Каже ли премиерът, хвърлям оставка!

Тотю Младенов обнадежден, че социалният диалог ще продължи
Обновена: 21 ное 2011 18:18 | 21 ное 2011 16:00,
135
Каже ли премиерът, хвърлям оставка!
Тотю Младенов Снимка: архив, Булфото

Когато каже премиерът, винаги съм готов да си подам оставката. Това подчерта социалният министър Тотю Младенов, който получи „жълт картон“ от Борисов.

Премиерът заяви, че не е доволен от работата му и дори се закани, че социалният министър ще бъде сменен, ако се наложи още веднъж премиерът вместо него да обяснява на хората защо е необходимо да се увеличи възрастта за пенсиониране още от 2012 г.

„Премиерът е напълно прав. Работата му е да критикува министерствата и министрите, ако не са си свършили работата, включително и мен“, каза Тотю Младенов.

„Аз трябва да направя всичко възможно, за да си свърша работата“, подчерта той.

Младенов се срещна с лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, които преди ден обявиха, че излизат от тристранката и готвят протест на 30 ноември. Според министъра обаче формите на диалог между кабинета, синдикатите и работодателите не са изчерпани и той е обнадежден от разговора с президентите на двата синдиката. 

„По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв“, смята Тотю Младенов. Той е категоричен също, че пенсионната реформа трябва да продължи.

„Заради кризата в Европа, която се задълбочава, натискът върху осигурителните системи ще бъде изключително жесток. Длъжни сме, ако сме отговорни, да мислим за това още от сега“, аргументира се министърът.

Още по темата

Той подчерта, че реформите са необходими, за да се запази стабилността на системата и да се гарантират пенсиите на сегашните и на бъдещите пенсионери.

„По-добре да го направим сега, за да не се окаже, че догодина заради задълбочаваща се криза се налагат още по-драстични промени“, изтъкна Младенов.

Министърът заяви, че не се чувства изолиран от правенето на социална политика в България, макар че в последните седмици по пенсионната реформа се изказват предимно финансовият министър Симеон Дянков и депутати от ГЕРБ.

„Ние сме един екип“, посочи Тотю Младенов. "Разпределили сме си функциите в Министерски съвет, те се ръководят от премиера и мисля, че всичко е наред", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти мъж ли си или лукова глава, като не си съгласен с нещо си подавай оставката, а не чакай някой друг да ти нареди.
86
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 12 години
до Кристи си абсолютно извратен
85
1
 
4
 
! Отговори
дет вика една от ващ преди 12 години
тотьо,ГОТОВ ЛИ СИ ДА УМРЕШ ЗА КАУЗАТА
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що все вожда трябва да ви казва бе,вие нямате ли чест и достонство като съсипахте нрода да се самоизметете
83
1
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Тотю!хвърли оставка, ама-а-а мигновенно !
82
3
 
16
 
! Отговори
ОВЧЕДУПЕВ НАРОД преди 12 години
ДОКАРАХМЕ ГО ДО ТАМ,ЧЕ ЕДИН ПРАЗНОТИКВЕНИИК ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА НИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДИН МИЛИОН И ПОЛОВИНА *** ВЪЗХВАЛЯЩИ НОЖИЦАТА НА ЦАР ЛУМПЕНОИД. НЕ НЕСМЕ ВИНОВНИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,ЧЕ ТОВА ЧОВЕЧЕ ЛЕНТОРЕЗ И НЕГОВИТЕ ИНТЕРЕСЧИИ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА,ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,БЪЛГАРСКОТО БЪДЕЩЕ НА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ, ВИНОВНИ СА ЛУМПЕНИЗИРАНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРБ ЗАСЛУЖАВАЩИ КАСТРАЦИЯ.И ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ДЕМОНТИРАХА ДЪРЖАВАТА И ЦЕННОСТИТЕ И,НО ГЕРБ УСКОРИ ПРОЦЕСА ДЕСЕТОКРАТНО.
81
2
 
15
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
////Каже ли ...... НАРОДЪТ ..., хвърлям оставка! ..///............ами хайде де хвърляй я как си мислиш че ние 20-30 годишните ще можем да работим и да внасяме осигуровки до 70г.....с памперси ли ще ходим на работа?????????
80
7
 
6
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Аз съм абсолютно анти-герб настроен , но Тотьо Младенов ми изглежда единствения съвестен министър от герб , бих казал , 4е ми е симпатичен, мисля че него наистина го интересува народът малко да живне.
79
2
 
14
 
! Отговори
попа преди 12 години
имам чувство че герб ще се разпадне/ за да няма виновни /всеки ден издънки / оставкаааа
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 70 никой нищо не получава защото те се харчат веднага за сегашните пенсии. Т.е. след 10г а и след 40 като се пенсионираш нямаш нищо. То затова трябва пълна реформа на тази система.Трябва да има само минимално държавно осигуряване(пенсия равна на минимална раб. заплата) и равни вноски за всички. От там нататък всичко да е доброволно в фондове вкл. и по-ранно пенсиониране и т.н. Сегашните пенсионери да минат на субсидия (тя и сега е 60%) и да се закрие този фалирал модел.
77
0
 
10
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Не съм длъжен с моите вноски да издържам хора ,които цял жижот са си барали онази работа и накрая получават социална пенсия по години.Ами логично е тези *** без дертове да ни надживеят и разликата в пенсиите не е кой знае каква ,но за разлика от тях ние цял жижот даваме пари ,макар че вобще не мисля за пенсия ,а и ми е доста рано...Спре ли на човек да му става ,то трябва да го пенсионират.
76
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е единственият от министрите който си върши работата, а онова *** иска да го уволнява.По добре самият боко да подаде оставка
75
1
 
1
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Ти нарисува модела идеалната държава
74
3
 
13
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Хем ме е яд, хем ми е тъжно за Младенов. От него нищо не зависи. В този министерски съвет имаме един диктатор, двама подлизурковци и чиновници. Мутация на демокрация. Всички министри в този кабинет без двама са мачкани и публично унижавани. Превръщани в лъжици, обиращи мръсната пяна на глупостта на Борисов, изплуваща в публичното пространство.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 70. Получава ги държавата и това е целта на пенсионната реформа - да се намали броя на пенсионерите. Ако е възможно да внасят до гроб.
72
4
 
0
 
! Отговори
сидф преди 12 години
Помогнете на виртуална България с регистрацията си от тук : erepublik/en/referrer/Mr.+IlievБлагодаря Ви!Това не е реклама.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя може ли да направи нещо без да каже премиера. Каже ли премиера свалям гащите.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ти бе,Тотю, що не си тръгнеш, преди да те изхвърли премиерът като кирлив фес, па имай малко професионално и мъжко достойнство, бе човече.....
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@Лора, получава ги друг пенсионер, който доживее например до 90... Затова се нарича солидарна система. Представи си разбира се и обратната ситуация...
68
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя тая работа, Тотю, само с лапане не става.... Махнете таваните на всички видове осигуровки, изкарайте сивата икономика на чисто със закони и наказания, задължете масовите електронни разплащания, създайте работни места, върнете работоспособните емигранти с възможности за реализация, разкарайте пенсионерите от държавните предприятия и администрация и назначете млади, за да ги задържите тук и да създават семейства и деца... това на първо четене...