Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
1
 
2
 
! Отговори
телето преди 4 години
До До 475Друг е въпроса, че другаде слагат по 20 см асвалт, при нас не слагат дори и 2см. Ама си трябва да се правят ремонти, иначе как фирмите близки до власта ще просперират и ще иамт за коли, тераси и почивки? Ние защо плащаме данъци, ако не могат те да си водят любовниците по островите с нашите пари?
436
4
 
5
 
! Отговори
До 475 преди 4 години
В България температурните амплитуди са между минус 30 и плюс 40 градуса! В Германия това го няма и затова пътищата им издържат повече! Нормално е при такива амплитуди за 50, 60 г. и най-качествения асфалт да се съсипе и появят дупки! Които Боко днес не може да закърпи, но се бие по гърдите с новите магистрали, на които до 2 г. прави основни ремонти !
435
0
 
10
 
! Отговори
телето преди 4 години
До До 458И десети ноември не "дойде", направиха го едни за да останат на власт. Кой свали Живков, запада или неговите дечица Младенов, Луканов и компания? Кой извика Ран & Ът в България?
434
1
 
9
 
! Отговори
телето преди 4 години
До До 458Но не са, нито родители те ми, нито аз някога сме били партиини членове. Ти можеш ли да кажеш същото? Разбирам, че от истината боли, но в България никога нямаше да има социалисъм, ако не беше червената армия. И въпреки, че СССР налива пари на безродственици и предатели да се борят срещу България, пак са 3 пъти по-малко от истинските българи, борили се срещу престъпния режим донесен от червената армия.
433
4
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 473Нали? И за разлика от тези построени от комунистите, макар да са по-стари са по-запазени и до ден днешен не се нуждаят от ремонт.Отделна тема е, че лично Хитлер не е построил тези пътища, така както и Бойко Борисов не е построил нищо, както и Тодор Живков впрочем.Всички тези хубостници които изброих горе, са правели само "първа копка".Виждал съм архивни кадри как лично Хитлер с кирка в ръце разкопава земята.Ако го бях видял само преди Тодор Живков...
432
3
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 454"един ден ще се събудим, загряли че други държави няма да се грижат за интересите на българите"Ами там е работата, че точно това е огромната заслуга на Васил Левски, опитал се е да ни събуди да съзрем тази истина, но напразно май.И до ден днешен заспал български народ, ту се надява на Русия да му помогне, ту се надява на САЩ, ту на Германия или на Сърбия, ту на не знам си коя "суперсила".Не е важно дали Левски е убивал хора или не. Важното е че не е успял да ни събуди.
431
0
 
6
 
! Отговори
До 470 преди 4 години
Например в Германия... Много от днешните пътища са построени още от Хитлер!
430
2
 
4
 
! Отговори
До 458 преди 4 години
Браво, браво господине / бивш другарю/.... Добре, че дойде 10.11.89 г., че и ти да разбереш, че е имало " мощно" антикомунистическо движение в България, докато дедите ти, баща ти и вероятно ти сте полагали основите на социализма и сте се клели във вярност на Партията! А сега си видео "демократ"!
429
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Арткик!Посегнеш ли на паметниците или на руското население в България !Ще бъдеш упакован в черен чувал за 0:45 ст..Пробвай !
428
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е, че 90 процента от асфалтовите ни пътища са построени през тези "мизерни" 45 г------------А в коя друга страна по света не е така?
427
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо се обръща внимание на изцепката на някакъв арменски киркор, пардон кир так... Когато някой чужденец лае срещу държавата, която го е приютила, се изгонва и точка. Ако има някакви държавни отличия, отнемат му се, обявява се за персона нон грата и това. После той си умира и всичката му простотия изчезва заедно с него.
426
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на правителството! Да им съборим и паметниците точно на девети май!
425
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие без война изчезвате :)Боли ме целия сап за вас !!!!Утре бай б ри кет ще си върти сенджира на ващи територии :))))
424
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Девети септември отдавна не е празник в България,за да откриваш политически изложби на този ден! Е това са ви братушките!
423
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази "отломка от древен, но славен народ" за какви точно творчески успехи и достижения в българската култура е народен артист на България
422
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е тоя Киркоров и кой е баща му? Да си пеят и агитират в родината си! Тука са на гости и ще уважават домакина!
421
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв скандал ?Хора извадиха документи които може всеки да ги разгледа и да си направи изводи !На някой не му е удобно това ?!
420
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провокацията не е в самата изложба,а в датата! И Руснаците много добре знаят за какво става дума!
419
3
 
9
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 456 (Интересно)Пак ли започнахте да разпространявате дезинформация?Тук няма да намериш много почитатели на Хитлер.Явно има и такива, за съжаление, но те много си приличат с почитателите на Сталин.А русофоби пък изобщо няма, защото те са измислени от русофилите да плашат непослушните деца нощем които не искат да си лягат да спят.Така както навремето ни плашеха нашите баби с Торбалан.Русофилите са национални предатели и по времето на Стефан Стамболов са били екзекутирани.
418
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя трябва да внимава като идва в България!