За любенето, омразата и самоизключването в БСП

Румен Петков за пътя на АБВ и решенията на Столетницата
Обновена: 29 яну 2014 10:31 | 29 яну 2014 10:31,
72
За любенето, омразата и самоизключването в БСП
Румен Петков. Снимка: архив, Булфото

Бившият червен депутат Румен Петков обяви, че очаква днес или в близките дни да получи официално писмо през кабинета на председателя на БСП Сергей Станишев, с което да бъде изключен от редиците на Столетницата.

Dnes.bg припомня, че всички членове на левицата, които подкрепят инициативата на Георги Първанов - АБВ, се очаква да бъдат изключени от партията на пленума в събота. Дотук се стигна, след като бившият президент и бивш председател на БСП отказа да се покае за решението да регистрира самостоятелна листа начело с Ивайло Калфин за евровота.

По думите на Петков доводът за изхвърлянето им от червените редици е този, че не изпълняват партийните решения.

"Ако говорим за неизпълнение на партийни решения, то Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група са се самоизключили отдавна", каза Петков пред bTV и се аргументира с решение, което е записано в конгресните документи на червените, но не се изпълнява – рестартът на АЕЦ "Белене".

"Ръководството на БСП трябва да спре да се държи като работодател и да спре да се стреми да подчинява определени хора, което не води до цялостен ефект на разширяване на левицата“, допълни той и за сетен път обяви, че АБВ стои вляво, че проектът на бившия президент Георги Първанов заявява подкрепа за кабинета "Орешарски", и че бъдещите им евродепутати, ако има такива, ще участват в парламентарната група на европейските социалисти.

Още по темата

Румен Петков категорично заяви, че няма да участва в листата на АБВ за евроизборите, защото не се вижда като евродепутат в Брюксел, това не било неговото място.

"Не разбирам тази омраза и отрицателна енергия, която се излива срещу нас. Много се надявам, че БСП ще проумеят тази куха демонстрация на единство. Твърдението, че с появата си АБВ е лишила БСП от първото място на евроизборите е абсурдно. При последните избори именно неадекватните действия на ръководството на партията ни лишиха от първото място", настоя той.

По думите му не може да се говори за следизборна любов между АБВ и БСП, "защото не сме се събрали в политиката да се любим", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
31
 
! Отговори
Гьобелс преди 10 години
Съобщение от Главната квартира на "***" 20: Гаулайтерът на ПЕС и БСП Станишев ще изключи в най-скоро време висшият офицер Шулц от редиците на ПЕС. Същият ще бъде разжалван в чин редник и изпратен в наказателен взвод на Иточния фронт или на Барикадите в Киев. Гаулайтерът взема тези мерки предвид на това, че предстои офицерът Шулц да се дистанцира от Станишев и от Станишева. Както е известно, няколко дни по-рано по същите причини в чин редник бе разжалван и офицерът от ДС, пардон от БСП Пър
45
1
 
32
 
! Отговори
The king преди 10 години
Петков на теб ти показват изхода, ти още се чудиш защо я има тая омраза, негативна енергия. Самоизключи се и стига си досаждал с присъствието си.
44
0
 
35
 
! Отговори
ПОД СЕКРЕТ: преди 10 години
УРИНАТОРА, ГОЦЕ И КОМПАНИЯ СА РУСКОТО КОТИЛО В БКП/бсп!МНОГО ЯСНО ,ЧЕ СЛЕД КАТО сърГЕЙЧЕТО СЕ Е ЗАПЪТИЛО КЪМ БРЮКСЕЛ---ТИЯ ЩЕ МУ БЪДАТ ,НЕНУЖНИ!ОСВЕН ТОВА --ТОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО ,ПО-РАЗЛИЧНО ОТ БОЙКО!!!ОСВЕН ДА ГО ПЛЮЕ И ДА ТЕГЛИ КРЕДИТИ .....НЕЩО ДРУГО ДА Е ПРАВИЛ...??!!ОТ ГЕРБ , ПОНЕ ПРАВЕХА ПЪТИЩА И СТРОЯХА ...!ТИЯ ---АБСОЛЮТНО НИЩО!!!ЧОВЕКА ИСКА ДА ЖИВЕЕ В БРЮКСЕЛ ..НЕ СЕ ЛИ УСЕЩАТЕ ?МОНИКА ИСКА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА И ЕВРОПЕЙСО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦАТА СИ!
43
0
 
33
 
! Отговори
ПЪЛНИ ТЪПИЗМИ преди 10 години
КАКВО ТОЛКОВА Е СТАНАЛО В БКП/бсп...??!!!ТОВА Е СЪВСЕМ НОРМАЛНА ИСТОРИЯ !СЛЕД 9.09.44г., ДРУГАРИТЕ ИЗБИХА ГДЕ ЩО МОЖАХА И СЛЕД КАТО ИЗГУБИХА "образа на врага"---ЗАПОЧНАХА ДА ИЗБИВАТ И БЕСЯТ , СВОИТЕ :--ТРАЙЧО КОСТОВ ,,--НИКОЛА ПЕТКОВ.--КРЪСТЬО ПАСТУХОВ,--СЛАВЧО ТРЪНСКИ ....КАКВО СЕ ОЧУДВАТЕ ...??!!КОЙТО ИМА ВЯРА НА КОМУНИСТИТЕ ...ДА СИ ПОМИСЛИ ДО КЪДЕ ЩЕ ГО ДОВЕДЕ ТОВА!
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИМАМ ЕДНО ЖЕЛАНИЕ-всеки който е ОТКРАДНАЛ ПАРИ ЧРЕЗ СХЕМИ,РУШВЕТИ И ДАЛАВЕРИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В СТАТУЯ тогава в БСП ще стане много ЯСНА КОЙ КОЙ Е!.Така избирателите ЩЕ РАЗБЕРАТ ,ЧЕ НЯМА ЛЯВА ПАРТИЯ.Членовете на партията ОБЕДНЯХА,РЪКОВОДСТВОТО ЗАБОГАТЯ и едните и другите НЯМАТ НАСЛЕДСТВО от КРЪВНИ РОДНИНИ,но баш другарите НАСЛЕДИХА ДЯДОТО БЛАГОЕВ И БАБАТА БКП заедно с ЧЛЕНСКИЯ ВНОС на глупаците,ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ и спестяванията на същите ***!
41
2
 
34
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Не ви ли прави впечатление, че точно тези, за които БСП е дала толкова много, за да станат президент, минитър, кандидат президент и прочее, изиграха на партията си и на собствения си електорат най- к-рвенския номер в политическия живот на България от последните 20 години!
40
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 31Доста стойностни вестници четеш...Какво пише в Шок,Щоу,Уикенд ?
39
1
 
36
 
! Отговори
outlaw преди 10 години
точно казаноНЕ Е ТАКЪВ ГРЯХ ЧЕ ПИЕ ИЛИ ЧЕ ПИКАЕ ВЪВ ФОНТАНА...ГРЯХ Е ЧЕ Е МАФИОТИМА РЯЗКО РАЗМИНАВАНЕ МЕЖДУ ТОВА КОЕТО ДЕКЛАРИРА И ТОВА КОЕТО ИМА...ИМА НЕДЕКЛАРИРАНИ ИМОТИ В ИСПАНИЯ..ДАЛИ СА ОТ ЗАПЛАТИ..ИМА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ СРЕЩИ С ГАЛЕВИ...ТОВА Е НЕПРОСТИМО..ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЗНАЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ НАРКОКАНАЛИ И СХЕМИТЕ С ДДС ИЗМАМИ..БЕШЕОСВЕН МИНИСТЪР НА МВР БЕШЕ ИКОФЧЕЖНИК НА ЧЕРНАТА ИМ КАСА..А ДНЕС СЕ СДУШВА С ДОН БОРИСОВ..ДАЛИ МИСЛИШ Е ЗА ДОБРОТО НИ .. НА ТЕБ И
38
1
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Няма никакво значение кой на какъв се прави. Всички са комунисти - диагноза
37
3
 
37
 
! Отговори
pak преди 10 години
ОТНОВО СЕ ПОЯВИ ТОЗИ ПИЯНДУРНИК,А ГОЦЕ СЕ ГОРДЕЕ С НЕГО,НАЛИ ПРЕЗИДЕНСТВОТО ГО ДЪЛЕШЕ НА НЕГО,А НЕ МУ ТРЯБВА ДА СЕ КАНДИДАТИРА В ЛИСТИТЕ НА АБВ,НЕ СПИНА,А ДАНО ГИ ЗАТРЪШКА ЧУМА ТЕЗИ УБИЙЦИ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.
36
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДоЕдин българин Станишев вече е сатанал маша на Доганя и Ердоганя та и за Белене се издъни затова вече и Москва не го иска и се прави АБВ трябва да се спре турцизацията на България! По добре АБВ отколкото продажника Станишев!
35
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как един от тия *** не каза нищо смислено?
34
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колега не ме занимавай с глупости бе!
33
1
 
43
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Тия наши пишман социалисти докога ще търпят безобразията на руския агент Станишев ?!! Време е да си отворят очите и да извикат "Царят е гол" !
32
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Първанка . Цепи гадното БСП .
31
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!
30
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми нормално е да ви изритат.Де го има това нещо една партия 2 листи.Простотиите на Първанов . Не се наяде с власт архара му гнусен .Нямат спирка тия като се докопат до власт и само това искат да работят.Ми да заминават в чистотата по камионите малко честен труд само ще им е от полза.
29
3
 
32
 
! Отговори
кюрд преди 10 години
Това е работа на бившите доносници и вербовчици на Гоце от Правец и Етрополе.Мафията има интерес в държавата да бъде хаос за да могат да крадат.Създадоха БАСТА а сега и червената и себеподобна АБВ.Докато Емо Фаса и тези около него не са там където им е мястото/на топло/ ще е така.
28
4
 
36
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Докога медиите ще ни занимават с този тотално компрометиран политик? Той ли ще поучава и ще дава акъл, стига толкова, престанете!
27
1
 
34
 
! Отговори
АБВ.Г...З... преди 10 години
АБВ..Г...З.....Зетят на ДПС , персоната която водеше коалиционната политика, лидерът който залепи БСП към ДПС , защо мълчи за ДПС ! Какво е отношението на АБВ към противоконституционната банда и наследница на великотурските терористи/с десетки невинни жертви - българи/ ДПС ! Значи с български патриоти е лошо , а с антибългарските великотурски шовинисти , наметнали овчата либерастка кожа е за адмирации.Политическата класа на България не само не са българи по произход , но което е по - лошо не са българи по дух и работят против народа си