Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен

Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата, каза Борисов
Обновена: 19 юли 2012 12:42 | 19 юли 2012 10:42,
501
Атентатът в Бургас нямало как да бъде предотвратен
Бойко Борисов Снимка: БТА

Няма пробив в сигурността. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети мястото на атентата на летище „Сарафово” в Бургас. По думите му атентатор камикадзе е взривил автобуса с израелските туристи.

Според него обаче от данните, с които разполагат разследващите органи, терористичният акт не е имало как да бъде предотвратен.

„Никой не може да предотврати, ако е това в момента – няма кой да го спре. Всеки може да си влезе в аерогарата, да си се шляе вътре, да си търси, да си пазарува или каквото иска да прави. И в момента, в който излиза групата, той се присъединява към нея. Вече оттам нататък няма кой да му потърси сметка, защото той може и да отива на ресторант с тях”, обяви премиерът. По принцип израелските туристи са мишени навсякъде, коментира Борисов.

Още по темата

„Държа да кажа, че досега сме имали поне 15-ина сигнали, различни, през годините, които сме проверявали, установявали, едни задържали, други предотвратявали. Това, което се тиражира – имаше декември-януари, но за зимните ни курорти. Тогава поработихме с колегите доста и не се случи. За този атентат имаше повече съмнения да бъде в други държави, но се случи тук”, обобщи Борисов.

„Една от жертвите е с фалшиви документи и че тя е най-разкъсана от взрива. Той е там – главата му е на 100 метра. На камерите на аерогарата - с много добра резолюция, и снимката му от фалшивите документи са абсолютно идентични. Би могло информацията за този човек да ни свърши много работа. Mедиите могат много да ни помогнат, ако някой го е видял в кой хотел или кой го е доставил на мястото”, допълни премиерът.

Борисов допълни, че самоличността на извършителя ще стане ясна най-рано в петък или в събота, когато ще излязат резултатите от ДНК пробите.

„Пръстите му ги няма на ръката, което от опит знам - професионален, че би могло да е от удара“, отбеляза премиерът.

Самият взрив, по начина по който е пострадал автобусът, е внасян в багажното отделение, твърдят специалистите от ДОТИ.

"Ако се окаже тази версия, не виждам начин това да може да бъде предотвратено, ако няма информация отнякъде, че се подготвя атентат”, повтори премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
0
 
0
 
! Отговори
до 394 преди 12 години
не, няма да е така-изходът е летален ,дано е по-скоро, да не се мъчи много пациента!
326
2
 
12
 
! Отговори
морски преди 12 години
И 100 години да управлява Б.Борисов, пак няма да е виновен за нищо в тая държава.
325
0
 
4
 
! Отговори
Bob преди 12 години
384 Е как да им кажат, старшинките през т`ва време кълцат ментета в хоремага и шамаросват немирни граждани... :p
324
3
 
16
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Ай стига - сериозно ли "всеки може да се шляе на аерогарата" ? Дори и терористи и престъпници ? Егати ти и правителството тогава ...
323
8
 
16
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 12 години
Време е за оставки !Всичко, което стана вчера в Бургас е скандално. То поставя България в изключително неблагоприятна ситуация. При бъдещ конфликт между САЩ, Израел и Иран ние сме в обсега на иранските ядрени ракети.С туризма в България е свършено !Много хора ще останат без работа. Икономиката ни се крепеше главно на туризма. Сега нещата стават страшни.Има и загинал българин. Пак ли всичко ще остане просто така ? ...
322
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жертвите от наша страна са евреите, а не турчина с български паспорт ..
321
7
 
5
 
! Отговори
harbinger преди 12 години
Евреи, взривяват други евреи. Този филм вече сме го гледали на 9/11 и по други телевизии. След, което естествено и единствено е виновен текущият за момента враг - Осама, Ирак, Иран или който там не им харесва в момента.
320
2
 
6
 
! Отговори
вик преди 12 години
кой и как пази АЕЦ КОЗЛОДУЙ ????????
319
4
 
9
 
! Отговори
а преди 12 години
Проблемите се замазват, а малките успехи се представят за грандиозни постижения. Много хитро, нали Пожарникарино?
318
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даржавата да ни пуска да вземаме жилязуто от автобуса. С братчеда чакаме и го товарим на каручката
317
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това означава ли че трябва да очакваме и втори такъв атентат ? щом няма кой да спре терористите .. само че на някой луд може да му хрумне следващия път да си избере за мишена автобус с българи или руснаци .. да не се изненадваме така ли ????
316
5
 
3
 
! Отговори
до гурбетчия преди 12 години
Душа, не се радвай, защото има и жертва от наша страна, нищо, че е с турско име.
315
0
 
4
 
! Отговори
редактор преди 12 години
Извинете, но няма грешка от моя страна- така го каза ТОЙ-нередактирано. Заглавието е достойно за главата, която го казва- в едно изречение говорят двете същности на човека
314
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, че няма как да се предотврати подобно нещо! Израелските и американските тайни служби трябваше да им кажат точно в колко часа, точно къде и точно кой ще го извърши.Това да не е разработка срещу някой бизнесмен с цел изнудване?! Изказването означава: Очаквайте скоро и в други градове. Ние не можем да предотвратим каквото и да е, защото идват избори и службите са заети с други неща. Тиквата ще съсипе и туризма с бездействието и егоизма си.
313
3
 
16
 
! Отговори
Логичен преди 12 години
Хора това е резултата от дюнерджийската политика на нашият премиер-слънце. Нека да му обясня нещо на Бойко, защото не може да ни мисли всички за ***, които му се връзват на лъжите. Шляенето без цел по летището не е нарушение, но когато някой започне да се озърта по автобусите без да е дошъл с някой полет и то по автобуси, които чакат групи туристи а не са от градският транспорт това вече си е съмнително. Бойко моля те признай си вината и не ни занимавай с детайлно описание на атентатора.
312
4
 
8
 
! Отговори
gft преди 12 години
"Няма пробив в сигурността, всеки може да се шляе на аерогарата..."след това изречение, може да се каже, какъв пробив, като няма сигурност?
311
4
 
12
 
! Отговори
до 377 преди 12 години
до 2017 всички, включително и ти, ще си забравил какво е това ГЕРБ
310
1
 
5
 
! Отговори
ТОВА Е Бг преди 12 години
Както обикновено ,...вина има ,виновни ---няма !
309
3
 
7
 
! Отговори
слушайте преди 12 години
пак повтарям- никой не ни пази, трябва сами да се пазим, колкото можем.Отново ви питам-какво ви гарантира, че АЕЦ-а се пази както трябва и няма да ни го гръмнат за това, че сме *** на Америка?
308
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб ще управлява и 2013-2017 !