МВР дири спешно кой е подал сигнала срещу Марковска

Нямало влошаване на отношенията между властите у нас и Брюксел
8 ное 2012 18:17,
160
МВР дири спешно кой е подал сигнала срещу Марковска
Антонио Лопес (л) и Цветан Цветанов Снимка: БТА

МВР ще направи всичко възможно да установи кой е подал сигнала срещу Венета Марковска. Това съобщи в Брюксел министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му това ще се случи в кратки срокове.
Вицепремиерът се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес Истурис, предаде БНР. 

Темата за избраната за конституционен съдия Венета Марковска е била обсъждана, като според Истурис трябва да се уважава независимостта на българския парламент, който решава конфликтни въпроси.

Антонио Лопес Истурис нарече неверни и дори шега твърденията, че има влошаване на отношенията между властите у нас и европейските институции. Според него България отдавна не е проблем в Европа и за нея сега не се говори така, както по време на предишното правителство.

По-късно Цветан Цветанов има среща със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Мишел Серво. Именно Генералният секретариат е институцията, която прилага мониторинговия механизъм и пише докладите.

Запитан ще търси ли изясняване на ситуацията с избора на конституционни съдии и ще се опита ли да парира опасността от допълнителен доклад, Цветан Цветанов отговори, че рангът му в изпълнителната власт не му позволява да коментира решение на българския парламент. Въпросът според него ще бъде обсъден, но няма да е основен.

Още по темата

По-важна е борбата срещу тежката организирана престъпност, смята Цветанов.

Припомняме, че вчера в писмо до прокуратурата и МВР шефа Марковска настоя да бъде издирен “соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев и да бъде уведомена за адреса му“. Според съдийката “анонимният“ - по нейните думи, сигнал е станал повод “за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство“.
В писмо до председателя на Конституционния съд днес пък тя обяви, че иска  от прокуратурата проверка на информацията, изнесена в сигнала срещу нея.

Марковска е категорична, че ще положи клетва след резултат от проверка на "изложената в доноса информация" и отпадане на съмненията в нейната репутация като човек и съдия.

Скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“. След като ЕК заплаши с междинен мониторингов доклад, Марковска сама поиска за бъде изслушана в правната комисия и опита да изчисти имиджа си, като отхвърли всички твърдения в „доноса“.

В понеделник премиерът Бойко Борисов заяви, че е помолил Марковска да се оттегли, ако има и "капка истина в това, което се твърди" в сигнала срещу нея. Той посочи също, че очаква от Брюксел официално да кажат дали считат, че изборът за КС е бил опорочен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
2
 
! Отговори
ТТ преди 11 години
И мене някой ме наклевети на жена ми, че пия в една кръчма! Що не го издирят и да ми кажат кой е! Нали Конституцията е за всички.Предварително благодаря, ще почерпя!
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
signala go podade na baba zlata shyreia ot tabadatdey .
131
0
 
3
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Банда крадци търсят,обаче и продължават да назначават послушни.Ако изберат и главен прокурор човек на шестака и мутрата работата мирише на сдаване на властта.
130
0
 
2
 
! Отговори
niki dimitrov преди 11 години
Ако има поне един разследващ журналист да направи един репортаж за нея ще светне всичо и повярвайте ми бедна ви е фантазията за какво става на въпрос.
129
0
 
5
 
! Отговори
хихихи преди 11 години
И защо го търси, да не би да е излъгал, проверявайте цитираните факти, а не човека, страх го е да не го самоубият.
128
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МВР дири спешно МАРГИНА,ГАЛЕВИ,ТРАКТОРА,ОЧИТЕ,БИРАТА,ДОКТОРА,САМОКОВЕЦА,БАЙ МИЛЕ!СЪЩО ПОДАЛИТЕ СИГНАЛА ДО КОМИСИЯТА АНТИМАФИЯ КЪМ ЕС?????????МВР ДИРИ ПОД ВОЛА -ТЕЛЕТО ЦЕЦО!!!!!!
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой точно е подал сигнала не знам, но ще подам жокер на МВР, кой е поръчителя. А поръчителя е поръчителка (топлоо), близка(ла) Бароузо (още по-топло), има интерес да ви злепоставя там, и е поработвла там.Загрява ли се? Куневица, пръмовица, тя сега ги близка там в Брюксел.Подкопава Герб и се намества тя.
126
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
А за какво ви е????
125
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Румен Петков търси анонимките,защото е близък с Марковска,а Цвъки е обещал да търси.
124
0
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Що бе за какво ви е чиляка? Ще го самоубиете докато е с белезници или ще го стреляте с гранатомет?
123
0
 
7
 
! Отговори
Калинка, милиционер преди 11 години
Герб натъпка Конст. съд със свои хора и го направи филиал на Герб. Чак такъв ужас като сега не е имало. А Анастасов с неговото милиционерско юрид. образование е 2 в 1- хем калинка, хем милиционер. КС е като в карикатурата на Комарницки: Цецо се обръща към Борисов: "Шефе, ще ги наредим: калинка, милиционер, калинка, милиционер" Лошото е, че те така наредиха цялата държава. В управител. съвет на АЕЦ"Козлодуй" вече са разни девойки-пи арки,шефът депутат от Герб и нямат нищо общо с ядрена енергетика
122
0
 
11
 
! Отговори
А "Ало, Ваньо,М преди 11 години
Вместо кой е подал сигнала, трябва да се провери дали е верен. Същото беше с флашката за Борисов с "Ало, Ваньо,тоя Мишо Бирата ми се обади пак. Във фабриката му са влезли митничари, виж там, извади ги. Аз като съм обещал да не го закачам, не съм като Първанов да не изпълнявам.." и т.н. Френска лаборатория доказа,че записът е истински, съдържанието не е пипано, но българската прокуратура никаква я няма, по-точно на подчинение е на Цветанов и Борисов, които трябва да разследва-корупция до небесата
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Според него България отдавна не е проблем в Европа и за нея сега не се говори така, както по време на предишното правителство."Значи няма разлика с предното правителство(тройната ламя)????????????????????????????
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България няма независим съд. Партийни другари, бивши агенти на ДС, масони ли там кви са... Знаем си ги и ние, ама по-лошо е че и в ЕС го знаят. Това, че си затваряме очите изобщо не значи, че проблемът ще изчесне.
119
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тука е така - кажеш истина - бой по главата. Снимаш спящи полицаи - актове до скъсване. Какво значение има кой точно е казал истината, важното е че царят е гол. Всички разбрахме, че конституционните съдии са свързани с партиите. Присъединявам се към хората, които казват: Ако го идентифицираме кой е подателят- да го наградим.
118
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 11 години
Шотландски ветеринар, правейки изкуствено дишане на болна овца, изобретил гайдата.
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се обаждай гербер комплексиран
116
0
 
3
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Покрай тази калинка тихомълком в КС се промушиха Анастасов и Велчев.На къде сме тръгнали?
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО ГО ТЪРСЯТ- ДА ГО УБИЯТ ЛИ ?
114
0
 
2
 
! Отговори
BG KLETVA преди 11 години
ZAKLEVAM SE che MINALOTO MI E CHISTO i KATO KONSTITUCIONEN SADIA SHTE SLUJA BEZKORISTNOI VSEOTDAINO ZA ISTINATA i SAMO ISTINATA ZA BLAGOTO NA BALGARITE I BALGARIA!, ZAKLEVAM SE V IMETO NA NARODA !! - neshto takova da PROIZNESE pri VSTAPVANETO SI , PREDLAGAM>