Каже ли премиерът, хвърлям оставка!

Тотю Младенов обнадежден, че социалният диалог ще продължи
Обновена: 21 ное 2011 18:18 | 21 ное 2011 16:00,
135
Каже ли премиерът, хвърлям оставка!
Тотю Младенов Снимка: архив, Булфото

Когато каже премиерът, винаги съм готов да си подам оставката. Това подчерта социалният министър Тотю Младенов, който получи „жълт картон“ от Борисов.

Премиерът заяви, че не е доволен от работата му и дори се закани, че социалният министър ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Премиерът е напълно прав. Работата му е да критикува министерствата и министрите, ако не са си свършили работата, включително и мен“, каза Тотю Младенов.

„Аз трябва да направя всичко възможно, за да си свърша работата“, подчерта той.

Младенов се срещна с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, които преди ден обявиха, че излизат от тристранката и готвят протест на 30 ноември. Според министъра обаче формите на диалог между кабинета, синдикатите и работодателите не са изчерпани и той е обнадежден от разговора с президентите на двата синдиката. 

„По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв“, смята Тотю Младенов. Той е категоричен също, че пенсионната реформа трябва да продължи.

„Заради кризата в Европа, която се задълбочава, натискът върху осигурителните системи ще бъде изключително жесток. Длъжни сме, ако сме отговорни, да мислим за това още от сега“, аргументира се министърът.

Още по темата

Той подчерта, че реформите са необходими, за да се запази стабилността на системата и да се гарантират пенсиите на сегашните и на бъдещите пенсионери.

„По-добре да го направим сега, за да не се окаже, че догодина заради задълбочаваща се криза се налагат още по-драстични промени“, изтъкна Младенов.

Министърът заяви, че не се чувства изолиран от правенето на социална политика в България, макар че в последните седмици по пенсионната реформа се изказват предимно финансовият министър Симеон Дянков и депутати от ГЕРБ.

„Ние сме един екип“, посочи Тотю Младенов. "Разпределили сме си функциите в Министерски съвет, те се ръководят от премиера и мисля, че всичко е наред", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
5
 
! Отговори
Подлизурков преди 12 години
Ега ти подлизурката!Ако министър председателят кажел, той имал право да критикува, той такова, той онакова. Защо не си сложи сам главата на дръвника тази нещастна душица, от подлизурстване направо е гаден.
106
1
 
6
 
! Отговори
Работник от БДЖ преди 12 години
Абре тоя Доган маи като разпределяше баницата даваше по малко и но нас да не измрем от глад . А тези от ГРОБ като вземаха баницата освен само за себеси на други не дават със цел да на уморят от глад ,те излязоха по големи БАШИБОЗУЦИ от Доган. Сега като гледам по добре е било целувката на Доган от колкото стрелите на Винету. И се надявам по вече хора които са гласували за Герб да си осъзнаят грешката както си я осъзнах аз.
105
1
 
3
 
! Отговори
един със СОПА преди 12 години
ЛОШОТО Е ЧЕ НИЕ ЩЕ КАЖЕМ ПРЕДИ НЕГО.А АКО ТЕ ДОКОПАМЕ КАТО МИНИСТЪР, ЩЕ ИМА БОЛКА ,ГОЛЯМА БОЛКА
104
1
 
15
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Ако премиера каже сваляй *** ще ги свалиш ли.Според мен ДА !!!
103
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с този "премиер" вече. Стига, защото и той много си повярва и се обожестви, завалията. Ако имаш достойнство хвърляй оставката! Ако пък не, трайкай си и целувай....на Боко!
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тотю да предложи пенсии след 100 години работа ,да го прекара с закон в парламата.ще стане вечен почитен член на всички европейски правителства.нямало пари за пенсии? ами къде са ни парите дето цял живот сме ги внасяли. кой ги открадна? и за по малки суми няма излизане от затвора .при бай тошо за кражба се изчезваше завинаги
101
1
 
9
 
! Отговори
се преди 12 години
Кого плашиш бре.Ако си истински мъж не чакай.Не виждаш ли че народа мизерства а твоя водач се прави на доктор по икономика.Много акъл дава на Европа и стана за смях.Не разбирате ли че ако не се сетите за народа ще ви следва съдбата на Кадафито.Сива икономика правите ТОТЬОООО!Затова нямате пари и се чудите ка да скърпите бюджета.
100
1
 
7
 
! Отговори
отчаяна преди 12 години
Аз смятам че ще бъде по добре Б.Б. да хвърли оставка за да имат възможност и министрите да си поразмърдат мозъците.Стига Б.Б. да се прави на многознайко.Много е нагъл.
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работя в образованието получавам чист 410лв.Този месец платих за сметки 270лв. За парното още не е пристигнала сметката. Жилщето ми е наследство от родителите.Съпругът ми получава 500 имаме и дете на 5 години. С остатъка от заплатите трябва да изкараме месеца.Кажете ми, не ли за оставка и той и министър председателя, който каза, че 1500Евро са му малко.
98
1
 
8
 
! Отговори
калей преди 12 години
бърка Боко в панталона и вади шпек.....въпрос:Е ли юнак Тотю да захапе шпека..или ще викне юнак Миро....та да *** дали е Стара планина или просто стар....
97
2
 
11
 
! Отговори
никола преди 12 години
Тотю ами ако каже премиера да се наведеш и да се хванеш за палците,абе тапир ти собствено мнение нямаш ли,ти мъж ли си или овца все някой трябва да каже,все друг да поема отговорности,направил ви е като циркаджийски кученца, седите на два крака и чакате благоволението на циркаджията.
96
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...простакът борисов един след друг ще изгори всичките си министри (не че те не го заслужават), само и само да се задържи на власт !!!
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми хвърлия бе и без това само глупости правите
94
2
 
11
 
! Отговори
психо преди 12 години
Каже ли премиера одупи се-одупвам се.
93
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Каже ли премиерът, хвърлям оставка! "Това не е мъжка постъпка!Мъжка е , когато сам си подадеш оставката!Мен ще ме е срам да съм министър в това правителство!
92
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господин Тотю Младенов е почтен и разумен човек .......Министър председателя също ........Медиите обичат да ровчат и да създават проблеми ........то не беше Д-р Ананиев , Не вебе Проф. Ана Мария ,Не беше ли и Цветан Цветанов.........Разбиват екипа му със всички средстваНо Премиера си знае кока и как......
91
0
 
4
 
! Отговори
справедлив преди 12 години
До Господин Тотю Младенов Гледах предаването . Премиера каза "Жълт " картон"Не мисля ,че оставка е приемлив вариант.Може би само съкращаване на паразитната структура "бюрата по труда".......и замяната им с иден офис към Дирекция по охрана на труда....с подходящ софтуер и трима протрамисти за област.
90
1
 
10
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Е г-н министре и ние отчитаме, че не си най-черната овца в стадото, ама като са те нарочили...! Ще направиш по-добре ако сам си подадеш оставката, така ти ще си този който зашлевя шамара.
89
2
 
5
 
! Отговори
разумен преди 12 години
Господин Премиер ,смятана на министъра на социалните грижи няма да промени нещата към добро ....аналогично на смяна на самото правителство!Разни недобросъвестни медии да не се бъркат в управлението на едно от най- тежките министерства!
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе те само един мъж бог имат,дригите все безполови ***