Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бащата се забърква в международен скандал. По добре да мълчи. Българите спасяват арменците от турския геноцит. А сега той е против решението на България и Външно, чудна му работа?
416
2
 
3
 
! Отговори
телето преди 4 години
До До 453Не се появяват много по-късно, поне 3 пъти повече са от партизаните по разсекретени сведения на ДС и България има едно от най-дълго продължилите антикомунистически съпротивлителни движения в света, за гордост на всеки истински българин.А е много смешно как соц братушките веднага взеха да омаловажават подвига на истинските българи, докато се крият зад вековния соц номер "аз не бях, ти беше".Предатели!
415
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
........Бащата на Филип Киркоров.........Хахахахахаааа, ай ситкир!!! :))))))))))))))))))))Глад очаква всички мръсни ***, атакисти и др. руски ментаци!!!Пък като дойде чичкото с мустака може и аз да гласувам :))))))))))))))))))))))))
414
5
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Големи "почитатели" се извъдиха днес на горяните, на Хитлер, на Борис 3-ти, вече отявлени русофоби, а само преди 30 г. същите са били партийни и комсомолски членове и на манифестациите са скандирали: "БКП, КПСС вечна дружба"! Какви метаморфози претърпяват хората през живота си!?
413
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
един ден ще се събудим, загряли че други държави няма да се грижат за интересите на българите.
412
2
 
1
 
! Отговори
а де преди 4 години
До До 448САЩ и Англия воюват с Германия, естествно. че ще подпомагат движенията, които подкопават съюзниците на Германия. А почиташ ли горяните питах, щото и те като се борят и подкопават съюзник на СССР се явяват съюзник на САЩ. Или това не е важно?
411
0
 
1
 
! Отговори
помисли малко преди 4 години
До До 449Е кой е виновен за това ? Запада или комунистите БСП и ББ? Тоя дето яде баницата, или тоя дето я дава?!?Само да не ти гръмне главата от много мислене
410
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 448"Началниците от САЩ" в същото време България през последните 30 години е управлявана най-дълго от БСП и после от Бойко тиквата, агент на ДС ( подразделение на КГБ) и клел се за вярност към чужда държава (СССР). *** иронията, комунисти и съветски хора, слуги на САЩ. Партизаните за това ли се бориха?
409
4
 
4
 
! Отговори
а де преди 4 години
До До 447И подпомагани активно от СССР да извършват вражеска дейност. Като онзи бомбаджия Вапцаров, много правилно осъден от български съд за антибългарската му дейност. И по твоята логика и горяните са съюзници на САЩ и Великобритания, тях почиташ ли ги? Че са били и повече от партизаните
408
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички се борим против фашизма, само дето него го няма вече.
407
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво очаквате да каже *** Арменец.
406
9
 
4
 
! Отговори
До 450 преди 4 години
Включително Британия и Франция са били съюзници на Хитлер, ако гледаме Мюнхенския договор от 38-***, преди да му обявят война на следващата година! Тогава същите са отказали съюз с комуниста Сталин, който им е предложил да спрат Хитлер да аненсира Чехословакия, а после пищите що и той сключва договори с Хитлер! Чети повече история и не пиши глупости!
405
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята е пишат победителите и обикновени няма нищо общо с истината.
404
3
 
2
 
! Отговори
до 450 преди 4 години
Само *** като теб съчиняват фалшива история, защото истината не ви изнася, показва какви престъпници сте.
403
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тоя пияница е роден 1932 г. кога се е борил с фашизма, ще вземе да каже, че и синът му се е борил заедно с него.
402
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 451Незаконен значи е бил и Сталин, защото той също е бил съюзник на "сатрапа Хитлер" и вероятно такъв щеше да си остане, ако не беше "вероломно нападнат".
401
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 446Всичко това е вярно, но защо премълчаваш останалите факти?А именно, че и Александър Стамболийски съвсем не е бил цвете за мирисане.Неговата Оранжева гвардия от селяни, въоръжени кой с каквото намери, тероризира населението. Нанася побой над депутати и върши всякакви безчинства.
400
11
 
6
 
! Отговори
До 447 преди 4 години
Незаконни са били всички правителства съюзници на сатрапа Хитлер, вкл. на България! Затова и премиера Филов е осъден на смърт! Ако не вярваш попитай днешните страни членки на ЕС, вкл Германия, както и САЩ! А мразените от теб партизани са били съюзници на САЩ и Великобритания! Не си съчинявате нова фалшива история!
399
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 448Ами защото искат да ни асимилират!Или ако не успеят да ни асимилират да ни ликвидират.
398
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой освен проруските мекерета да е искал да ни освобождават