С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов

Около 3 млрд. лева трябва да спести държавата за стари дългове
Обновена: 3 яну 2012 14:22 | 3 яну 2012 10:05,
427
С търпение и упоритост ще се справим, сигурен е Борисов
Снимка: архив, БТА

Запазването на финансовата и икономическа стабилност е една от основните цели на правителството през следващата година. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ, дадено в първите минути на новата година.

Според него през 2012 година ще бъдат пуснати обекти, които "само са мечтани в предишните години, в предишните десетилетия и не са ги направили". 

"Трябва да продължи финансово-икономическата стабилност в страната, да усвоим 4-4.5 млрд. от европейските програми, лятото да пуснем вече цялото метро с Ларгото и с всичките прилежащи части, цялата Южна дъга с естакадите, магистрала "Тракия”" за сезона до Петолъчката. И дано време е добро, може до края на сезона да я вържем цялата, ако позволи асфалтирана. "Меден рудник" в Бургас – голямата естакада, "Дунав мост-2" трябва да го пуснем в експлоатация“, обяви амбициите си премиерът за новата година.

През 2012 година и електронното правителство трябва да заработи на пълни обороти.

"Представяте ли си ние да работим в условия на излишъци или да няма криза? Какво строителство ще бъде. Ние сега строим повече, отколкото в годините, които отчитаха излишъците", добави още Борисов.

Той не пропусна да нападне предшествениците си в лицето на лидера на БСП Сергей Станишев. Борисов заяви, че сега се налага да се взимат пари от фискалния резерв, за да се платят "версиите на Станишев".

"И най-вече българският народ трябва да спести, да съумеем всички ние да спестим 3 милиарда, за да платим борчовете по Белене, половин милиард, влаковете на Сименс, Водното огледало, трябва да платим еврооблигациите на Велчев, догодина по това време трябва да сме заделили вече милиард и половина", оплака се Борисов.

Като грешки, които са били допуснати преди, а неговите министри не трябва да допускат, премиерът посочи енергийните проекти.

"За ядрена централа, за петролопроводи, газопроводи се подписва в пиано-бар, на коляно. И то как го подписват, нали ви го четох договора? Подписваме го, ама, 1 година след това трябва да си изчистим детайлите. Що го подписвате? Все едно на твоя език да го кажа – ще се женя днеска, ама, след 1 година ще започна да спя с жена ми. Това са правили. Ама, след 1 година тя е избягала вече жената", коментира Борисов.

Според него държавата е подписала един неефективен и неизгоден проект като Бургас - Александруполис.

Борисов е категоричен,  България трябва да мислим първо за своите интереси, а не за чуждите.

"Ако възникне екокатастрофа от този проект, кой ще носи отговорност?! Путин или аз?! Милиарди в туризма, които ще се загубят - кой ще носи отговорност - Путин или аз?!", пита риторично премиерът.

Според Борисов 2012 ще е трудна за света, за Европа и за България. Премиерът е убеден обаче, че с трудностите ще се справим, ако сме упорити и проявим търпение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно новото в пропагандата на ГЕРБ е че хората са си виновни че имат ниски доходи.Не им се работи,мързеливи са ,само мрънкат и така нататък.По-големи мрънкала от управляващите няма.Те затова са на власт да създадат условия за вдигане на доходите,никой не чака те да ни дадат пари.Проблема е в това че условията се променят непрекъснато,сутрин е едно ,на обяд друго,а вечерта трето.Дори вдигане годините за пенсии , се направи на инат защото Дянков каза.Въпреки че то ефекта е малък,парите които ще се спестят са по малко отколкото парите за борба с бездомните кучета / 50 милиона/.
360
0
 
10
 
! Отговори
До № 379 преди 12 години
Глей сега, чичко Маркс го е казал и доказал - тридесет процента от стойноста на стоката или услугата, трябва да е заплатата, така, че измислените осигурителни доходи са за приходната част на бюджета. Измислена, нереална е нашата икономика! Ако едно и също произведено в Германия и България, но продадено в Германия няма никаква причина труда, заплатата на българина, да е по-малка.
359
2
 
8
 
! Отговори
XXXL до 379 преди 12 години
Ти си *** ти комуниста с дървена глава. Нали това казвам бе червенушко. И това е работа на парламента и управляващите. Да го откоригират. Иначе чий *** държат там бе ***, нали заради това са избрани. Искаш да те тъпчат ли? Добре, но не убеждавай останалите, че това е правилното и, че трябва да го приемат за даденост. А стига вече,вие сте *** дето и през потури ви аленеят задниците и вие крепите този демагогски режим в България!
358
7
 
3
 
! Отговори
Togavasibilzle преди 12 години
До 359 комунетокебапчета от 25 стотинки сега 60 ст 3 пътизаплата 80 до 120 лева X 3 = 240 - 360 лева швепс от 20 стотинки сега X 3 =60 сега 50 ст са 250 мл. 500мл. са 1 леваизлиза че сега можеш да изядеш повече кебапчета и кола със заплата от 300-400 лева
357
0
 
9
 
! Отговори
До 375 преди 12 години
Явно на някой герберчета им са поизгорели бушоните.Та има ли по *** партия от ГЕРБ.Плевнелиев -преродена пастирка,Дим Дуков ,Марио Кукренски активисти на ГЕРБ.Я бегай некаде да ти опрашат та да се успокоиш.
356
5
 
2
 
! Отговори
;) до ХХХL преди 12 години
ти си *** простака бе няма как да стане да ни плащат като на германси шивач защото в бг минималния осигурителен доход е 8 пъти по малък от този в германия примерно. Все едно в китай да вземат по 2000 хил. Долара средна заплата ми няма как да стане.
355
0
 
6
 
! Отговори
До № 371 преди 12 години
Икономическата, стопанска база на България, чрез икономическата законова надстройка е прокризисна, защото концентрира парите в една малка част от народа ни, а при беден народ няма богата държава. Александър Стамболийски ни трябва, в момента, да е на власт...
354
1
 
9
 
! Отговори
коко преди 12 години
Ще повярвам на сладките приказки ,дето се сипят от медиите,когато видя депутат в магазин за дрехи втора употреба или да се вози в градския транспорт. коко-скептик
353
1
 
19
 
! Отговори
коко преди 12 години
Аман!Откакто се помня все разни Вождове ми разправят колко героично е да се понесат временните трудности в името на идващото светло бъдеще.Трай конче за зелена трева.Светлото бъдеще става все по-далечно.Аз не искам да ми повтарят че съм отличник да живея с 200 евро на месец,искам да съм лош грък със 1500 евро заплата.И по телевизията он България да ми казват ,че държавата е в криза.Не искам да слушам повече простотии за ***,писна ми!!! коко -свинче,направено от лош материал.
352
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Червените *** Недоклецани *** от обратната Кутевската форумна орда! Абе *** ниедни, до кога трябва да ви се набива в *** кратуни една елементарна истина, а тя е че Борисов е 1 защото ви изгони от властта и води държавата уверено напред, към Европа, а не към Анадола, както беше до сега, до като вие муньовците на БСП постоянно се мъчите да върнете на власт ТройнО крадливата коалиция. Вие долни предатели потурджии не проумяхте ли най-после това, което вече и малките деца знаят отдавна, че сте безкрайно вредни за България. Поне си признайте престъпленията към страната, но тъй като не можете или не искате да си признаете, даже напротив, опитвате се с типичната си комунистическо-Гьобелсова демагогия да извъртите така нещата, че вашите престъпления, заради които сме на това дередже да ги прехвърлите на Борисов, който за пръв път започна да прави истинска европейска политика и това се оценява от всички европейски и световни лидери. Но вие долни продажници на всичко българско и родно не се спирате да го плюете, за това ще ви повтарям, че сте едни гадни лайногълтачи и нищо повече, жалки вредители и провокатори, работещи за жълти стотинки срещу интересите на родината ни, нещастни *** смрадливи!
351
4
 
5
 
! Отговори
до 371 преди 12 години
Прав си! Ама то нали е по-лесно само да ревеш като умряло куче, вместо да направиш нещо за Родината си, а ако някой ми каже, че няма какво да се направи, спокойно може да си хваща багажа. Най-малкото е да възпитаваме децата си, не говоря само за родителите, да бъдат достойни граждани, а не поредното чалга мекотело на хранилка чакащо някой друг да го нахрани.
350
1
 
1
 
! Отговори
до 355 преди 12 години
Същото можете да попитате всичкото управляващ псевдо елит, от 1944 г. насам.
349
0
 
6
 
! Отговори
do jako dim преди 12 години
TI SI EDIN GOLEM GLUPAK.TOZI SUD 6TE E PORU4KOV I KAKTO SE ZNAE NEMA DA SUDQT PO IZVUR6ENOTO A PPO ZADA4ATA!!KAKTO I SE ZNAE, VSEKO EDNOLI4NO UPRAVLENIE SVUR6VA PPO EDIN NA4IN,, ILI SA V ZATVORA, ILI BQGAT ZAD GRANICA ILI GI UBIVAT.VIJTE KADAFI, UMRE S EDNA PALKA V ZADNIKA.TAKA,4E BULGARIQ EDIN PUT E STRADA OT T.N. NARODEN SUUD.IZTREBILI BEZ PRI4INA PROGRESIVNI HORA. KAKVA E GARANCIQTA, 4E TOZI SUD 6TE BUDE OBEKTIVEN?I TEZI KOITO SEGA 6TE RABOTQT TAM EDIN DEN 6TE IM SE TURSI SMETKA.
348
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С кризата ще се оправим когато хората в България започнат да проумяват западните ценности и морал, като упорита и честна работа,почтенност,когато хората разберат че връзкарството убива знаещите и можещи хора,когато повечето хора проумнеят че са посредствена маса която трябва да се ръководи от интелигентни и образовани хора....
347
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако днес се проведът избори нарцисът ББ тотално ще увяхне
346
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпреки еженето на Бойко,всички виждаме,че той управлява държавата по начина,по който на времето е управлявал\"застрахователно - охранителната\"рекетьорска фирма в най-силноя мутренски период на България!!!!Той не иска никой да му постажя усложия,а иска да извива ръцете на всички,като ги принуждава по МУТРЕНСКИ начин да го подкрепят....Това негово поведение ИЗГЛЕЖДА се харесва на дадена ПРОСЛОЙКА от нашата нация,като \"ПИЧОВСКO\" kato mujkarsko ili neznam si kakvo С две думи казано,ББорисов е в услуга не на демокрациата,а на БИВШИТЕ КОМУНИСТИ,защото са си от едно котило...Днес харесва Гоце,утре ще хареса пак Доган(САВА),после Симеон и т.н комунистически ***,които са в услуга на путин и неговите олигарси!
345
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, закрилникът на мутрите и червената олигархия провежда геноцид над собствения си народ.
344
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз НЕ съм комунист - и НИКОГА няма да бъда! Но в замяна на това Бойко е бил КОМУНИСТ и НЕ е искал да се откаже от КОМУНИЗМА...Обичал си е КОМУНИЗМА,защото по това време е станал МИЛИОНЕР...))
343
0
 
9
 
! Отговори
XXXL до 358 преди 12 години
Това е само фарс, прах в очите на хората. В действителност не се и опитва.Ако се опитваше, защо не писна пред Европа-та и да заяви, че иска западните бизнесмени в България да заплащат труда на българските си работници така, както биха го заплатили и на работниците в собствената си страна? Както и това да стане приоритетна програма за нашите бизнесмени.Защо една тениска Адидас в Бг се ушива за жълти стотинки, а в чужбина за 20 ? например. Спрете с гнусната си политическа пропаганда!
342
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБО ПОТЪВА КАТО ТИТАНИК. КРАДЦИ МЪРШАВИ ДЕТО ЗА НОВ МОРАЛ ГОВОРЕХА. СЪЩАТА ПАСМИНА КАТО ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ СЕ ОКАЗАХА