С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
0
 
5
 
! Отговори
outsider преди 12 години
За т.н. електронно правителство - още не всички са си сменили личните документи, а ще трябва да се редим на опашка за нови лични карти - този път с чип за електронен подпис. За тези две години, откакто е на власт ГЕРБ, това отдавна трябваше да бъде направено. Но си оставаме пак с обещанията за светло бъдеще. Както беше писал Радой Ралин - "За кой ли път по верния път".
380
1
 
8
 
! Отговори
аао преди 12 години
Майко мила.Като го слушам тоя все едно слушам бай Тошо на времето,явно му е оставил голям белег в съзнанието на премиера.Немога да разбера каква е тази мания за стройтелство.То поне да се строеши нещо пък тто само на думи.Ако имело излишак щял да строй,голям смях.По добре да беше казал,че ще увеличи пенсиите с някой лев,ще намали данаците.Абе ДРУГАРЮ премиер защо не си постройте една пирамида,като в египет поне след нас поколенията да знаят какъв хубавец сте бил.
379
6
 
3
 
! Отговори
dobri преди 12 години
комунистчетата пак изпълзяха :) Като видят Бойко и им се свива сърчицето :):)Всичко, казано т Бойко в тази статия е вярно - затова и хората гласуват за това правителство!Живот и здраве, като пуснат тези обекти, всички сега дето плюете тук, ще цъкате с езици само, защото при крадците и мафиотите тези неща няма как да бъдат постигнати ;)Айде лека вечер и не се вайкайте толкова - чака ви и втори мандат като опозиция... :)
378
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обичайната картинка, две *** се правят на двайсет и пикаят газ :))))))) Колко са всъщност, се вижда на изборите. Комунистите, това са, както казваше Паниковски: "Жалки и нищожни личности" :))))))
377
2
 
6
 
! Отговори
outsider преди 12 години
За Бойко Борисов всеки договор, който той не е подписвал е неизгоден, а тези, които той подписва са перфектни. Енергийните проекти бяха подписани, за да носят приходи и национална сигурност в бъдеще. Като ги провали сегашното правителство, ще си останем само с разходите, и тогава наистина ще се окаже, че са били неизгодни.
376
2
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
*** ама упорит!Е що не си ги спестите държавата тея пари без мен обаче?
375
1
 
10
 
! Отговори
idiot преди 12 години
na 4alga darjava mutra premier-tova e!
374
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
boko ne e tap nie sme tapi 4e go tarpim ?ei a pak onq herflik kato go vidq se iz4ervqvam ot qd
373
2
 
12
 
! Отговори
ББ=Бавно и Болезнено преди 12 години
"Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение."Търпи народе тиквената *** нищо че влиза бавно и болезнено. Самия вожд заяви че ще се справиш.
372
2
 
14
 
! Отговори
Препоръката преди 12 години
Абе тарафунда , не се ли науче да приемеш закони, ама всеки ден ги променяш. Кажеш ли нещо осъществи го. Примери много. Отпуски за следващата година- ластик. Пушене на общественни места - ластик. Осъждане на виновни - дебел ластик. За тебе освен магистрали, метро, околовръстно, София - България я няма. ѝйде чао. Предавап ти на гледачките. Съ желявам, че гласувах за ГЕРБ. Защо полицаите нито си застраховат колите, ни винетки ни нищо. Защото щеи ме провери колега.. ха ха ха . места- ластик.
371
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ще се оправиш бе..как не...то от мекото и кожено кресло лесно се говори..пък и нали не си пил вода изпотен ...бързо ги оправяш нещата..да ти имаме оптимизма ама не
370
1
 
9
 
! Отговори
kk преди 12 години
Naftata ve4e e 2.60lt,avtobusni bileti transport vsi4ko ska4aa sled vdiganeto na gorivata vseki tarsi konpensaciq za biznesa si i xop na rabote6tite 4estitoo bsp i dps bqxa kitki pred tiq mu6enicii kato ne mogat da se spravqt ostavka tova e.
369
3
 
3
 
! Отговори
IrD $ DGD преди 12 години
Човекът е обществено животно.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Светът е пълен с ***, и никой не забелязва своята глупост, даже и не подозира.Това което е особено обидно е, че човешкият ум има свои предели докато човешката глупост е безпределна.Утре, утре, винаги утре и така минава животът за теб.Правото на свобода на Словото е над всичко! Политическата партия ГЕРБ спазва това основно право - това е добро начало! Искаш ли да стигнеш до някъде, но няма път - прокарай го.*Най-добрата позиция - да не си в опозиция, най-добрата поза - въпрос на поезия или проза.
368
0
 
6
 
! Отговори
XXXL преди 12 години
Публикувано във в-к Нова дума(Бг вестника в Испания),бр.412-13.10.2011 г.Парламента на област Андалусия, е замразил заплатите за депутатите още през 2010 година и от тогава не са актуализирани, като преди замразяването са съкратени с 10 %. Спестени са 1,8 млн ?. Парламента на Каталуния е сторил същото, но съкращението е с 15%. Спестени са 2 млн ?, а в края на 2011, на 350 високопоставени, вкл. членове на кабинета няма да се изплащат коледни бонуси. Още 2 млн ?. 6 млн от мерките в две области.
367
0
 
2
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 12 години
шпинга,шпингаааааааааааа
366
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дребният и среден бизнес фалира, не по свое желание и не без държавна намеса, за повече приходи в бюджета. Не упоритост и търпение трябват, а яко рязане от бюджета и преференции, за бизнеса иначе, до края на 2012 година ще сме по-зле от Гърция! Двадесет заплати ли, обезщетения? На картинка! Малки били заплатите на лекарите? Да бе, да! Недоволни били? Е, след няколко месеца, ще са волни, свободни!
365
6
 
15
 
! Отговори
чегевара преди 12 години
и скоро ще го вееме червеното знаме на гроба на герб
364
8
 
14
 
! Отговори
чегевара преди 12 години
да живее родината на победилия Комунизъм и Марксизъм Северна Кореясмърт на герб
363
1
 
15
 
! Отговори
Още до 379 преди 12 години
И след като осигурителният доход е в пъти по нисък, защо крайните потребителски цени за повечето от стоките, са в пъти по- високи в България, а не в Германия, която ти споменаваш. Или в която и да е друга страна член на ЕС.Спрете демагогията, народа не е ***, ще се свърши търпението му и тогава ще ви питам. Но, да, такива като теб и тогава ще са в челото и ще крещят видите ли, колко са зле нещата.Гмеж отвратителна. Колко ви плащат за пропагандата?
362
7
 
26
 
! Отговори
123 преди 12 години
БОЙКО ТИ СИ МНОГО ТЬП И МНОГО ДРУГИ ХОРА ЩЕ ТИ ГО КАЖАТ БЬЛГАРИЯ СЕ СРАМУВА ЧЕ ИМА ТАКЬВ *** ЧОВЕК ЗА ПРЕМИЕР