Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен

Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата, каза Борисов
Обновена: 19 юли 2012 12:42 | 19 юли 2012 10:42,
501
Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен
Бойко Борисов Снимка: БТА

Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище „Сарафово” в Бургас. По думите му атентатор камикадзе е взривил автобуса с израелските туристи.

Според него обаче от данните, с които разполагат разследващите органи, терористичният акт не е имало как да бъде предотвратен.

„Никой не може да предотврати, ако е това в момента – няма кой да го спре. Всеки може да си влезе в аерогарата, да си се шляе вътре, да си търси, да си пазарува или каквото иска да прави. И в момента, в който излиза групата, той се присъединява към нея. Вече оттам нататък няма кой да му потърси сметка, защото той може и да отива на ресторант с тях”, обяви премиерът. По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов.

Още по темата

„Държа да кажа, че досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”, обобщи Борисов.

„Една от жертвите е с фалшиви документи и че тя е най-разкъсана от взрива. Той е там – главата му е на 100 метра. На камерите на аерогарата - с много добра резолюция, и снимката му от фалшивите документи са абсолютно идентични. Би могло информацията за този човек да ни свърши много работа. Mедиите могат много да ни помогнат, ако някой го е видял в кой хотел или кой го е доставил на мястото”, допълни премиерът.

Борисов допълни, че самоличността на извършителя ще стане ясна най-рано в петък или в събота, когато ще излязат резултатите от ДНК пробите.

„Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара“, отбеляза премиерът.

Самият взрив, по начина по който е пострадал автобусът, е внасян в багажното отделение, твърдят специалистите от ДОТИ.

"Ако се окаже тази версия, не виждам начин това да може да бъде предотвратено, ако няма информация отнякъде, че се подготвя атентат”, повтори премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
2
 
5
 
! Отговори
потрес преди 12 години
сега очаквам нещо още по-страшно да се случи-може и да гръмнат някой блок на ядрената централа, че да се затрием завинаги- как не случихме на партньори и поробители ?!
366
2
 
9
 
! Отговори
телефонистката Цеца преди 12 години
е, цом Цецо знае, че камикадзето е било в България от 4 дни, значи знае кой е- защо са чакали да гръмне бомбата?????????
365
1
 
15
 
! Отговори
погнусена преди 12 години
днес сутринта говорителката на външно министерство каза- и след като са кацнали на летището в Сараево- толкова са компетентни всички, на които чакаме нещо да свършат-Калинки, бръмбари всякаква друга флора и фауна- като имена на мутри са. Само Фидосова гордо стъпва, защото нея закон не я лови- това Танов, това Бойко-всички са й в кърпа вързани, защото тя урежда паричките за партията и знае кое как става
364
6
 
12
 
! Отговори
умерен оптимист преди 12 години
вярвам, че колкото повече стои на власт тази престъпна шайка, толкова повече гафове ще натворят и накарая на мандата ми дори и най-горещите гербаджийчета ще плюят и ще бягат.Да бъдеш гербер не е лесно!
363
2
 
1
 
! Отговори
до 439 преди 12 години
вярвам ти, аз не познавам нито един от тях, но това, което казваш, съм го изживявал няколко пъти от български българи, така че не се коси- всички сме една пасмина
362
1
 
2
 
! Отговори
lyka преди 12 години
tapa glavo kradliva samo se obasniavah
361
7
 
23
 
! Отговори
Ужасен Ужас преди 12 години
Бойко,ако не бяхте обезглавили службите за да поставите герберски послушници с съмнително образование можеше и да бъде избегнато! Всеки божи ден доказвате само и единствено колко сте некъдърни да се справите с ситуацията в БГ! Ние НЕ ВИ ВЯРВАМЕ......ПОЕМЕТЕ ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ И ПОДАЙТЕ ОСТАВКА
360
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи всеки може да вземе бомба и да се шляе на аерогарата ! Браво !
359
9
 
21
 
! Отговори
БОЗО преди 12 години
ОСТАВКА НЕ САМО ЗА ЦЦ,А НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ББ И ЦЯЛАТА ГЕРБЕРСКА ПАСМИНА
358
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов оставка
357
1
 
5
 
! Отговори
jiko преди 12 години
AKO MOJESHE DA SE PREDOTVRATIAVAT NIAMASHE DA IMA I V USA, I V SPAIN I V UK I V RUSSIA I T.N., VAPROSA E DA SE STIGNE DO DANOTO NA ISTORIATA I DA SE UNISHTOJAVAT EFEKTIVNO GNEZDATA NA TERORISTITE, A CHE USPESHNI ATENTATI STE IMA E NEIZBEJNO
356
8
 
22
 
! Отговори
БОЗО преди 12 години
НЕКАДЪРНИ ГЕРБЕРИ, ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ. И СЕГА СИГУРНО СТАНИШЕВ ВИ ВИНОВЕН
355
0
 
5
 
! Отговори
До 425 преди 12 години
А тия да не са изучавали подривно дело в Оксфорд ? Вярно е ,че светът се е променил много през тези почти 30г. в технологично отношение , но се предполага ,че и ние сме мръднали малко напред.А принципите са си едни и същи !
354
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sa nekoi da svetne lampite i da sravnime pri4inite, rezulttite i posledstvita mejdu atentatite v crkvat sv Nedelia i na letisteto v Burgas. ot sega e sigorno 4e Borisov i Cvetanov nemogat da budat vinovni za bombata v crkvata...
353
0
 
1
 
! Отговори
до 429 преди 12 години
Много си умен, направо ме отказа споря с теб!
352
4
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
Жалко за харата който загинаха и пострадаха,вече целия свят знае че в нашата държава сигурноста е на кота нула,каквито и професионалисти като ръководители да се изявяват Б.Б и Ц.Ц нещата са ясни,доктор по Пожарни науки и Учител по физическо няма как да се справят и да ръководят такава борба с терора! Боже какво не се случи в нашата държава от както тези некъдърници са на власт!
351
0
 
0
 
! Отговори
до 430 преди 12 години
ти не си пъхай гагата в чужди разговори
350
1
 
4
 
! Отговори
до 423 преди 12 години
не говори от мое име- явно имаш някакъв проблем в детството и си фиксирал върху темата.
349
1
 
4
 
! Отговори
до 424 преди 12 години
Теб пък кой те кара да правиш нещо?! Взривили автобус на наше летище. Няма значение кой е пътувал в него. Може поне да спрете с плюнките...
348
0
 
1
 
! Отговори
до 452 преди 12 години
що не вземеш да излезеш от форума, че много вони от теб !!!!!!!!!!!