СЕ СРАВНЯВАТ С ПОСТИЖЕНИЯТА НА СОЦИАЛИЗЪМА. ТОГАВА СЕ ИЗГРАДИ МОЩНА ИКОНОМИЧЕСКА БАЗА. СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО БЕШЕ ПОСТАВЕНО НА НАУЧНА ОСНОВА И ПО КОМУСАЦИЯ БЕ НА ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ МЕСТА В СВЕТА. НЕ, ГРЕШИШ, НЕ СЪМ КОМУНИСТ, А РЕАЛИСТ. И КОГАТО НИЕ СТАНЕМ ПОВЕЧЕ ЩЕ...
50
6
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
da se mahash ,ti ot nosa si ne vijdash poveche ,lakei na kostov.
49
4
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
Или си заблуден или пристрастен. Не знаеш ли от законите във физиката,че нищо не се губи? Герб спрели кранчето на сини и червени ? И къде мислиш,че е потекло сега?
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя лалугер,защо ми става все по-противен.Не стига,че търпим психопата Яне,ами сега ни се натрапва и това жалко полуподобие на мъж.
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е та Живков е духовният водач на Боко Тиквата бе ...
46
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро ще иза всенародни тържества! ГЕРБ е вече на пистата!
45
9
 
9
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Царя не можа, но ГЕРБ им спря кранчето и на сини и на червени.За жалост царя им легна!:(
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
фъфлещият с седеОсрали изпада в доста забавно положение и отново развеселява околните! ВСИЧКИТЕ СА МАСКАРИ!