МВР дири спешно кой е подал сигнала срещу Марковска

Нямало влошаване на отношенията между властите у нас и Брюксел
8 ное 2012 18:17,
160
МВР дири спешно кой е подал сигнала срещу Марковска
Антонио Лопес (л) и Цветан Цветанов Снимка: БТА

МВР ще направи всичко възможно да установи кой е подал сигнала срещу Венета Марковска. Това съобщи в Брюксел министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му това ще се случи в кратки срокове.
Вицепремиерът се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес Истурис, предаде БНР. 

Темата за избраната за конституционен съдия Венета Марковска е била обсъждана, като според Истурис трябва да се уважава независимостта на българския парламент, който решава конфликтни въпроси.

Антонио Лопес Истурис нарече неверни и дори шега твърденията, че има влошаване на отношенията между властите у нас и европейските институции. Според него България отдавна не е проблем в Европа и за нея сега не се говори така, както по време на предишното правителство.

По-късно Цветан Цветанов има среща със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Мишел Серво. Именно Генералният секретариат е институцията, която прилага мониторинговия механизъм и пише докладите.

Запитан ще търси ли изясняване на ситуацията с избора на конституционни съдии и ще се опита ли да парира опасността от допълнителен доклад, Цветан Цветанов отговори, че рангът му в изпълнителната власт не му позволява да коментира решение на българския парламент. Въпросът според него ще бъде обсъден, но няма да е основен.

Още по темата

По-важна е борбата срещу тежката организирана престъпност, смята Цветанов.

Припомняме, че вчера в писмо до прокуратурата и МВР шефа Марковска настоя да бъде издирен “соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев и да бъде уведомена за адреса му“. Според съдийката “анонимният“ - по нейните думи, сигнал е станал повод “за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство“.
В писмо до председателя на Конституционния съд днес пък тя обяви, че иска  от прокуратурата проверка на информацията, изнесена в сигнала срещу нея.

Марковска е категорична, че ще положи клетва след резултат от проверка на "изложената в доноса информация" и отпадане на съмненията в нейната репутация като човек и съдия.

Скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“. След като ЕК заплаши с междинен мониторингов доклад, Марковска сама поиска за бъде изслушана в правната комисия и опита да изчисти имиджа си, като отхвърли всички твърдения в „доноса“.

В понеделник премиерът Бойко Борисов заяви, че е помолил Марковска да се оттегли, ако има и "капка истина в това, което се твърди" в сигнала срещу нея. Той посочи също, че очаква от Брюксел официално да кажат дали считат, че изборът за КС е бил опорочен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Пълна Диктатура на Мутрите
92
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното в случая е дали има истина в сигнала, не кой го е подал.. що за глупости в цял свят се извършват разследвания въз основа на анонимни обаждания и сигнали. Или боже би г-жа Марковска иска да уволни дисциплинарно и авторът на сигнала, както направи с 2та полицаи, които спряха авери й
91
0
 
1
 
! Отговори
Сигнализатор преди 11 години
И аз искам да подам един сигнал. Посетете h-p://lesni-paribg.alle.bg и разберете.....
90
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА ЕДНА ДОБРА НОВИНА- СКОРО ТЯХ ЩЕ ГИ ТЪРСЯТ
89
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие за *** ли ни мислите? Знаете всичко,а най-важното е,че знаете,че всичко е истина!!! И какъв е проблемът? Че истината не й е удобна на съдийката?
88
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАЛИНКИ, КАЛИНКИ ЛЕТЯТ БЕЗГРИЖНО, ТУК- ТАМ НЯКОЕ КОРУМПЕ. А РУМЯНКА ЖЕЛЕВА ЗАБРАВИХТЕ ЛИ, СКЪПИ ГЕРБЕРИ ? А ДОСИЕТО НА БОЙКО Н ЕВРОПЕЙСКАТА АНТИМАФИЯ, СЪТВОРЕНО ОТ НАЙ- ДОБРИЯ ПРИЯТЕЛ НА ЧОВЕКА- АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК И ЦРУ ? КОГО ЛЪЖЕМ, КАТО САМИ НЕ СИ ВЯРВАМЕ ?
87
19
 
0
 
! Отговори
само преди 11 години
БКП може да сътвори такава анонимна кампания. Нека да открият откъде идна сигнала или кой го подава.Може да има изненада и неочаквано развитие. Аз одобрявам това.
86
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има *** в съдийският обор. Дано ЕК го махне. :))
85
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И КАКВО КАТО ГО НАМЕРИ- ЩЕ ГО НАШЛЯПА ЛИ ?
84
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой им *** в гащите, втора серия на флашките - автентичен запис, неизвестен подател.
83
1
 
21
 
! Отговори
Инструктура преди 11 години
цял свят чака да мръднат малко в търсенето на организаторите на атентата в Бургас ,а те се занимават с реномето на напиканото бабе .
82
1
 
19
 
! Отговори
Зов за помощ преди 11 години
Довечера съм на купон. Смятам да употребя алкохол. На връщане ще шофирам. Някой магистрат да ми услужи със служебната си карта, за да не се занимавам с разни катаджии. Моля помогнете ми. В нужда съм...
81
2
 
22
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Толкова ли е оскотял този народ, че го лъжат така елементарно? Защо не разследват сигнала а търсят кой го е подал? Ами защото е истина! Когато поумнее народът и стане по-добър тогава няма да ни управляват мошеници на дребно като ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС и т.н и т.н...
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я не отклонявайте вниманието от същественото - верен ли е сигнала?!?!!! И ако е верен, какво правим? Защото това взе да понамирисва - "не ме гледай какво върша, ами ме слушай какво казвам". Или не е важно, кой какви ги върши, важното е да не се разчува?
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май всички ще трябва да хващаме ... гранатометите!
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да я пратят на полиграф пък после ще видим :) Ама не в БГ, ами в чужбина, инак тука работата е ясна...
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление, когато го открият подалия сигнала, той ще се е самоубил от гузна съвест с два изстрела в тила
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами МВР с този министър нищо друго не може да свърши като хората, та да ходи в пощата да следи кой пуща писма.Пътник е бате бойко, Европата му подписа оставката, а с него и останалите.
75
1
 
8
 
! Отговори
Баратчедката преди 11 години
Много лесно ще реши въпроса Цвъ Цвъ В МВР има една машина и и викат "Детектор на лъжата"Пращат госпожа Марковска на тест при машината и всичко ще се докаже кой- крив, кой прав.Няма нужда датърсите доносника, първо си проверете материала. Тя и Румито Желева беше читава, ама нещо замириса.Не усложнявайте и без това тежкия труд на подчинените Ви. По добре да гонят престъпниците.
74
2
 
0
 
! Отговори
golata istina преди 11 години
Kakvo tarsqt MVR ? Edin na tri bulgari e donosnik ! Ne e vajno az da sam dobre , vajnoto e na Vute da mu e zle !