Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов

Живейте вие със 136 лева на месец, отвърнаха му от БСП
Обновена: 4 ное 2011 17:01 | 4 ное 2011 17:01,
240
Скок на пенсиите най-рано през 2013 г., рече Тотю Младенов
Снимка: архив, Булфото

Осъвременяване на пенсиите ще има най-рано през 2013-2014 година, потвърди в парламента социалният министър Тотю Младенов.

"Други възможности за повишаването ще се търсят при данни за икономически растеж", допълни в отговор на депутатско питане Младенов.

Социалният министър обясни, че предизвикателствата и трудностите пред системата на общественото осигуряване са сериозни в условията на икономическа криза, а увеличаването на пенсиите би могло да се постигне постепенно.

"Предвиждаме да има бонус за хората, които остават още по-дълго на пазара на труда. Това е важно за устойчивостта на пенсионната система", посочи министърът. 

Младенов изчисли, че 600 000 пенсионери ще ползват увеличение заради вдовишка добавка към пенсиите си.

"Какво казваме на пенсионерите – по-добре вашата половинка да почине, за да увеличим пенсиите", опонира му социалистът Драгомир Стойнев. Според депутата от левицата този подход не е правилен.

"Знаете как се дават парите на силовите министерства, с тропането по масата. Вие няма ли да тропате по масата, за да получите пари?", попита Стойнев.

Още по темата

Депутатът продължи с критиките към ресорния министър. "Още на 15 април вие сте знаели, че няма да има увеличение на пенсиите на хора и продължихте да си играете с надеждите на хората. Живейте вие със 136 лв. на месец и да видим дали тогава няма да стане приоритет на правителството", допълни още Драгомир Стойнев.

Социалният министър извади друг аргумент срещу критиките на левицата и обясни, че само в рамките на 8 месеца и в условията на световна икономическа криза България увеличава на два пъти размера ни минималната работна заплата.

В момента най-ниското трудово възнаграждение, записано в закона, е  270 лв.. От май догодина се предвижда то да стане 290 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: Тотю Младеновпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
1
 
! Отговори
NRC преди 12 години
Абе тия крайно интелигентни *** от ГЕРБ майки и бащи нямат ли ? Или се гаврят само с нашите ?
236
0
 
1
 
! Отговори
KOPI + STEFAN D-R D преди 12 години
НИКОЛАЙ ЕВСТАТИЕВ СТАТКОВгр. Враца, Петропавловска 88 BULGARIAНАРОДНО СЪБРАНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗИДЕНТМИНИСТЕРСКИ СЪВЕТВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ МИНИСТЪР НА МВР МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕМИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО ГЛАВЕН ПРОКУРОР МИНИСТЪР НА ТРУДА и СОЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ НАЦИОНАЛЕН ОМБУДСМАНЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗГРАЖДАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИМЕДИИТЕ ПЕТИЦИЯ НА ПЕНСИОНЕРИТЕУважаеми госпожи и господа, Нашата електронна петиция на пенсионерите от 20.10.2010 г. до Народното събрание на Република Българи
235
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Колкото и да е съсипана България, ако се конфискува награбеното ще си повиши рязко стандарта. За такава конфискация трябва българско правителство и безжалостно отношение към бандитите. Те са комунистите, всички евреи са партийни членове, и примкнулите към тях турци и ***. Общо около няколко стотин хиляди. Чистка за тях, каквато направиха след 9 Септември! - за болшинството разтрел, останалите доживотен без шанс за излизане.
234
0
 
4
 
! Отговори
Иван Костов преди 12 години
Дали ако друг беше на власт щеше да намери пари и КАК ?А не вярвам че президент ще намира пари. От него нищо не зависи !Парите ще се търсят и намират от правителството. Но от КОЕ правителство ??? И КОГА ? До следващите ли избори?? Да чакаме както обикновено....
233
1
 
6
 
! Отговори
ХРИ преди 12 години
ДА ТАКА Е ЩОМ ГЖЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ ЩЕ ИМА ДА ТЕГЛИМ, А НЕ СЕ ЗНАЕ КАТО СИ ПИШЕМ ДАЛИ УТРЕ НЯМА ДА НИ ИЗВИКАТ В ПОЛИЦИЯТА. ОСТАВА ДА ВАСТАНОВАТ И ДС
232
1
 
5
 
! Отговори
ХРИ преди 12 години
НА Б.Б. МУ Е ЛЕСНО НАЛИ ЛЮБОВНИЦАТА МУ БОРИСОВА Е НАЙ БОГАТАТА ЖЕНА.НЕКА ТЕ ДА ЖИВЕЯТ СЪС 136 ЛЕВА
231
0
 
5
 
! Отговори
====== преди 12 години
НА МАЙКА МИ ПЕНСИЯТА Е 125ЛВ.КАК ЛИ ЖИВЕЕ ЖЕНАТА.
230
2
 
11
 
! Отговори
той преди 12 години
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ,КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ГЕРБ...ВИЕ СТЕ ЕДНИ ***!!!!!!!!!!!
229
2
 
4
 
! Отговори
Инна преди 12 години
пенсионерите трябва да се надяват да им почине съпруга/та за да имат увеличение.На някои е починал преди 20 години ама сега взимат увеличенията.Нищо ,че живеят с други.А тези дето сме се развели от "много" добър живот, ще си кукуваме без пенсии.
228
0
 
8
 
! Отговори
Мега преди 12 години
ВСЕКИ ДЕН ЛЪЖИ И ИЗМАМИ
227
1
 
19
 
! Отговори
krasos преди 12 години
" Социалният министър извади друг аргумент .... България увеличава на два пъти размера ни минималната работна заплата." Какво сте увеличили Бе ??? С 20 лева !!! А скока на цените не го ли гледате, че тези скапани 20 лева не стигат да компенсират разстежа на цените!!! Много хитри го раздавате , предизборно едно говорите ,след изборите обърнахте лопатата !!! А и да не забравя Тотю ли си *** ли си за нищо не ставаш, марш да Ви няма некадърници скапани !!
226
0
 
21
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Скок на пенсиите най-рано през 2013 г,ако все още сте на власт.
225
0
 
13
 
! Отговори
Nina преди 12 години
I samo v BG ima takiva nenormalno niski zaplati . Ograbiha stranata ...
224
9
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
pensionerite da ne viqt ,kato vdovica za h.i ,6oto mnogo ot tqh poly4avat po golqma pensia ot rabote6ite si deca .a da ne govorim ,kolko rabotni mesta sa zaeli i mladite hora BEZ DOHODI nqma kade da rabotqt .
223
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 211rasist dolen gaden vse ***. nyama ziganin ministar.kogato neshto ne vi pasne *** turzite pomazite i dr.a vcera statiyata za kasiera 21 000 000 lv.gledam izkazvaniyata vi tam dobre e napravil ami togava radvayte mu sa.
222
0
 
11
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Абе що не скочите в дън земя бе............за вас милионите,а за пенсионерите левчета!
221
0
 
9
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Абе що не скочите в дън земя бе............за вас милионите,а за пенсионерите левчета!
220
0
 
8
 
! Отговори
*** преди 12 години
28.10.2011 21:31-Дянков потвърди. Мислят за увеличение на пенсиите-седмица по-късно-04.11.2011 17:01:Скок на пенсиите най-рано през 2013 г.
219
1
 
5
 
! Отговори
до 215 преди 12 години
евалата,брат,и аз съм като теб,нямам никого в България,у преди 7 години си взех децата и накъдето ми видят очите и не съжалявам,но и аз като теб се радвам,че май най-после на останалите кърлежи в Бг дето ни пият кръвчицата ще им се покаже откъде изгрява слънцето,много го искам и всеки ден се моля за това,дано се вижда краят на лентяйството им,неблагодарници,ще ни обиждат вместо ръка да ни целуват
218
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве не си се родил на тоя свят да бухаш като изоглавен за някой борсук...с уверението, че работиш за благото на децата си, на държавата и т.н. Аре тоя номер много се изтърка с другите подобни като "другите кави са работливи па ние сме мързеливи и т.н." Тва всичкото е за защита на скапания и извратен икономически модел включително с армийте, силите за сигурност и т.н. Цял живот бухаш и накрая - пенционер ! Колко възвишено...